Canon are motoarele de AF în obiective.

Mă așteptam măcar asta să știi.
Dacă nu știu, întreb, că de-aia am gură, respectiv tastatură. Dacă știu, atunci afirm și produc și surse de încredere
La restul nu mă mai obosesc să-ți răspund. Că văd că ai deja răspunsuri în citatele tale. Tu-i tragi într-una cu noise-ul. Irelevant.
Wait but wat. Am analizat articolele, sunt pe camere vechi, perimate moral și fizic și care nici nu se mai produc (Nikon D70, D3S, etc). Ți-am dat linkuri care arată rezultate excepționale cu camere Nikon. Și afirmația aia cu mediana este aberantă și
nu există dovezi că se întâmplă, cel puțin la camerele Nikon noi. D90, de exemplu, pe care o am de mult timp și o știu pe dinafară, a produs de fiecare dată fișiere RAW cu detalii abundente VS concurența ei directă (seria EOS entry și chiar mid-range), dar nuuu, una dintre cele mai populare, recomandate și utilizate camere clar "fură" undeva.
Din nou, poate o fi adevărat. Chestia este că este și foarte greu de demonstrat, dar după cum am spus treaba asta am văzut-o și pe dpreview și s-a dat de pământ cu ipoteza respectivă de i-au sărit capacele. Singurele dovezi de la astrofotografi au fost "noi știm, voi sux, gtfo", ceea ce pentru mine nu este suficient, îmi cer scuze
I recommend Canon EOS DSLR cameras for long-exposure astrophotography because of... ease of use in working with
true raw files. Comprende? True raw files... wtf?
Retoric: Am impresia că nu prea citești postările celuilalt. De unde ai scos-o că am zis eu că 5Dmk2 e shit? Lol, e cea mai bună cameră astrofoto. Urmată de 1100D.
"The Shit" = the best; asta-mi dă mie impresia că nu citești postările celuilalt
Am priceput, Canon este singurul care produce fișiere RAW "adevărate", fișiere RAW dă RAW, nu alta. Serios, este aberant, ar fi fost în ghenă ca producător de mult timp dacă făcea prostii de genul. Ți-am dat link să vezi 5D mk3 VS D800, să vezi ce
detalii (lăsând nivelul de noise care iar este strict superior Canon) ies din umbre din RAW-urile de D800, nici nu se compară cu ce (nu) poate Canonul ăla, dar de ce să arunci un ochi acolo?
Eu nu pricep, dacă n-ai noise înseamnă că:
a) senzorii "Sony" fură (sunt proiectați de Nikon și produși de Sony, btw, nu au treabă cu senzorii din majoritatea aparatelor Sony iar Sony A7R este un aparat absolut excepțional);
b) Canon rulz pentru că păstrează "detaliile" (chiar dacă detaliile în cazul ăsta sunt... noise);
c) fișierele Nikon sunt comprimate, deci pierd detalii (fals, cât se poate de fals, diferențele sunt de maxim 5% când tragi uncompressed și trebuie să bulești maxim expunerea ca să ai probleme);
d) Nikon sux, cum să-ți fure ție noizu', că acolo sunt detalii.
Am priceput că erau camere care mânăreau RAWurile pentru a elimina din noise, dar nu mai este valabil. Senzorii ăia "Sony" sunt chiar atât de buni. Dar no, trage cu 5D mk2
LE: adaptoare M42 se găsesc pentru majoritatea aparatelor de pe piață (chiar toate?), dar funcționează cel mai bine pe Oly și pe Nikon. Problemele obiectivelor alea este sharpness-ul pentru că un adaptor m42 care permite focus la infinit are încă o sticlă (deci adaugă încă un mediu), deși bokehul este în general superb în general la un anume Pentacon 135mm f/2.