Aparat vs. lamă

@zgobyliticu: Am gasit Bic Chrome Platinum in Tg. Neamt ....2.5 lei 5 lame
 
@Neo: Cam cat era o bidinea de-aia la Sephora? Ca au si la Sensiblu / L'Occitane, da' e vreo 150 RON un pamatuf...

La fel. Nuş ce ţi se par scumpe, îs vreo 50$, preţ mediu-mic pentru un pămătuf de păr de bursuc. :smile:
 
Hai sa facem un clasament al lamelor de ras....
Voi ce folositi ?
Eu momentan folosesc Bic Chrome Platinum si am mai folosit Wilikinson. Mai bine parca e cu prima..
 
Neaţa. Deocamdată mă rad foarte rar, odată la 1-2 săptămâni.Până acum am folosit Gillette 2/BIC cu două lame, dar nu-mi prea plac. Am văzut la Kaufland Wilkinson Classic... should I go for it? :goofy:

Tanx.
 
Eu fix din ăla folosesc, cu lame Gilette sau Wilkinson date de 1-2-3-4 ori cu tăişul prin săpun. Dacă lucrezi la spumă cu pămătuful şi nu foloseşti d-aia la tub (sau scârboşenia aia de gel), plus lucrezi cu atenţie şi nu te grăbeşti şi-ţi formezi o tehnică, you should be just fine :goofy:

P.S.: diferenţa între barba ta şi barba mea e ca între periuţa de dinţi şi peria de sârmă din câte-mi dau sama :goofy:

P.P.S.: mergi gradat. Important este să fie wet shaving (spumă făcută ad-hoc din pastă de bărbierit/săpun de bărbierit cu una bucată pămătuf) şi faţa să fie pregătită bine (odată ce treci peste senzaţia oribilă pe care ţi-o dă prima oară un prosop fierbinte pe faţă (pentru înmuiat barba), it`s quite cool. Dacă nu eşti sigur pe tehnică, stai la bic-uri deocamdată, urmând să treci mai târziu la one blade. Toată chestia e să-ţi formezi un soi de disciplină - femeile îşi rezervă în fiecare lună aproximativ 2354035613568 jumătăţi de oră în baie pentru epilat, demachiat, coafat, frezat, fixativuit, uscat păr, udat păr, etc, etc, etc. Rezervă-ţi şi tu 15-30 de minute în care să ai grijă de tine pentru că meriţi. Gen. :rotf: Nu, serios, take it easy şi cu răbdare şi aruncă un ochi pe linkurile date de Pisoi pentru tehnici.
 
Eu am folosit o perrioada aparatul wilkinosn classic apoi mi-am facut comanda in Germania un aparat de ras Muhle, un pamatuf Muhle din par de bursuc, o crema de ras Proraso si cateva pachete de lame DERBY.
Sunt foarte incantat de achizitia facuta care a ajuns si foarte repede la mine (6 zile) , senzatia data de o spuma facuta din crema buna de ras, apa fierbinte, un pamatuf de calitate si un aparat ca o bijuterie , atunci cand te razi dimineata este extraordinara..

Va stau la dispozitie pentru eventuale intrabari !
 

Attachments

  • DSC_0496resize.jpg
    DSC_0496resize.jpg
    240 KB · Views: 507
Spumă Gillette, tub tip "spray", ceva de genu'. Am urmărit link-u', am frecat spuma cu mâna :goofy: (la cât de "stufoasă" e barba, am considerat că n-am nevoie de pămătuf), ras floaca, smooth face, happy Korby. :biggrin:

P.S.: Indeed!


mirceacra, eventual un preţ. Şi pe bucăţi. :tongue:
 
Pai preturile ar fi cam astea....
Aparat MUhle R89...29.9E
Crema ras Prosao ...5.35E
Pamatuf best badger....22.9E
Lame DerbyExtra....1.95E/pachet 5 lame
Supoort pamatuf ....1.95 E

Toate astea pot fi comandate direct de pe site din Germania sau beautyshop.ro
 
Mircea, problemele alea cu bubite rosii dunt dermatologice si pot arata anumite probleme intestinale si alte chestii.
Acuma asa stiu ca este la mine.
Deci mare grija.
O veche arta chinezeasca care zice ce si cum ai in functie de piele...la mine a functionat, intai am aflat de la doctoe ce am, si dupa mi a zis un amic ca asa scrie la chinezi si mi a zis ce am fara sa ii zic eu de la doftori.
Acum drecu stie daca e adevarat?
Dar sa revenim la barbierit:Cred ca aceste chestii care sunt etalate pe aici nu isi au rostul si o luam logic:
-firul de par credeti ca face diferenta intre o lama de top si un aparat gata facut de la o firma buna sau un brici?
-daca imi spuneti ca briciul e de 100 de ori mai ascutit ca lama ma apuc si caut cartea de otelar a lu taica miu si va arat treburi al oteluri si ascutiri ca imi plac cutitele doamne doamne.
-unghiurile: daca mana voastra da la brici un unghi mai bun, iarasi ne certam:tongue: , ca nu este asa.
-daca imi spuneti ca briciu ia pufu mai de la radacina, iarasi ne certam :tongue: ca nu dati in raspar...
-bricele erau candva.Lasati le sa moara in pace, ca sunt greu de manevrat, si tare mi e frica sa nu alerge vreunu dintre voi la Urgenta lasand o dara de sange...
Iar daca vreti brici, duceti va sa va faceti o margine de aia anti taiat, de siguranta si luati va si niste piele de vita, si invatati unghiuri de dat pe ea!
Consider ca un aparat bun, o crema emolienta, o spuma multa si buna, servet fierbinte/apa firbinte, si atentia rezolva treba mai mult decat decent.
 
Hei, briciul e ceva ... exquisite. E un semn de mare rafinament sau o plăcere personală, nu costă prea mult (precum cablurile zoofile de 10.000 EUR) și rad acceptabil, așa că pot să rămână pe piață atâta timp cât cineva le folosește. Cam ca pipă versus țigarete, why not?

Eu am încercat, nu mi-a produs gâdilături sau palpitații (de fapt mi-a crescut pulsul când era să mă tai), nici un fel de fluturi prin stomac și am descoperit că nu pot să mă rad pe drum la semafoare, așa că am trecut la aparat electric. Dacă cineva are timp și chef să folosească briciul eu chiar am toată stima pentru diversitate.
 
Mircea, problemele alea cu bubite rosii dunt dermatologice si pot arata anumite probleme intestinale si alte chestii.
Acuma asa stiu ca este la mine.
Deci mare grija.

Consider ca un aparat bun, o crema emolienta, o spuma multa si buna, servet fierbinte/apa firbinte, si atentia rezolva treba mai mult decat decent.

1. Sigur ca da, problemele intestinale se manifesta ca si probleme dermatologice, aka bubite rosii. Pentru astea poti sa iei pastilute verzi, cele roz nu fac bine. Mare grija!

2. Evident, dar aparat bun nu este Gilette cu jdemilioane de lame, crema emolienta nu este necesara daca ai o tehnica buna (care se castiga prin experienta), iar spuma multa si buna este cea pe care o faci cu pamatuful din crema de barbierit, nu cea ambalata in can presurizat sau gel. Apa fierbinte de acord, cu cat mai multa cu atat mai buna :smile:

Evident toate acestea depind de tipul tenului si de tipul barbii (mai precis al firului de par) intr-atat de mult incat orice sfaturi trebuie testate si apreciate pe pielea proprie :wink:

Faza cu briciul sincer... IMHO ar fi fain daca s-ar mai gasi briciuri clasice, care merg ascutite pe curea de piele, nu imitatiile care functioneaza cu juma` de lama de barbierit.

Oricum, atentiune in noul mall, este un magazinas cu produse L`Occitane foarte micut si cochet, din pacate prea micut :smile:
 
1.Da, problemele interne ale corpului uman se manifesta prin probleme dermatologice sau alte semne externe de acest gen pe care medicina moderna le ignora.Iar pastilutele sunt dupa cum vrei tu.
2.Ca si aparat modern eu folosesc doar aparate cu lame fixe in numar de 2.
Crema emolienta nu este necesara dar este binevenita avand rol pe termen lung de "netezire si inmuiere" a barbii
Tehnica bine inteles ca are un rol esential.
Spuma eu consider ca este spuma, care ar fi diferenta intre ele?Tehnic vorbind?
Briciul clasic: o problema de alegere sau de imitare a comportamentului patern, si alte chesti cu nenea OEDIP, acum na fiecare cu a lui stol.
L`Occitane= bune dar scumpe echivalent Lian Li.:tongue:
Se mai gasesc briciuri clasice, mai ales englezii au o adevarata cultura pentru asa ceva.
La judetul Londra am vrut si io sa ma barbieresc asa clasic dar costa o mica avere sa te ia nenea ala cu toate lotiunile alea intinse intr un geamantan mare cat China.
 
Cred că e posibil ca anumite afecțiuni interne să aibe și manifestări externe (deci ironia era gratuită), dar nu cred că orice afecțiune internă poate fi diagnosticată pe baza bubițelor.

Cât despre ras, e opțiunea fiecăruia să se radă cum crede mai bine și nu cred că se poate face o comparație directă a calității și rezultatelor precum la sârme magice de 5000 EUR versus sârme bune de 20 EUR (și zero barat diferență). E un domeniu personal, subiectiv și nerepetabil așa că putem împărtăși opinii și experiențe, dar nu soluții concrete.
 
Iegzact. Ideea este ca fiecare persoana are o combinatie pe care el o considera ideala, si care pentru alte persoane cu greu ar putea fi catalogata ca fiind perfecta. :smile:
 
Nu prea are legatura cu "VS.", dar am si eu o intrebare care ma arde.

Unde gasesc capetele de bărbierit HQ8 pentru un aparat electric de ras Philips?

Eu folosesc de ani buni un aparat Philips si a inceput sa nu mai taie asa bine.
Sunt interesat sa gasesc de cumparat cele trei discuri. Sunt gandite special pentru a fi demontate de un "user average" si stiu ca exista de vanzare cam pe la orice raion de cosmetice daca te duci mai spre vestul Europei, dar acum mi s-a pus pata urgent. Reusesc sa gasesc asa ceva prin Bucuresti?
 
Ce pasta/sapun de ras recomandati si pe unde gasesc? Da' pamatuf?:biggrin:

Am trecut recent de la Gillette de unica folosinta + gel de ras gillette (care e o porcarie apropo, nu prea aluneca deloc lama, e prea uscat) la aparat clasic cu lama (Wilkinson Classic parca ii zice) + spuma de ras Palmolive (destul de buna zic eu, clar peste gelul Gillette) + Nivea Aftershave Balsam. Alta viata :wink:
 
Sper că ştiai că gelul se aplică neapărat peste pielea umezită, niciodată pe uscat (cum se poate face cu spuma)...
 
Back
Top