Aplicatii GPS

Waze acu ~ 2 săptămâni pe centura de nord a Bucureștiului, mergeam înspre A2 si drumul era drept înainte... :insane:

waze.png
 
Noroc ca erai cu zoom-out si ai vazut pe unde voia sa te duca. Altfel probabil ca urmai instructiunile. :kill: :biggrin:
 
Mie îmi face așa la ordinea zilei, merg pe autostradă (ce-i drept, intens circulată) şi brusc Waze are o revelație şi vrea să-mi arate ceva ghetou industrial :hmm:


 
Google Maps. Traseu identic 99% cu Waze, merge bine mersi cu acelasi net cu care Waze n-a vrut. Winner. Singura buba a fost ca n-am reusit sa-l fac sa vorbeasca deloc [...]
Rezolvat cu Ivona si Language la telefon in română.
Am facut o simulare acasa si desi la testul de sunet susura Carmen cind imi da indicatiile de traseu vorbeste un nene. :eek:
 
Mie îmi face așa la ordinea zilei, merg pe autostradă (ce-i drept, intens circulată) şi brusc Waze are o revelație şi vrea să-mi arate ceva ghetou industrial :hmm:
Așa îmi făcea ocazional și prin București, da' niște ocoliri dubioase de scuaruri și încadrări la semafor de pe străzi adiacente. Am întrebat de ce, mi-au spus că probabil a descoperit că pe calea asta mai scutește niște secunde de stat la semafor. Riiiiight.

[edit] Stai că mi-am amintit, așa mi-a făcut prin Bulgaria o dată, fiindcă două segmente de drum nu aveau capetele legate. Cine făcuse harta nu fusese atent la noduri, și Waze vedea că drumul se întrerupe. Am corectat după ce am venit din concediu...

Am testat here pentru mersul la client. Adresa clientului nu există, nu are idee de străzile și parcările din campusul lui. Mai rău, autostrada până acolo are undeva un segment întrerupt, încât crede că e dead end sau drum blocat.
 
Here sufera mult la capitolul update de harti. Dar pe hartile pe care le are, lucreaza bine.
BTW: aveti idee cine le face / updateaza hartile si daca se pot downloada de undeva ca fisiere de sine-statatoare?
 
BTW: aveti idee cine le face / updateaza hartile si daca se pot downloada de undeva ca fisiere de sine-statatoare?
Tot ce-am gasit la o cautare rapida pe goagle

Microsoft Windows 10 offers Maps application which help users to search places and get directions. The Maps application is an universal first-party Windows application by Microsoft. Windows Phone has been having support for offline maps from quite a long time in collaboration with HERE Maps. The same Maps apps with various improvements has been improved upon and ported to Windows 10, and Microsoft has succeeded in delivering the universal Windows 10 Maps app which even works for PC.

Windows 10 provides the ability to download the offline maps, which can be used for later use when there is no internet connection – This helps one to access maps and get directions without the worry of connectivity, a very useful tool for travelers to find directions.
 
Here au divortat de Microsoft odata cu Win10. Eu ma refeream strict la hartile folosite de HereDrive+ sub WinPhone 8.1. :smile:
Si pe Win8.1 avem aplicatia Microsoft Maps instalata. Din pacate nu se poate dezinstala, ca as fi ras-o imediat. :biggrin:
 

Attachments

  • wp_ss_20170829_0001.png
    wp_ss_20170829_0001.png
    81.8 KB · Views: 13
Last edited:
De exceptie: ungurii pe care tocmai ii laudam, fie lucreaza la site, fie au retras hartile gratuite in format mapsforge, ca eu nu mai vad cum sa fac DL-ul saptamanal la ele. :biggrin:

In alta ordine de idei: voi ce soft de navigatie offline si care sa foloseasca OSM mapsforge folositi pe laptop / PC. Desigur ca free. Am gasit un tabel pe wiki si nu stiu ce sa testez... Ce folosesc eu pe moment e pe bani si cu harti proprietare (ultimul update de acu' vreo 3..4 ani). :zbang:

https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_free_off-line_GPS_software
 
soft de navigatie offline [...] folositi pe laptop / PC
Adică ții laptopul în parbriz, sau ai conversații gen „nevastă, nu te mai fârcăli atâta cu laptopul* în brațe, că-mi fuge imaginea și nu văd ruta”? :biggrin:

* Presupun totuși că nu ți-ai instalat desktop-ul în mașină...
 
Ideea e ca am degete proaste si ochii chiori. Prefer sa editez (la nevoie, adica daca el ruteaza aiurea sau pe unde nu vreau eu) o ruta pe ecran mare - tastatura - mouse si dupa aia sa o import in telefon. :smile: Da, daca as avea degete fine, as desena-o direct pe telefon.
 
Sincer aș vrea așa ceva pentru când plec prin anumite zone, autorutarea modernă sux. Prefer drumuri laterale cu priveliști superbe în loc să merg în coloană :smile:
 
Truth be told, ieri am făcut o tură cu biclele de-acasă până la un castel din zonă și înapoi, și tare mi-ar fi plăcut să încarc o rută dorită de mine și să mă navigheze gugl din buzunar decât să mă tot opresc la intersecții să văd dacă merg pe unde vreau eu.
 
Astia de la Here au reusit cu ultimul update sa-si faca muci aplicatia. Nu mai salveaza pe SD, nu mai pot pune indicatiile in romana si cireasa de pe tort e ca nu mai ruteaza drumuri lungi offline.

Alea taiate s-au reparat ca prin magie odata cu trecerea la Nougat.
Nu stiu cum e rutarea lunga inca.
Am zis sa zic. :smile:
 
Ok, am fost cuminte, am recitit totul de la inceput, vad ca nu am raspuns la urmatoarea problema: sor'mea + tel. cu Android + Herculane. Eu pot sa-i ofer POIs si tracks cat cuprinde, kml sau gpx. INTREBARE: ce soft de navigare offline sa-i recomand, care sa poata macar sa importe POIs pe care i le trimit (ca fisier) via Whatsapp / mail? Nu are decat telefonul la ea (nu laptop, nu tableta, nu desktop, etc...).
 
Back
Top