Aparat vs. lamă

L'Occitane Cade gasesti in Sensiblu-urile de la Plaza Romania, Piata Presei (S-Park subsol), parca pe la 1 Mai si in alte cateva din-astea mai maricele, in locatii bune. Plus ca mai exista magazine dedicate L'Occitane, din cate stiu, in Feeria si pe Dorobanti parca.
 
Wow, astia de la Sensiblu au preturi diferite de la magazin la magazin? :hmm: In Plaza era cam 60 RON saptamana trecuta...
 
Da, e o întreagă gamă. Vezi aici.
Folosesc şi eu de câteva luni crema de ras L'Occitane Cade şi, după ce o aplic, îmi dă o senzaţie uşoară de arsură pe obraz. Evident, o aplic sub formă de spumă, făcută cu niscai trudă în cană cu pămătuful. Mai are cineva senzaţia asta de arsură?
 
Last edited:
Eu aceeasi senzatie de arsura o am la sapunul de ras L'Occitane, insa nu ma deranjeaza. Crema nu am folosit niciodata.

Am invinuit o vreme pamatuful (tot L'Occitane) care e din par de porc, de vier ca sa fiu mai exact si care are niste peri foarte tari, de parca te sapunesti cu o perie de sarma, insa l-am schimbat si senzatia persista.

M-am intors la combinatia sapun de ras plus pamatuf L'Occitane plus Gillete blue 2 care pentru mine este ideala. Mi-au trebuit vreo 20 de ani s-o gasesc si nu renunt la ea pentru nimic! :smile:
 
Da, e o întreagă gamă. Vezi aici.
Folosesc şi eu de câteva luni crema de ras L'Occitane Cade şi, după ce o aplic, îmi dă o senzaţie uşoară de arsură pe obraz. Evident, o aplic sub formă de spumă, făcută cu niscai trudă în cană cu pămătuful. Mai are cineva senzaţia asta de arsură?

Deoarece crema de ras în cauză conţine extracte de ienupăr, rozmarin, ... este posibil ca domnia-ta să fie sensibilă la vreunul dintre ele.

Am păţit ceva similar când am adăugat ulei esenţial de lavandă în spuma făcută dintr-o cremă oarecare (mai fără miros).

Lista ingredientelor din crema de ras L'Occitane Cade mai jos (poate este utilă cuiva):

Shaving Cream: Aqua (Water), Stearic Acid, Glycerin, Lauric Acid, Potassium Hydroxide, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), PEG-7 Glyceryl Cocoate, Parfum (Fragrance), Dimethicone, Sodium Hydroxide, Tocopherol, Tetrasodium EDTA, Juniperus Oxycedrus Wood Oil, Bisabolol, Fusanus Spicatus Wood Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract (Rosemary), Glycine Soja Oil (Soybean), Rosmarinus Officinalis Leaf Oil (Rosemary), Helichrysum Italicum Extract, Benzyl Alcohol, Benzyl Benzoate, Hydroxyisohexyl 3 Cyclohexene Carboxaldehyde, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Citronellol, Coumarin, Hexylcinnamal, Alphamethyl Ionone
 
Tot inca pe Mach 3 stau. Rezerve inca se mai gasesc. Am primit cadou cam prin 2004 un aparat Philips (nu mai tin minte modelul) dar dupa ce l-am folosit o data a fost stocat in depozit. Din asta rezulta ca nu la toti le merge.
 
Last edited by a moderator:
Domnilor

Just my 2 cents...

Cazul meu: lenes, probleme dermatologice, barbierit rar, etc
Sistemul meu difera in functie de cat de des ma barbieresc...

Situatia 1.
Am fost lenes, mi a crescut barba si arat ca un popa, am chestii rosii pe piele, intr un cuvant NASOL!!!
Cu orice m-as barbieri, as avea probleme.Probleme cu P foarte mare.
Asa ca imi trag sufletelul, ma barbieresc cu aparatul de tuns, cat poate lua el la 0, fara nici un cap de tuns.
Dupa care, intru in baita, stau la aburi vreo juma de ora, dupa care ma barbieresc atent, multa spuma, si orice aparat ieftin cu 2 lame fixe si cu ceva banda de aloe.
Rezultatul: exceptional.

Situatia 2.
Impins de la spate, am fost fresh in zilele respective.
Well, atunci bag direct lama doar dupa o baita de 15-20 de minute.

Daca va tot intrebati: Domne, dar daca nu am timp de baie, ce sa fac?
Well atunci, aplicati urmatoarea rezolvare:
Multa apa fierbinte, stat cu spuma pe barba timp de 5-10 minute, in care timp gugle sau forumuri, dupa care bietul si banalul aparat de ras isi va face treba exemplar.

A, sa nu uit.
De lene, de multe ori, ma tund cu aparatul de tuns.
Pentru mine e suficient.
 
Mă mai iau şi eu cu aparatul de tuns când las barba să crească, asta ca să nu mă chinui în primul rând pe mine şi apoi pe bietul Mach3. Dar nu sunt mulţumit, rasul e ras şi tunsul e tuns (cu un aparat de tuns Philips).
 
lapcat, la mine merge, arat mai bine (mi se spune) cu barba tunsa decat barbierita!
Bausto, ce sa zic, lenea e multa, noi suntem putini..
 
rasul e ras şi tunsul e tuns.
Tunsul te lasa cu o ... barba de 2-3 zile. Delon style. Sunt oameni carora stilul asta de barba le da o prestanta pe care nu pot sa o obtina nici cu mama costumului :smile:.
Eu am abandonat Mach3-ul de ceva timp si folosesc Blue II (Maximum). E ceva mai placut barbieritul. O sa incerc si ceva cu 5 lame sa vad cum merge dar nu cred ca o sa mi se para prea placut, mai ales ca eu schimb aparatul/rezerva dupa doar cateva folosiri. Am firul de par tare si se uzeaza rapid lamele, iar pielea e destul de sensibila cat sa simta lamele tocite si sa "reactioneze" intr-un mod cat se poate de neplacut - se irita.
 
Unora le dă prestanţă, altora li se pare neîngrijit. Eu mai las barba ca să mai răresc bărbieritul, n-am probleme cu iritaţii sau chestii de genul ăsta. Dar nu-mi place cum iese la tuns, nu se taie egal (cred că am barba în dâmburi :biggrin: )
Am încercat şi Fusion (cel portocaliu cu 5 lame) dar n-am văzut nici o diferenţă faţă de Mach3, chiar şi cu vibraţiile pornite. Dar când se uzează lamele senzaţia e nasoală, parcă agaţă fire. Probabil şi la mine firul de păr e mai tare, un prieten foloseşte o rezervă cam 6 luni fără probleme, eu după 2-3 luni trebuie s-o schimb, altfel simt că-mi smulge firele în loc să le taie.
 
Eu am trecut de la Mach 3 la Wilkinson Sword Quattro Titanium. Nu am sesizat diferenţe. La Mach 3 îmi plăcea că se decolora cauciucu` ăla şi-mi aminteam că trebuie s-o schimb. :smile:

Şi io am firul tare şi la ambele simt că mă agaţă dacă firul nu e suficient de lung (3+ zile).
 
Unde gasesc si eu un aparat clasic, decent ca pret? Prin Cora / Carrefour n-am mai vazut ultimele dati kit clasic Wilkinson... ca Fusion Power nu-i de mine, ma fac rosu ca un rac de la el, prea multe lame, asa ca am revenit la Mach 3, si sunt curios daca cu doar o lama o fi mai bine... :smile:
 
Back
Top