Aparat vs. lamă

Am ales si eu ce este mai ieftin, inca nu sunt pregatit sa dau sute de euro pe sculele astea, mai ales in conditiile in care am acasa si folosesc in mod frecvent, aparate de ras ramase de la bunici.
Una peste alta aparatul Wilkinson de plastic, ce se vinde acum in comertul socialist, la mirificul pret de 17 lei cu tot cu un set de 5 lame, m-ar fi satisfacut in totalitate, insa nu-mi place plasticul si am dificultati sa tai primele 2 randuri de fire de par de sub nas, oricat as incerca, intodeauna raman cateva si asta ma enerveaza cumplit.

Acum astept R89, zilele astea tre' sa apara, in functie de cat de repede se misca DHL ul, toata afacerea m-a costat 43,50 € - 32.00 € aparatul, 4 € 2 seturi de lame Derby, 7,50€ transportul.
Destul de mult in opinia mea, de banii astia imi cumparam un sac de bicuri :smile: .


LE: Astazi a ajuns, a durat 9 zile de la plasarea comenzii, la prima inspectie vizuala este absolut fara repros, un obiect finisat exceptional, am sa revin cu impresii suplimentare dupa primele barbierituri.
 
Last edited:
Eu nu folosesc nimic pe post de aftershave/deodorant. Wet-shaving for quite a bit now, no probs :smile:
 
Depinde de piele. A mea e mai sensibila si se irita rau, plus ca mai sint si alb la piele si arat ca un rac fiert dupa ce ma rad. Noroc ca nu am cine stie ce barba.
Am mostenit asa ceva de la bunicul, care a folosit-o toata viata si inca cred ca mai este suficient de multa ca sa o las si eu mostenire. O folosesc pe post de coagulant, eu personal n-am simtit nimic bun in felul in care un afther-shave imi calmeaza iritatia pielii.
 
Eu nu ma dau cu nimic, am constatat ca orice aftershave imi face mai mult rau decat bine. Sunt momente insa (vara cand e foarte cald), sa am nevoie de ceva care sa-mi inchida porii, iar apa foarte rece se pare ca nu este deajuns. Vad ca piatra de alaun este prezentata ca fiind o solutie... naturala in cazul asta, insa sunt curios care este senzatia dupa ce te dai cu asa ceva? Ramane cumva o pelicula fina de glet pe fata?
 
Eu nu am simtit nici o pelicula suplimentara cand m-am dat cu asa ceva. Nu am folosit pe toata fata asa ceva dar am folosit pe o mare parte a ei (ma tai mereu cand ma grabesc). Am o piele foarte sensibila, in general daca ma barbieresc la mai putin de 4 zile ma umplu de bubulite (pielea e iritata). Singurul after-shave care are ceva efect in limitarea iritatiei e ala de la Nivea pt tenul sensibil.
 
Pentru cei cu probleme legate de iritaţiile după bărbierit: încercaţi asta. Se găseşte şi în dm-urile de la noi, dar, nu ştiu de ce, nu apare pe varianta .ro a site-ului.
Costă vreo 16 lei tubul de 75 ml - personal cred că merită fiecare bănuţ, asta în condiţiile în care am "dovedit" deja câteva tuburi. Nu vă aşteptaţi la vreun miros metro-nu-ştiu-cum (pur şi simplu e ceva vegetal, probabil uleiurile esenţiale din el), primează eficacitatea.
Cam asta scriu despre produs amicii de pe nassrasur.com aici sau cei de pe gut-rasiert.de aici.
Sper să vă folosească.
 
Mi se pare mie sau "uleiuri esentiale" a devenit un termen pe care toti il folosesc, dar nimeni nu stie ce inseamna?
 
Ulei esențial = ulei cu aromă (esență) de ceva vegetal, folosit în principal pentru a da miros unui produs. E folosit destul de corect mai sus.
 
Mi se pare mie sau "uleiuri esentiale" a devenit un termen pe care toti il folosesc, dar nimeni nu stie ce inseamna?

În formularea din fraza mea de mai sus era vorba despre compuşii volatili din (de exemplu) Gerranium dissectum fixaţi într-un "ulei purtător".

Dar, sigur, tu ştii mai bine ce ţi se pare şi ce nu.

Ulei esențial = ulei cu aromă (esență) de ceva vegetal, folosit în principal pentru a da miros unui produs. E folosit destul de corect mai sus.

Dacă-mi permiţi o observaţie, "aromă" doar în sensul în care "duhneala" în cauză provine dintr-o plantă, fruct sau altceva. Dacă vorbim de "aromă" de sinteză, atunci ai de-a face cu "fragrance oil", care este oarecum altă chestie.
 
"Dead see minerals" e o alta gaselnita de marketing, just for info. Singurele minerale specifice sunt potasiul si fosforul si asta doar pentru ca se extrag foarte usor in cantitati industriale, nu pentru ca ar avea efecte terapeutice. Desi nu sunt doctor, ma indoiesc de asemenea de efectele benefice ale vitaminelor aplicate pe piele, dar lucrand de 10 ani intr-o companie de marketing, din care 4 din ultimii 5 in zona de R&D imi pare rau cat de eficiente sunt gaselnitele inventate din lipsa de ceva cu adevarat nou si important.
 
O fi, crema respectiva e primita cadou, n-am cautat-o eu in mod special, si mi se pare buna. Si eu am pielea sensibila dupa ras. Faptul ca foloseste o gaselnita de marketing nu inseamna ca e proasta.
 
Foloseste cineva alum stone pe post de aftershave/deodorant?
Am folosit eu într-o vreme, până am trecut înapoi la aparat Gillette cu 2 lame (Trac II), și de atunci extrem de rar simt nevoia.
 
Dupa cativa ani de utilizat Truefitt&Hill si sucarit din cauza majorarilor continue de preturi la distribuitorul de pe la noi, am apelat la varianta Amazon si am comandat creme de ras Taylors of Old Bond Street si ulei de la The Bluebeards Revenge. Pot spune ca sunt foarte multumit de ele, isi fac treaba foarte foarte bine si pretul este semnificativ mai redus decat in cazul T&H. Cand imi expira stocul actual poate voi incerca si crema de ras The Bluebeards Revenge, insa mai e pana acolo.
In rest, acelasi set de la Edwin Jagger cu lame Mach3, care isi face treaba foarte bine, din pacate capetele de schimb sunt tot mai proaste. :frown:
 
Eu foloses unul d-ăsta de peste 6 ani. Mă acrisem de lame. Philips e, după mine, de departe cel mai bun la îngrijire corporală. În fiecare dimineață îmi ia max. 2-3 minute să mă fac "gigea". Mai am un Remington, care e un vax în comparație cu Philips. De altfel și pentru tuns folosesc tot un Philips, de ani buni de zile și merge ca-n prima zi.
Când mă mai plictisesc de ras electric și vreau să mă țină cam 2 zile un ras, folosesc un d-ăsta. O rezervă m-a ținut peste 1 an. Am trecut de curând la a doua.
Mai folosesc un Gillette Mach 3.
Gel de ras Gillette classic sau cremă Gillette ori o ieftinătură de gel de la Lidl (foarte bun) + after shave numai Denim Original.
 
Eu am luat acum vreo 6 luni un set compus din:
- Taylors of Old Bond Street Shaving Cream (150g, Sandalwood);
- 2x Edwin Jagger 99.9% Natural Sandalwood Shaving Soap in 65 g Travel Tub;
- aparat de ras Merkur 34C cu bonus 100 lame Derby Extra Double Edge;
- Edwin Jagger 1EJ946SDS Traditional English Best Badger Hair Shaving Brush Faux Ebony Medium With Drip Stand, Black, Medium;
- 1x Osma Bloc - Alum Block 75g (Soothes Shaving Irritation);
- Edwin Jagger Contemporary Chrome-Plated Shaving Soap Bowl.

Total vreo 90£, dar cele mai costisitoare nu sunt și consumabile. Am folosit Alum block o singură dată când m-am tăiat (deh, m-am bărbierit doar cu Fusion timp de vreo 4 ani din lipsă groaznică de timp), dar atât, în rest nu am nevoie de aftershave sau alte chestii de genul.

Am folosit crema de ras o singură dată, rulz maxim, dar în rest o ard pe săpun de bărbierit, mai am 1/2 dintr-o bucată și este absolut excepțional. Plus că ajută la formatul tehnicii de spumat. Folosesc o lamă o singură dată, tehnica de tras lama prin săpun ajută imens la lubrifiere, mai ales dacă n-am apucat să fac duș înainte de bărbierit și m-am "înmuiat" doar cu un prosop fierbinte. Am o barbă foarte dură, dar setul ăsta face din bărbierit o plăcere. Păstrez Fusion doar pentru rasul în cap, deși am făcut-o de câteva ori și cu Merkur-ul (not for the faint hearted lmao) și mi-a ieșit fără julituri.

Un pămătuf bun face tot bărbieritul, bolul cromat sincer a fost mai mult un moft, prefer sincer să-mi fac spuma într-o cană de porțelan, dar bolul ăsta-i mai ușor de transportat decât monstruozitatea de cană :biggrin:

Din ce-mi dau seama, extrapolând cât din ce-am listat mai sus am folosit în ultimele 6 luni, cele 90£ cheltuite îmi vor asigura un bărbierit excelent timp de vreo 3 ani minim. VS 30£ la 2 luni pe rezerve de Fusion și spumă de ras la tub, aș zice că nu-i rău deloc, iar rezultatele sunt și mult mai bune. Plus că n-am reușit până acum să-mi dau jos barbă de 7 zile doar cu Fusion + spumă la tub, dar cu Merkurul o decimez în 5 minute maxim.


LE: am folosit așa ceva timp de 2 zile, după care l-am trimis la Amazon pentru full refund, un rahat mai sinistru de appliance n-am văzut în viața mea. Îmi luasem și rezervă (alte 50£), ulei pentru uns chestiile, spray pentru curățare, overall pachetul vreo 300£ în total. Din fericire, am desigilat doar aparatul, l-am folosit odată și după ce mi-am iritat oribil fața am zis hai să-i mai dau o șansă. Am încercat după manual, după tutoriale online, mi-am sunat un amic care folosește ceva asemănător, apoi am tras concluzia (inevitabilă) că fie nu-i pentru mine, fie este pur și simplu prost. M-am rezumat la a crede că-i puțin din ambele, teoria celor de la Philips sună bine, dar practica ne omoară. Din fericire mi-am recuperat toți banii investiți, Amazon ftw.

LLE: pentru tuns folosesc tot un Philips, lame care cică se auto-ascut, n-am avut probleme cu el în peste 2 ani de funcționare, a trebuit să-mi iau altul că mi s-a rupt "pieptenele" de plastic cu care vine, altfel acum am două (cel de generație mai nouă este echivalentul celui mai vechi) care funcționează perfect, tot respectul aici pentru Philips.

LLLE: tocmai am realizat că-n ultimii ani nu am folosit Mach 3, ci Fusion (ăla cu ț lame), cu baterie care-l face să "vibreze". Funcție mai inutilă nu cred c-am văzut vreodată :biggrin:
 
Last edited:
Back
Top