Aparat vs. lamă

senzatia de iritare e aproape inexistenta pe moment...
How conforting. Adica apare un pic mai tarziu? Ca asta e marea mea problema, indiferent ce folosesc (ce spuma sau lama) am o senzatie oribila de iritare imediat dupa ce termin de barbierit.
 
Exprimare nefericita doar, m-am iritat mult mai putin decat de obicei. Si tind sa cred ca a fost din cauza de prea putina spuma si cap vechi la aparat (credeam ca mai am rezerve noi, insa s-a dovedit ca nu mai erau).
 
Confirm, crema este excelenta, am incercat si eu aseara, cu pamatuf si aparat Mach3 Turbo (nu dati :tongue:). Senzatia e mult mai placuta decat folosind spuma Gillette sau Nivea la tub, barba se taie mai usor si senzatia de iritare e aproape inexistenta pe moment... acum ma gandesc daca sa iau si aparat clasic (probabil nu :smile:) sau sa raman la Mach3, cu speranta ca gasesc pe undeva niste lame mai bune decat prostiile de pe la noi...

Congrats.
Sincer te sfătuiesc să îți iei un aparat clasic, lamele Gillette Platinum de la chioșcul din colț sunt net superioare unui Mach3, mai ales că-ți poți permite să folosești una de cel mult 3 ori :smile:


Crema asta se poate găsi la parter în Plaza România, cum intri dinspre Bd Timișoara sunt două intrări - merji pe cea din stânga și imediat primul magazin pe dreapta are chestii L`Occitane :smile:
 
Stiti cu Mach3 care e cea mai mare obiectie a mea? Cat e noua lama, lasa in urma o chestie lipicioasa (de la banda aia de lubrefiere). Si daca nu folosesti tot produse Gilette, este very very yucky senzatia!

Cu sapun din asta Speick (sau orice alt sapun/crema bune, am incercat cum ziceam sapun L'Occitane, creme de la Palmolive, Nivea, Arko, Wilkinson Sword, "The Art Of Shaving" - am avut o mostra din asta si e bestiala! - atata imi amintesc acum) si cu aparat clasic, obrazul ramane dupa ce trece lama curat, neted, fin!

Garantia (in cazul meu) unui barbierit fin: trebuia muiata barba suficient, dar in nici un caz prea mult (cand deja se umfla pielea de la apa si e mult mai sensibila). De exemplu, dupa un dus de 10 minute si sapunit 1-2 minute, pe acolo e perfect! Cand iese bine, chiar e bine! :wink:
 
Cand iese bine, chiar e bine! :wink:
Cand iese prost zici ca sunt dupa razboi (nu taieturi, iritatie). Am renuntat ieri la Mach3 in favoarea unui aparat disposable Gilette cu 2 lame. Deja a iesit mai bine. Deci Mach3 vechi de 3 saptamani - 0, aparat 3 la 10 mii - 1.
 
Lasa ca am folosit si lame clasice si nu ma descurc cu gratarul ala. Adica indiferent de tehnica folosita unghiul e mereu prea mare si reusesc sa ma tai. Adica muchia ascutita nu se muleaza perfect pe gratar si sta cam in afara, ca sa zic asa. Destul cat sa "zgarie" pielea, chiar daca nu o taie.
 
Aviz amatorilor de lame clasice afectaţi de recesiune : la METRO am găsit Wilkinson (Made in Germany) la plăcutul tarif de 30 lei / set de 100 bucăţi (20 pachete a câte 5).

Stock up, my friends, stock up. Mâine-poimâine obligaţia de a ne răzui cu Gillette Mach 3 sau alte alea va fi trecută în Constituţie. Să pregătim rezistenţa de pe acum. :biggrin:
 
Am încercat și eu sistemul „clasic”. Am pățit la fel ca bausto, nu-mi iese niciodată fără să mă tai și fără să mă irit.

Momentan folosesc Mach 3 (ăla care vibrează, am uitat cum se numește). Am și o drăcie electrică tare mișto, doar că trebuie să-mi iau consumabile (sită și lame) și nu știu pe unde să găsesc.
 
Unde se gasesc pe la noi pamatufuri decente? Am luat unul spaniol din Cora, care naparleste bine de tot la fiecare folosire... la fel si sapunul de ras Speick, pe unde s-ar gasi pe la noi? Ma gandesc sa-l incerc si pe-ala dupa ce termin cu L'Occitane-ul de mai sus...
whiskas, ala e Mach3 Turbo, si eu tot din-ala folosesc, desi de multe ori nici nu-i mai pornesc vibratorul, barbiereste bine si asa... :goofy:
 
Cam face, cu el nu "ciupeste" aproape deloc. Pamatuf bunicel (par de porc, Made in China) am gasit abia la taraba, dupa ce am luat mai multe naparlitoare iritante mult mai scumpe din Mall sau supermarketuri. Acum nu mai folosesc deloc, doar Gilette spray gel intins cu mana si March III Turbo. In ocazii speciale, sa fiu 99% sigur ca nu ma irit deloc (altfel sansele sunt de doar 90%) folosesc Oxy Gel in loc de aftershave (obicei ramas din liceu).
 
Unde se gasesc pe la noi pamatufuri decente? Am luat unul spaniol din Cora, care naparleste bine de tot la fiecare folosire... [...]

Pe la noi prin super / hiper / mega / ... magazine nu sunt decât "Fusy"-urile alea hispanice. Am şi eu un instrument din ăsta şi cheleşte la fel.

la fel si sapunul de ras Speick, pe unde s-ar gasi pe la noi? Ma gandesc sa-l incerc si pe-ala dupa ce termin cu L'Occitane-ul de mai sus... [...]

Nu se găseşte pe la noi, din câte ştiu eu. Pe al meu l-am cumpărat din ţara mumă (Bundesrepublik Deutschland) dintr-un "Müller", dar este şi prin "Rossmann" sau altele asemenea.

Să ştii totuşi că, dacă vrei chestii disponibile local (ce-i drept creme şi nu săpunuri), ai opţiuni cel puţin corecte. Florena mi se pare a fi una din ele. Am încercat şi vreo câteva variante de Arko - mi s-au părut iarăşi bune, în ciuda preţului care te-ar face să te gândeşti la altceva.

Îţi stau, evident, la dispoziţie şi pe MP, dacă doreşti.
 
Eu am un Philishave something si frecatul gratarelor pe fata ma irita ingrozitor. Am senzatia ca metalul ala de la gratare are aderenta prea mare (fara sa fie abraziv, totusi), parca se lipeste de piele si senzatia e tare neplacuta.
 
Eu am un Panasonic ES8017. Băbieritul cu el este extraordinar de aproape (cu mult peste ce-am obținut cu lama în casă sau cu briciul la bărbier), sînt literal fund de bebeluș după. Mă irit doar o zi - două dacă nu-l mai folosesc o perioadă. După o perioadă scurtă de folosire zilnică iritațiile dispar (aproape?) complet. Are două dezavantaje: barba crește mult mai repede decît după un bărbierit „normal” (nu reușesc să explic chestia asta) și nu știu unde să găsesc consumabile.
Momentan am revenit la bărbieritul „ud” din motive de nostalgie și senzații. :smile:

P. S. Am trecut (de ieri) pe Lumene pentru bărbierit (spumă, gel, aftershave). Și Mach 3 Turbbo / Power / ceva. Revin cu impresii (încă nu le-am folosit). :smile:
P. P. S. Ăla electric mi se pare mult mai ergonomic pentru zone gen buze sau pomeți, e mult mai în regulă decît cu lama (sau - foarte probabil - nu stăpînesc eu tehnica lamei).
 
Back
Top