Antivirus

Am pus MSE, pân acum a tăcut. Yay! În cazu' ăsta rămân cu Firewall-u' din Win7, nu-s io mare "OMG gotta click this, what does that button do?, etc" şi Comodo m-a stresat destul ieri, deşi îi dădeam să reţină opţiunile, mă tot întreba de YM (exemplu). Router nu este.


Şi răspunde nene la mesenjăr. :biggrin:
 
+1 pentru Avast, +0,5 pentru MSE. Cît despre „parafoc” (sic!), ăl' din Windows 7 își face treaba mai mult decît bine. Numa' să fie utilizatoru' atent la ce acceptă și permite. :smile:
(Io mai fac din cînd în cînd o mică inspecție a regulilor active.)
 
Poti folosi MSE linistit.
Sigur? :smile:
Pe WIn7 a durat câteva zile să realizeze că nu-i genuine, pe WinXP a urlat instant. Avast pare oarecum în regulă. Eventual revin după o perioadă mai lungă de utilizare.
 
Postez și eu aici o problemă cu MSE. Sau două. Pe două calculatoare cu Windows 7.

Pe x86 reușește să îmi blocheze sistemul la pornire în 90% din cazuri. Ori nu apucă să se încarce, ori apucă dar dacă interacționez cu orice element ulterior, îngheață tot. Am așteptat, am zis că poate face chestii (nu părea, n-am remarcat memory/cpu++), dar nu se întâmplă nimic. Singura soluție e oprit de la buton, repornit în safe mode, dezactivat serviciul (n-a vrut nici cu delayed autostart). Și apoi merge, dar n-am MSE activ. M-am uitat în Event Log în ideea că poate îmi dau seama ce nu-i convine - nu m-am dumirit prea mult. [Pot să caut și să atașez mesaje dacă e cineva mai experimentat cu ele.]

Pe x64 nu am probleme așa dubioase ca cele anterioare, însă la orice click dreapta pe orice fișier Windows Explorer crash-uiește și-și face reinițializarea aia a lui. Da, e de la MSE, nu pare să fie în combinație cu nimic (gen cum se întâmpla cu unele fișiere video acum x ani), adică aici totul a fost testat pe sistem relativ nou, cu aplicațiile de securitate instalate înainte de orice altceva.

What am I doing wrong? Sunt versiuni actualizate, Windowsuri originale și actualizate, am scos și avast-ul care rula în paralel, altceva "dubios" nu am instalat și nu rulează în fundal. Menționez că problemele nu se rezolvă cu dezinstalat și reinstalat MSE.

S-a mai lovit cineva de vreuna din problemele astea?
 
Folosesc la munca MSE si singura chestiune mai deosebita remarcata recent a fost ca a venit recent un update (via Windows Update ca update important) la engine. In rest singura belea uzuala a MSE de cand a fost instalat a ramasa partea de incetinire agasanta a sistemului in ultima etapa a actualizarii pornite manual (partea de final in care instaleaza semnaturile downloadate).
 
Probabil MSE scaneaza fisierele system (startup files) la pornirea sistemului si da peste ceva ce nu-i place sau la care nu-i da de cap. Incearca sa dezactivezi optiunea daca exista. Eventual, incearca un uninstall/reinstall la MSE.

Cat despre al doilea sistem, probabil explorerul crapa din cauza unei extensii a shell-ului. Ruleaza ShellExView x64, sorteaza dupa "Company" si dezactiveaza pe rand ce nu tine de Microsoft.
 
Back
Top