ursamajor
צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sunt crop-uri 100%. Lol, nici măcar atâta nu pricepi. Și e o comparație relativ cinstită, fiindcă vorbim de camere full frame (36 MP pe 864 mm pătrați - pixel size cel mai mare), APS-C (18 MP pe 329 mm pătrați) și un micro four thirds (17 MP pe 178 mm pătrați, pixel size cel mai mic, zgomot mai redus decât hardughia ta). Dar ai lacune între a face diferența dintre noțiunile de rezoluție și cantitate de noise. Recitește postarea mea, era vorba de curățenia senzorului (noise-ul), nu de rezoluția lui. Mă lasă rece cantitatea de detalii pe care ar putea-o afișa, dacă n-ar fi mânărit RAW-ul.Îmi pui samples care sunt cropped mai agresiv pe D800 VS 5D mk3 și 550D și vrei să-ți spun ce? Că arată la fel? Da, nene, arată la fel! Now, go back to shooting Saturn or smth.

Cosmin_C,
Fotografia nu e interpretabilă. Numai că trebuie să scapi de ochelarii de cal. De aia eu văd ansamblul, nu o cameră/marcă. De aia spun că mi-aș dori Olympusul E-PL7, pentru pozele lui splendid de curate, în ciuda celor "doar" 17 MP. N-ați observat că fraierii întreabă "câți megapixeli are?" la camerele de telefon sau aiurea, crezând că numărul MP ar face calitatea, neștiind că 3-5 MP buni sunt suficienți?
În orice caz, în ciuda micii mele dizertații, camerele alea două, 5DMk3 și D800, sunt camere excepționale. Numai că unii vor să fie creadă că a lor e "mai excepțională".
Poți scrie părerea ta, n-o să zică nimeni că-i iei partea. Cel puțin, nu eu.
Last edited: