Aparat vs. lamă

salutare frati wet-shaveri :D

legat de pamatuful din par de bursuc, eu am doar unul, si nu avea decat un miros f slab cand l-am luat, dupa cateva utilizari a luat mirosul sapunului...poate cel mai bine e sa-l spalati cu apa calduta si ceva sampon, dupa care sa-l clatiti bine si sa-l tineti putin in apa rece cu putin otet in ea sa se clateasca bine...

in alta ordine de idei, avand in vedere ca asta e cam singurul loc de pe online-ul romanesc unde am gasit wet-shaveri, ce ati zice sa facem un grup pe yahoo sa tinem mai usor legatura? daca sunt mai multi curiosi ma ofer sa ma ocup eu de partea tehnica pentru inceput..ce ziceti? :)
 
Io zic ca-i mai ok un grup de yahoo decat un topic pe un forum. Pot exista threaduri separate, si e mai lejer pentru cineva care n-are timp toata ziua sa verifice forumuri...
 
Intrebare, care este: unde gasesc un pamatuf decent si eventual un recipient pentru facut spum(e)(a)?
 
Nu prea o să-ți găsești mușterii iubitori de Yahoo aici ;) Forumul are RSS feed, dacă vrei notificare mai bună; n-are spam, n-are publicitate, are diacritice, e un mediu familiar și deja pus la punct...
 
Bine, bine, am inteles :))

@lai: pe la noi prin tara n-am vazut pamatufuri decente, daca te poti intinde comanda-ti ceva de-afara, anglia de exemplu, transportul e ieftin...cat despre recipient, nu prea merita sa dai banii pe unul anume facut, cauta-ti ceva cani mai solide de cafea, incearca mai multe forme si vezi care-ti place mai mult.

Voi ce lame ati gasit pe la noi prin Romanica? In afara de Wilkinson si Astor n-am vazut nimic. Am mai incercat ceva Derby si Merkur, dar astea locale mi s-au parut mult mai bune...
 
Intrebare, care este: unde gasesc un pamatuf decent si eventual un recipient pentru facut spum(e)(a)?

Recipient recomand cană de supă din carfur, în funcție de cât ești de bărbos suportă o cantitate chiar măricică de spumă și nici nu dai pe lângă când "freci mujdeiu`" pe fugă și ești cam agitat :D
 
Eu mai cumpăr din Auchan nişte lame indiene, SuperMax Super Platinum. Bune şi la un preţ onest (sub 2 lei pachetul de 5 lame).

Arată ca în poza asta.
 

Attachments

  • smsp.jpg
    smsp.jpg
    77.2 KB · Views: 96
Un meserias adevarat care sa-mi ascuta si mie (pe o scula dedicata) o lama d'asta mai gasesc prin Bucuresti? Exclus aia care ascut cutite de bucatarie, foarfeci, etc...
 

Attachments

  • horstator.jpg
    horstator.jpg
    127.8 KB · Views: 161
Pentru un rezultat corespunzător, ce-ţi trebuie ţie acolo (ca suprafaţă) este ceva gen piatră de lepuit (granulaţie superfină). Nu cunosc prea bine situaţia Bucureştiului, dar nu cred totuşi să găseşti aşa ceva pe la vreun mic meseriaş. Mai degrabă pe la ateliere de prelucrări mecanice (care mai "doftoricesc" chiulase, de exemplu), dar s-ar putea să te coste mai mult decât merită.
 
Tocmai am cumparat asa ceva. Primele impresii sunt mai mult decat favorabile, asortat cu produse de la Truefitt & Hill (ulei inainte de barbierit si balsam after shave) si L'Occitane (crema de ras). :)
 
Foarte drăguț, da' numai mie mi se pare sensibil de scump tot ansamblul (mă refer și la chimicale)?
 
Nu este foarte ieftin, insa nici foarte scump, am preferat sa iau in primul rand ceva de calitate, mai ales ca uleiul si balsamul sigur ma vor tine mult mult timp. :)
 
Vreau sa-mi iau si eu un aparat de ras nou, insa nu stiu ce sa aleg intre asta si asta, imi pare rau, insa nu ma prind cu nicun chip care este diferenta intre "closed comb" si "open tooth comb" , iar fotografiile nu ma lamuresc pe deplin.
 
Open tooth comb are dinții piaptănului complet liberi, fantele trec dintr-o parte în alta; lama e presată complet peste piaptăn și iese puțin în afară printre dinți. Barba deasă și/sau mai lungă e aliniată de piaptăn, iar când firele ajung la rădăcina dinților piaptănului, sunt tăiate de lamă. E un bărbierit mai agresiv, pielea nu e întinsă de nimic, barba intră liber prin piaptăn.

Closed comb (sau safety bar) e de fapt o bară închisă de protecție cu niște ghidaje metalice pe partea superioară care aliniază un pic barba. Între lamă și piaptăn e o distanță mică ce poate fi ușor ajustată pentru a controla agresivitatea tăierii; la fel contează foarte mult și unghiul la care ții lama pe piele. Probabil că dacă începi cu un closed comb va trebui să te bărbierești încet până deprinzi tehnica. Dar ăsta pare cel mai popular model.

Aici vezi mai în detaliu diferențele.
 
Vreau sa-mi iau si eu un aparat de ras nou, insa nu stiu ce sa aleg intre asta si asta, imi pare rau, insa nu ma prind cu nicun chip care este diferenta intre "closed comb" si "open tooth comb" , iar fotografiile nu ma lamuresc pe deplin.

Bună sculă R89, acum ceva timp am ajutat sărmana economie germană achiziţionând unul. Strict ca obiect industrial e impecabil (finisaj, inclusiv calitatea acoperirii metalice) iar ca dispozitiv de răzuit personal îl găsesc rezonabil (aş fi preferat ceva puţin mai agresiv, dar...) - o lamă duce cam trei ciopleli. Pentru cine vrea o teslă de calitate poate constitui o opţiune viabilă.
 
Back
Top