Io-s clei la
fotografie, da' pt. o sculă de-asta mai că aş învăţa câte una-alta, da' nu prea mult. Şi parcă nu mă încântă camerele cu acumulatori proprii. Utilaju' ar urma să fie folosit doar în caz de poz(n)e cu familion şi de tras în chip nişte hardware.
Discuss.

PS: doar teoretic în acest moment.
Sistemele astea dSLR sunt la acest moment foarte apropiate ca performanță. evident, când vorbim despre/comparăm camere din aceeași clasă. Pentru un neinițiat care dorește doar să folosească camera pentru poze de familie e perfect orice sistem ar alege. Canikon sunt pe-acolo, cu oferte suficiente de obiective și accesorii, ceilalți având aceste opțiuni mai restrânse.
Situația se schimbă când viitorul posesor de dSLR dorește fie să progreseze și să-și dezlănțuie creativitatea

, fie să stoarcă ultimul dram de performanță din cameră

. Aici Canon stă mai bine. În ciuda clasamentelor de pe diverse site-uri, unde senzorii Nikon (de fapt Sony) ar fi mai buni, cunoscătorii știu de ce se întâmplă așa. Acei senzori "fură" cumva la calitatea imaginii, folosind diverse șiretlicuri. Există chiar și în RAW filtru de noise aplicat. Deasemenea, aplică dark frame subtraction chiar înainte de scrierea RAW-ului. Inacceptabil pentru astrofoto. Eu am studiat mult problema când a trebuit să iau decizia pentru camera de astrofotografie. Aici se vede diferența. Iar
Magic Lantern este bonusul colosal care transformă camera într-o supercameră, un adevărat studio foto.
Dar, cum am zis, în pozele de zi cu zi, comportamentul e asemănător cam la toate dSLR-urile actuale. Însă pentru performanță, eu recomand "cu două mâini" Canon.