Articole interesante din presă sau de pe bloguri

Nu este chiar articol, dar a fost interesant de ascultat. Probabil cea mai liniștitoare oră din ultimele luni pentru mine :smile:

 
Eu am inteles ca omul (si nu numai el) e pus pe facut bani (nu stiu daca chiar ar fi avut nevoie, era o vreme cand se povestea ca el ii juca pe degete pe cei de la HBO si nu invers) si sunt fff ok cu megaproductiile sequelurile si prequelulilemamiilor, dar cu cartile ce se mai intampla? Le mai scrie si publica vreodata? Ca n-am mai auzit sa se fi dat in vorba de ele, e posibil sa fiu eu in urma cu stirile!
 
Probabil că nu. Și așa ultimul sezon din GoT nu are cărți în spate și se cam vede.
 
Incep sa-i apreciez pe oamenii care au timp sa produca aceste filme. Vreau si eu timpul asta, dar nu inteleg cum fac ei ca sa-l aiba.
 
Care filme? Ăla cu terminalul? Păi e simplu, Microsoft are probabil o echipă destul de mare care face numa' filmulețe. Faptul că e open source treaba nu înseamnă că nu e făcută de MS.
 
Cumnată-mea lucrează în București la o firmă specializată în crearea de filme despre produse, animații de genul ăsta care să arate din ce este compus un produs sau cum funcționează. Se folosesc în reclame, în filme demonstrative, în traininguri pentru suport tehnic... Nu cred că-și face Microsoft studio de animație video, la fel cum nu-și face nici atelier de service auto pentru mașinile din flota proprie și nici departament de alpiniști pentru spălat geamuri.
 
Ce trebuie sa stiti despre Europarlamentare:
- Sunt 751 de mandate de europarlamentari
- Sunt doua grupuri mari care domina Parlamentul European, Popularii, centru-dreapta, si Socialistii, de stanga
- In .ro, Popularii sunt reprezentati de PNL, PMP/Basescu si UDMR
- Socialistii sunt reprezentati de PSD
- Al treilea grup mare se va forma din grupul ALDE, al liberalilor, si francezii de la En Marche ai presedintelui Macron
- In .ro acest grup ii va cuprinde pe ALDE/Tariceanu, daca nu vor fi exclusi, si, cel mai probabil, USRPLUS (Macron s-a intalnit cu Ciolos zilele trecute, la Sibiu)
- Al patrulea mare grup il reprezinta cel de extrema dreapta, grupat in jurul liderului Ligii Nordului, Matteo Salvini. Din fericire, nu au aliati in .ro
- Al cincilea grup important va fi format din partidele noi, neafiliate niciunui grup, aici ar putea intra USRPLUS daca nu se aliaza cu Macron/ALDE
- Popularii domina scena politica europeana de mai multi ani, nu la fel de mult ca pe vremea trioului Merkel, Sarkozy, Berlusconi, dar suficient cat sa castige cele mai multe mandate, 170+. Ei detin presedintia Comisiei Europene, prin Jean Claude Juncker, si il propun pe germanul Manfred Weber ca inlocuitor. Grupul a fost dominat in ultimii ani de cancelarul german Angela Merkel.
- Socialistii il propun pe olandezul Franciscus Cornelis Gerardus Maria Timmermans, pe scurt Frans Timmermans, actual prim vicepresedinte al Comisiei, ca inlocuitor pentru Juncker. Socialistii sunt creditati cu 150+ mandate, inclusiv cele ale PSD-ului. Socialistii mai sunt la putere doar in trei tari vest europene, Spania, Portugalia si Suedia. Tinand cont de diferenta mica intre ei si Populari, nu cred ca-si permit sa renunte la mandatele PSD-ului in ciuda amenintarilor cu excluderea.
- Macron, impreuna cu ALDE, incearca sa sparga blocul celor doua grupuri dominante. Sunt creditati cu aproape 100 de mandate. Macron incearca sa construiasca o alternativa liberala la dominatia germanilor populari. In functie de cum au nevoie de voturi si de numarul de mandate obtinut de ALDE/Tariceanu este posibil ca partidul din .ro sa ramana in alianta. La fel cum este posibil la USRPLUS care, conform sondajelor, ar obtine mai multe mandate decat ALDE, sa conditioneze (desi nu cred ca au forta) intrarea in acest grup de excluderea partidului lui Tariceanu.
- Extremistii lui Salvini, creditati cu 70+ mandate, incearca sa atraga in grupul lor Fidesz-ul lui Viktor Orban, recent suspendat din randul Popularilor, si partidul dominant din Polonia, conservatorii de la Lege si Ordine. Orban este adeptul unui mariaj intre partidele de centru dreapta si extrema dreapta, pe modelul coalitiei care guverneaza Austria. Putin probabil ca va reusi.

Ce trebuie sa stiti cand votati:
- Votati pentru ceea ce trebuie sa obtina Romania de la UE in urmatorii cinci ani. Impactul rezultatului alegerilor europarlamentare pentru politica interna va fi doar la nivel de trenduri pentru urmatoarele alegeri: prezidentiale, locale, generale.
- Orice va vand partidele, marea, sarea, luna, soarele, fara sustinerea unui grup puternic din PE va fi aproape imposibil de votat/implementat.
- Orice va vand partidele aceste programe trebuie armonizate cu strategia grupului din care face parte respectivul partid. Mergeti si cititi ce-si propune fiecare din grupurile mari pentru a intelege mai bine ce si pe cine votati.
- Nu uitati ca in politica totul se negociaza, iar broastele pot fi inghitite pe stomacul gol. Daca unul dintre grupurile mari vor avea nevoie de cinci mandate pentru a avea majoritatea, vor renunta la principii/amenintari/ pentru a le obtine.
- Viitorul Uniunii Europene dupa iesirea Marii Britanii va fi dominat de disputa pentru putere dintre Germania si Franta. Italia lui Salvini va incerca atragerea Ungariei si Poloniei pentru a le tine piept celor doua.
- Mergeti la vot.
 
As adauga doar ca PSD-ul este "suspendat" din partidul socialistilor europeni, cu sanse reale ca la urmatoarea reuniune a grupului, in iunie, sa zboare de tot. Pana si socialistii s-au saturat. :smile:
 
Așa mi s-a luat de toată campania asta de public shaming legată de plastic. Toate companiile care produc plastic nu sunt taxate în nici un fel pentru producția de plastic nou în loc să-l recicleze pe cel vechi sau să nici nu mai producă deloc (decât acolo unde chiar nu se poate altfel), și nici responsabilizate pentru end-to-end lifecycle la produsele lor așa încât să aibă o motivație (financiară) să caute alternative eco mai profitabile. Nici mass media nu se leagă de producători. Toți pasează problema la consumatori - ăia să facă bine să strângă, să recicleze, să fie responsabili, să consume mai puțin...

Păi pana mea, mai mult de jumate din poluarea din ocean e dată de mucurile de țigări, care au filtre din fibre de plastic. N-ar fi logic să fie taxată producția acestor fibre din plastic, cost care apoi să fie pasat la producătorii de țigări care le folosesc în filtrele lor, și care astfel să-și dea seama că nu va da nimeni 80€ pe un pachet de țigări și atunci ar trebui naibii să schimbe sursa filtrelor în ceva non-plastic?

Toată mizeria asta cu plasticul există fiindcă comportamentul neecologic nu costă nimic. La fel și ca și comportamentul producător de CO2.

 
Păi altfel cum faci bizonul să cumpere mașini electrice și paie de carton?

Adică, am cumpărat la un moment dat un pachet cu 100 de paie (de plastic, că nu se moaie când mai ai juma de pahar) și mai am vreo 80 (în câțiva ani), deh, ceva cocktails home made. Cele folosite mereu puse la reciclat. Dar bizonii rag împotriva paielor de plastic, apoi se duc la mec și cu ce sorb sucul ăla oare? Mhm.
 
Alternativa la plastic = taiem pădurile ca sa obtinem celuloză. Paie din inox nu cred ca vom avea vreodată. :smile:
 
Paiele de inox deja se găsesc la alimentara din cartier, la set de 4 bucăți + periuță de curățare pe interior, și încă în colțul cu produse de 1€.

Celuloza este printre cele mai bine reciclabile materiale, nu mai taie nimeni păduri ca să facă paie.
 
Alternativa la plastic = taiem pădurile ca sa obtinem celuloză. Paie din inox nu cred ca vom avea vreodată. :smile:
Alternative la plastic vor trebui găsite, pentru că altfel o belim imperial. Gen, când se termină petrolul (nu-i chiar așa departe momentul). Ținând seama ubicuitatea plasticului - repede, numiți măcar 5 obiecte din jurul vostru care nu au plastic în compoziție - o să fie destul de nasol.

Chestia cu paiele de inox este că există, dar sunt neigienice. Poți să dai tu cu peria prin interior până nu mai poți, tot există pericolul de creștere a chestii neidentificabile pe-acolo. Și nu vrei să înghiți fungi.
 
Back
Top