Aparat vs. lamă

Se vede că nu ai facut armata. :biggrin:
La mine dureaza peste juma' de ora barbieritul, cu toate pregatirile aferente. Daca faceam armata probabil m-ar fi pus pe lista dezertorilor pana ieseam de la toaleta si as fi fost executat ca pe timp de razboi. :biggrin:
 
Aiurea, pur si simplu e alta optica, aia din armata, in care nu conteaza decat sa pari barbierit, ca oricum cu totii sintem verzi, nu conteaza cum esti barbierit sau ca ai nadragii neeleganti :smile:
 
Nici acum nu sunt acolo unde mi-aş dori că nu am timp să citesc alde shavemyface.com sau groups.msn.com/thewetshaversgroup, ca să aflu care sunt cele mai bune tehnici şi consumabile. This is lifetime learning, guys, but it's worth it. :smile:

Aş mai sugera, în nemernicia mea, un forum:

http://www.badgerandblade.com

şi un blog bunicel, zic eu:

http://leisureguy.wordpress.com/2006/07/10/a-guide-to-the-gourmet-shaving-experience/

Sunt pentru bursuc şi lamă, clar.

Scule tenebroase gen safety razor puteţi recupera de la prietenii o ţâră mai old-fashioned. Nu vă recomand imitaţiile după diferite tipuri de Gillette (made in CN), probabil veţi regreta.

Lame... subscriu la Derby, oricum trebuie încercate (YMMV) iar pe la noi sunt din plin.

Creme de ras oneste se găsesc şi în RO (Florena, de exemplu, şi nici Palmolive nu e aşa de rea).

Cu ce stăm mai prost în RO... pămătufurile din păr de bursuc la tarife omeneşti. Se găsesc pe scară largă cele din păr de porc - boar bristle - puteţi începe cu aşa ceva, să vă faceţi mâna. Am luat de la Carrefour (ce-i drept din FR) un pămătuf decent (pure badger) la ceva firfirici sub 18 EUR (producătorul este aici http://www.lamaisondubarbier.com/). Am mai văzut pe la nemţi (recte magazin Müller http://www.mueller.de/, la München), nişte pămătufuri Müehle-Pinsel iarăşi accesibile, vreo 15 EUR - pe ele scria chiar silbertipp, sper să nu fi minţit băieţii...

În ceea ce priveşte cana, şi eu am luat una mai largă la gură, pentru comoditate. Când fac spuma, uneori mai adaug câteva picături de glicerină, pură.

@ jarod : Săpunuri de ras se găseau pe la noi Wilkinson/Schick, cred că au cam dispărut. Cred că L'Occitane vinde şi prin RO (parcă am văzut printr-un mall, ceva) - fac un săpun net superior celui menţionat anterior, dar şi sensibil mai scump (în FR raportul de preţuri era cam 2 EUR W/S / 10 EUR L'O).

@ Pisoi : Mereu o plăcere să întâlnesc un fellow wetshaver. Plecăciuni. :tongue:
 
Eu ma barbieresc cu un Bic ce permite schimbarea partii cu cele 2 lame. In general ma barbieresc dupa baie, parul e mai moale. Folosesc ori spuma ori (mai recent) gel.
 
Dacă tot a vorbit Gandalf de bloguri, iată-l pe al "nemernicului" care m-a convertit pe mine, după ce a apărut într-o emisiune pe NBC (segment de 5 minute): www.shaveblog.com.

Apropo de pămătuf: eu folosesc un boar Omega de vreo 20$ pe aici (probabil mai ieftin în Europa), bunicel aş zice. Salivez după un badger, dar asta va fi premiu mai încolo. :smile:

Un ras cu o cremă bună pe o faţă pregătită e o plăcere. Iar când femeia iubită adoră să îmi atingă faţa în următoarele 6 ore, e priceless.

Edit:
Cheap shaving tools guide for a newbie.
 
Last edited:
Astazi am descoperit ca metoda mea veche de a umezi fata, cu pamatuful inmuiat in apa e complet ineficienta. Am folosit o clatire cu un pumn-doi de apa si totul a mers mult mai smooth. Asadar, recomandarile de pe topic sunt aplicabile.
 
Rezultat tipic de wetshaving: M-am ras în urmă cu 12 ore; tactil, faţa are un minim de barbă, vizual - doar puncte negre, fără "umbră".
 
Nu mă pot abţine :biggrin:

Pisoi, proaspăt bărbierit (cu lama):
 

Attachments

  • Baldwin.jpg
    Baldwin.jpg
    27.2 KB · Views: 160
Nici eu, hihihi: nu depinde de tine :biggrin: :rotf:
Hai să rămânem on-topic: mă bate şi pe mine gândul să trec la wet, cam care ar fi preţul (defalcat pe componente, ofcourse) pentru un kit entry-level?
 
În viaţă nu ştii niciodată cine îţi poate băga beţe în roate şi prin cine. :wink:

De exemplu, sunt convins că dacă ai călca pe bătătură o anumită persoană feminină ai ajunge urjent la 3 stele. Şi mi s-ar părea normal.
 
În viaţă nu ştii niciodată cine îţi poate băga beţe în roate şi prin cine. :wink:

De exemplu, sunt convins că dacă ai călca pe bătătură o anumită persoană feminină ai ajunge urjent la 3 stele. Şi mi s-ar părea normal.

Eşti offtopic, iar cu anumita persoană feminină mă înţeleg foarte bine.
OT şi eu, mie nu mi s-ar părea normal, evident depending on the way of stepping on her bătături...

Xll, D-zeu e unisex :wink:

Deci? :rolleyes: (răspunsul la ce am întrebat adică).
 
Dacă e vorba de Gabriela, cu sprijinul ei am făcut schimb de bannere cu Xf. Deci cred că e de treabă :smile:
Acum legat de Pisoi, simţul umorului este cel mai important simţ al omului. Sunt dispus să-mi risc stelele pentru el :biggrin:



Acum ontopic: mă bărbieresc cu Gillete Sensor Excel. Nu prea merge grozav, dar recunosc că nici nu mă chinui.
 
Bunul simţ ajută la convieţuire, dar fără simţul umorului o iei razna. Mai ales în condiţii stresante (adică 90% din viaţa unui om :smile: ). Cred că ar merge un split topic, că o dăm în diverse :smile:
 
... cam care ar fi preţul (defalcat pe componente, ofcourse) pentru un kit entry-level?

Bidineaua (boar brush) : cam 10 - 12 RON (vezi şi pe la Carrefour, sunt nişte pămătufuri de prin Spania, bunicele zic eu);
Cană pentru spumă (nu e obligatorie, dar nici nu-ţi agresează ireversibil buzunarul) : 2 - 3 RON;
Cremă de ras (poţi începe cu Palmolive, sugerez verde) : 4 - 5 RON;
Aparat (aici e mai greu, nu prea am mai văzut noi şi, precum mai scriam, nu recomand imitaţiile chinezeşti) : ???
Lame (probabil că vei vrea să încerci mai multe feluri, dar...) : 2 RON pentru un pachet de 5 (Gillette Platinum, de exemplu);
Pentru aparat şi lame ar mai exista soluţia onestă a kit-ului Wilkinson care e de găsit prin Carrefour, Cora, ... (aparat + pachet de 5 lame) : 12 RON;
Apa caldă (fierbinte, chiar) : priceless;
După raşchetat (un balsam nu ar fi rău, poate Malizia, Nivea sau Florena): 1O - 20 RON.

Cred că am cam atins ce era de bază. Evident, neştiind bugetul tău şi ce consideri drept entry-level, poate am dat cu bâta în baltă. Sunt, oricum, posibile evoluţii şi spre mai ieftin şi spre mai scump.
 
Back
Top