Apartament?

Chiar ma intrebam de ce nu e nici o cladire mai noua pe listele alea. Still, how the bloody hell do I tell? Am fost azi sa vad un apartament, bloc de prin '70 si ceva, dar chiar nu am idee daca pica la un cutremur serios sau nu.
 
Teoretic orice apartament de după '77 n-ar trebui să prezinte risc seismic. Practic...doar de cei care le-au construit știu cum au făcut-o.
Eu unul nu mă uit la cele de dinainte de anii 80.
 
Din câte-mi amintesc că zicea mama (arhitect), idealul ar fi în blocurile de la începutul anilor '80 - când intraseră în vigoare noile reglementări privind rezistența clădirilor la seisme, dar înainte să înceapă Ceaușescu să strângă cureaua în toată economia pentru a rambursa datoria externă. Spre sfârșitul anilor '80 s-au făcut blocuri în care în betoane băgau anvelope auto și cârpe ca să compenseze lipsa de materiale, și n-ai de unde ști decât dacă te apuci să spargi.

Nu-mi pun speranțe nici în cele făcute de antreprenorii zilelor noastre, la ce stil haotic și neverificat s-a construit. În urmă cu câteva luni a fost un reportaj la TV, făcuseră o investigație în avizele pentru construcții și au constatat că unii inspectori teoretic s-au deplasat la zeci de imobile făcând sute de kilometri într-o singură zi ca să semneze conformitatea cu standardele.
 
Măi, cred că deja ţi s-au cam dat sugestiile de rigoare. Recomandarea mea personală şi văd că şi a altora ar fi să vinzi ce ai, pui banii deoparte şi stai cu chirie pînă te cari. Achiziţia doar dacă intenţionezi să rămîi în ţară. Iar dacă eşti chitit pe achiziţie, va trebui să te agiţi, să alergi şi să ai pile pe la notari şi agenţi imobiliari pentru ponturi. Noi pe XF prea mult nu putem să adăugăm peste ce s-a zis deja, decît dacă ne întrebi ceva concret despre un apartament pe care ai pus ochii.
 
Back
Top