Aparat vs. lamă

Dap. L-am incercat in toate felurile. :smile:
Poate am eu o piele mai ciudata, dar nu mi-a placut deloc...
 
Mie gelul ala de la Gilette nu mi s-a potrivit. Spuma iese prea densa, uscata. Acum cele mai bune rezultate le am cu sapun :biggrin:. Folosesc Dove si ma barbieresc numai dupa ce fac dus pentru ca altfel e moartea lamei. Daca nu inmoi bine de tot barba inainte de barbierit dupa 2-3 folosiri aparatul ala ma zgarie ca naiba. Si folosesc lama Gilette Blue 3. Mi se pare egala cu lama Mach3 doar ca ultima data cand am luat era mai ieftina decat rezervele de Mach.

Nu am mai incercat de mult aparate clasice cu lama dar atunci cand am facut-o nu a avut rezultate bune. Need skills :biggrin:.
 
Nu am mai incercat de mult aparate clasice cu lama dar atunci cand am facut-o nu a avut rezultate bune. Need skills :biggrin:.

Eu m-am ras vreo 3-4 ani numai cu aparate de unica folosinta (says who?:cool:smile: si trecerea la aparat clasic a fost destul de facila. Ideea e sa nu apesi:wink:

Apropo, foloseste cineva briciul?:rulz:
 
Am obiceiul sa fac treaba asta in graba. Dar nu imi place sa uit fire nebarbierite sau sa sar peste cate-un petic de barba. Asa ca sa folosesc acum lama clasica ar lungi de 4-5 ori barbieritul :frown:.

Cand nu o mai merge cu astea de unica folosinta (inpropriu spus, sunt disposable, nu le folosesti o singura data ca pe seringi) o sa imi incerc iar norocul cu instrumente mai periculoase.

Brici parca folosea Gandalf, arunca un ochi in urma pe topic si vezi cine ce :smile:.
 
Vezi că, teoretic, ăla trebuie spălat cu şampon de câini, altfel pute dacă-l bagi direct în apă :biggrin:


Tocmai vroiam sa postez ca mi-am cumparat si eu un pamatuf din par de bursuc (ceva din seria hjm), m-am barbierit cu el de vreo 20 de ori si inca pute ingrozitor - a bursuc cred.

N-as cumpara sampon pentru căţei aiurea (n-am caine) exista vreo alta metoda de a indeparta mirosul ala?
 
Ce pasta/sapun de ras recomandati si pe unde gasesc? Da' pamatuf?:biggrin:

[...]

Cremă de ras Florena, versiunea Sensitive de preferinţă. Ultima oară am zărit-o prin Selgros, dar cred că este de găsit şi prin alde Care-te-fură sau altele asemenea.

Gama Arko ar fi o altă opţiune pentru cremă de ras, produsele sunt mult mai bune decât te-ar duce cu gândul preţul, IMHO.

Săpun de ras n-am văzut de vânzare în .ro decât Balea, marcă proprie a dm, dar mai bine nu, e caca.

Pămătufuri bune iară nu am văzut, pe ale mele le-am achiziţionat din pribegiile prin .fr şi .de (bursucii) respectiv .tr (porcinul). Nu sunt nişte chestii teribil de simandicoase dar mă descurc cu ele până devalizez Loteria.


[...]

Apropo, foloseste cineva briciul?:rulz:

Am încercat eu, prima oară cu o shavette, apoi cu brici adevărat. La prima rezultatul era mai mult meh iar briciul n-am reuşit să îl ascut cum trebuie cu ce aveam la îndemână, aşa că l-am pus în stand-by, până găsesc sesterţii pentru cele necesare (pietre, strop, ...).


[...] exista vreo alta metoda de a indeparta mirosul ala?

Cu bursucii mei nu am păţit aşa ceva, după câteva raşchetări au început să miroasă a cremă / săpun (deci mai degrabă agreabil), dar ştiu că se mai întâmplă şi ce scrii tu.
Ţi-aş sugera să procedezi cum scrie aici sau aici (în mare este cam acelaşi lucru) - dacă nu te descurci cu limba engleză te ajut cu plăcere cu traducerea (în principiu este vorba despre rutina recomandată după o anume perioadă de folosire a pămătufului). Cred, totuşi, că ai putea să încerci doar partea cu soluţia de oţet, merge la chestii legate de miros, bidineaua ta este debutantă deci nu prea ar trebui să fie deja îmbâcsită ca să merite toată tevatura.

L.E. Na că la săpunuri de ras de găsit în .ro uitai de L'Occitane, altminteri menţionat acilea.
 
Last edited by a moderator:
Tin minte ca in Real am vazut niste pamatufuri. Cica din par natural, dar nu mentionau animalu'. Probabil de porc:biggrin:. Pretul era undeva pe la 10-12 RON, daca imi aduc bine aminte.

Ok, am notat. Crema Florena/Arko/sapun L'Occitane. O sa dau o tura saptamana asta, sper sa gasesc cate ceva:smile:

Mersi Gandalf de raspuns.
 
Cu plăcere.

Pămătufurile pe care le-ai văut în real,- sunt din păr de porc, marca Fussy. Proaste de tot, vezi şi aici. Nu recomand, de la data postării citate am mai auzit şi de alte experienţe similare, i.e. năpârlirtoză galopantică a infamului instrument.

Costă ceva mai mult, dar dacă ai resurse le-aş sugera pe cele de aici, cele la 25 sau 35 lei sunt tot din păr de porc, dar marca hjm (entry-level de la Muehle-Pinsel).

Dacă vrei, îţi stau la dispoziţie pe MP pentru alte precizări.
 
Last edited by a moderator:
Mersi inca o data.

Voi lua de control un pamatuf de 25 lei, si daca mi se pare ok (nu am mai folosit pana acum pamatuf:tongue: ) voi lua unul ca lumea.(banuiesc ca cele la 80+RON sunt din par de bursuc).

Ce lame recomanzi? Acum folosesc pe cele care au venit cu aparatul (Wilkinson). Sa iau tot d-astea? Am mai vazut ceva Derby, parca si Gillette.
 
Multumesc Gandalf pentru tips and tricks. Putoarea aia de blana uda a disparut si in sfarsit pot sa ma bucur si eu de pamatuful meu. Mirosul de otet a disparut si el dupa primul barbierit.
 
Am sarit si eu gardu' de vreo 2 saptamani si folosesc, deocamdata, niste chestii ieftinache. Un aparat Wilkinson, un pamatuf no name si un sapun de ras al carui nume l-am uitat. Pentru inceput mi se par ok, desi sunt nemultumit de cantitatea de spuma pe care reusesc sa o scot din sapunu' ala. Sugestii?
 
Too many variables.

Poa' să fie soponu' învechit, poa' să fie pămătufu' prea chel / prea ţeapăn / prea cu remuşcări faţă de viaţa anterioară, poa' să fie PEBKAC (la tehnică mă refer, desigur), ...

Ai problema asta (i.e. spumă NOK) şi dacă schimbi săpunul cu o cremă?

Săpunul cum îl ai : ca stick sau în vreun vas, ceva?

Dacă îl ai în vreun vas, pune ceva apă (fierbinte) pe el şi lasă-l câteva minute, se va înmuia şi iei pe bidinea mai multă "materie primă", apoi încearcă să "baţi" spuma în vreo ceaşcă, ceva, dacă nu merge pe faţă direct.

More input, please.
 
Sapunul il tin intr-un vas si torn putin apa calda peste el. Il frec cu pamatufu' ca sa prinda niste materie prima printre fire dupa care spoiesc pe fata. Posibil sa fie si invechit sapunul. Il am de prin primavara, cred, da' nu l-am folosit din lene. :smile:
Sunt curios sa incerc si cu niste spuma de ras, dar pana acum n-am gasit prin cele 2-3 magazinase pe unde am cautat.
 
Sunt n00b. Toată viața am folosit aparate de ras. Vreau să evoluez. Ce să cumpăr?

Menționez că am barbă, dacă are vreo relevanță :biggrin:.

Vreau să-mi iasă pielea fină, fină (pe obraji, unde nu am barbă, evident) ceea ce nu se întâmplă cu aparatele de ras, nici alea scumpe de tot.
 
Pai daca nu ai barba pe obraji de ce ai da cu lama pe acolo? In lipsa barbii ai succes mai mare cu un peeling ca sa ai piele fina decat cu o lama.

Asta daca am inteles bine ce zici. Daca te referi ca pe obraji nu iti lasi barba atunci ce ai tu e cioc, tzacalie sau cum s-or mai numi modele. Barba cred ca e full face. :smile:
 
Pe obraji nu îmi las barbă, nu e full face deci cred că se încadrează la categoria cioc :smile:. Exprimarea a fost defectuoasă. Evident că îmi crește barbă pe obraji, dar acolo o tai. Chiar și ciocul îl tai, altfel ar tot crește...
 
Back
Top