Articole interesante din presă sau de pe bloguri

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Likes
1,740
Edge a ajuns chiar un browser foarte decent, păcat că în sfera privată oamenii sunt prea refractari la schimbare și preferă Chrome (deși a devenit foarte prost și lent) și păstrează în minte reputația proastă a Edge (lucru care nu mai e valabil), iar în sfera enterprise încă e „standard” Internet Explorer mai vechi, pe când Edge e prea bleeding-edge :biggrin: ca să meargă tot ce-ți trebuie. Și Microsoft e varză la marketing deștept, așa că au aruncat prosopul aproape de finish. Păcat.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Likes
295
Location
Dream Theater
Daca o sa fie un fel de skin de Chrome deja e clar cum o sa iasa noul browser. :biggrin: Am fost nevoit sa folosesc Edge (la munca) pentru cateva saptamani si a fost mai mult decat decent, nu am avut ce-i reprosa. Doar obisnuinta de om batran m-a facut sa revin la Firefox imediat ce am primit drepturi de admin si am putut instala programe de capu' meu.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Likes
295
Location
Dream Theater
La mine Firefox merge laser frate pe sistemul asta antic de firma, 4 gb ram, Athlon II X2 250, HDD, Win7; nu cred ca-i nevoie sa va spun ce experienta este un Chrome instalat pe chestia asta. :biggrin:
Ca o paranteza, Edge-ul era pe un laptop cu i3, 8 gb ram, etc...
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Likes
132
Location
Cluj-Napoca
La mine Firefox merge laser frate pe sistemul asta antic de firma, 4 gb ram, Athlon II X2 250, HDD, Win7; nu cred ca-i nevoie sa va spun ce experienta este un Chrome instalat pe chestia asta. :biggrin:
Do tell settings & options. Pe un i5-4250U cu 8GB si un Kingston HyperX 120G antic iși cam face de cap. Nu în sensul bun. 3 ferestre de FF, 30-35 de tab-uri în total.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Likes
295
Location
Dream Theater
Pai in primul rand mai inchide naiba din tab-urile alea. :smile: Serios, eu nu pot aveam mai mult de 10-15 taburi odata din motive de organizare, adica nu sunt suficient de dezorganizat sa fac asa ceva. Niciodata. Indiferent de browser sau hardware.

Ah si vezi ca dupa n'spe audo-update-uri la rand o mai ia razna, am patit-o si eu. Cam odata pe an, hai 2 ani, necesita un refresh, pentru a incepe sa mearga iar gigea.
https://support.mozilla.org/en-US/kb/refresh-firefox-reset-add-ons-and-settings
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Likes
132
Location
Cluj-Napoca
Pai in primul rand mai inchide naiba din tab-urile alea. :smile: Serios, eu nu pot aveam mai mult de 10-15 taburi odata din motive de organizare, adica nu sunt suficient de dezorganizat sa fac asa ceva. Niciodata. Indiferent de browser sau hardware.

Ah si vezi ca dupa n'spe audo-update-uri la rand o mai ia razna, am patit-o si eu. Cam odata pe an, hai 2 ani, necesita un refresh, pentru a incepe sa mearga iar gigea.
https://support.mozilla.org/en-US/kb/refresh-firefox-reset-add-ons-and-settings
Furnzori, achiziţii, de-alea. Dacă aş lua numa' de la voi ar fi simplu şi cu nr. de taburi. :smile: Refresh i-am dat de vreo 2-3 luni, nu s-a simţit deloc.
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Likes
126
Location
Arad
Păi de-aia am 64GB RAM, să nu închid tab-uri. Nu scuză performanța absolut oribilă a browserelor din ziua de azi.
Io am 750 de taburi și doar 6 GB de RAM. :biggrin: Ce-i drept, doar vreo 10-20 sunt active. :smile: Nu țin minte să fi făcut refresh/reset/whatever la browser în ultimii ani.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Likes
636
Location
The Emerald Dream
In momentul in care toate au aceeasi problema... poate nu e problema lor? Poate asa e internetul in 2018? Zic si eu, suna mai logic...
În momentul în care un browser chior ia 1GB RAM cu 1 tab, începi să-ți pui întrebări. Dar am făcut următorul experiment:
- deschis Chrome tab cu Google. 368MB RAM;
- deschis Edge cu Google. 128MB RAM.

Da, extensii, chestii, totuși.

Pe de altă parte, Internet is held together with duct tape and bailing wire, ai și tu dreptate :biggrin:
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Likes
295
Location
Dream Theater
Deci sunt mai multe probleme care se aduna. Daca chiar ai nevoie de n'spe taburi de diverse tipuri nu cred ca exista alternative, trebuie sa servesti resurse pe banda rulanta, in special memorie.
 

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Likes
104
Location
Bucuresti
Voi sunteti prea mofturosi, pana nu rulati pe un sistem cu Windows XP si 1GB RAM, un Slimjet browser care se blocheaza la 8 taburi din lipsa de RAM nu simtiti cum e sa va chinuiti. :biggrin:

Am trecut ieri de la 1GB la 2GB, o sa vad zilele astea cate taburi necesita pt a da un crash acum.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Likes
313
Location
Cluj
Au ratat aterizarea corecta din cauza unor probleme la acele aripioare dar mi se pare totusi ca a functionat destul de bine in rest, nu s-a pierdut cu totul.

 

Olivian Breda

Internet marketer
Joined
Aug 18, 2005
Likes
79
Location
Bucuresti
VIDEO Programul AlphaZero de la Google și-a uimit creatorii prin modul în care a câștigat la șah. Și-a dezvoltat propria intuiție și strategii cu totul neașteptate, bazate pe curaj și joc la sacrificiu - Creierul - HotNews.ro
Programul de inteligență artificială Alpha Zero de la compania DeepMind a reușit să-și uimească creatorii nu doar prin faptul că a ”zdrobit” cel mai performant program de șah, ci mai ales prin modul de joc creativ, dinamic și cu totul diferit de tiparul jocului de șah. AlphaZero a pornit cu cunoștințe minime de șah, după patru ore juca precum un super-profesionist, iar după un an de analiză a evoluției sale s-a ajuns la concluzia că programul a dezvoltat un stil de joc nemaivăzut până acum.

În decembrie 2017 Deep Mind anunța că Alpha Zero a ajuns să joace la fel de bine precum marii-maeștrii ai șahului, după ce a jucat cu el însuși milioane de jocuri și apoi cu Stockfish, cel mai bun program de șah.
 
Top Bottom