Antena wifi directionala

Marius '95

troubleShooter
M-am intors din concediu in BG si GR. Cu exceptia unui singur hotel, peste tot am avut semnal slab sau extrem de slab la wifi, de genul ca stateam cu laptopul in baie pe buda, sau pe jos rezemat de usa, ca in camera nu era semnal.
Imi trebuie o antena wifi directionala, MAAAARE!!!, dar sa intre in bagaj, mufa SMA / RSMA si cu picior reglabil, sa nu trebuiasca sa stau cu ea in mana.
O s-o conectez la un RPi sau ceva de genul pe post de repetor.
Recomandari?
 
Îți trebuie un AP pe post de repeater sau chiar router (client WiFi pt hotel+AP pentru echipamentele tale), compact cât să intre în bagaj și să-l poți pune cam oriunde în cameră, cu antenă băț mai mărișoară. Merge magnific.
 
Te ajută că-l amplasezi acolo unde are semnal și tu stai comod unde vrei, în loc să stai tu cocoțat pe șifonier fiindcă antena ta direcțională prinde semnal doar de deasupra ușii de la intrarea în camera de hotel și pigtailul până la laptop ar trebui să fie cât de scurt posibil.
 
Pai am deja un device pe care sa-l amplasez. Deci putem reveni la antena? Sau mai doresti sa imi explici mai departe cum fac eu totul pe dos?
 

Mikrotik și TP-Link nu-s chiar portabile. Majoritatea antenelor direcționale sunt pentru montaj fix, comunicație punct-la-punct, prindere permanentă pe stâlp. Funcționarea temporară pe un picior de sprijin nu e un scenariu foarte plauzibil în industrie. Uite alta tip panou, tot cu montaj pe stâlp.
 
Antenele omni ajung si la 7-12dBi. Cele directionale si mai mult, dar castigul vine cu pierderea unghiului de radiatie la ambele feluri.
Sfaturi bune sunt aici
Asta este un patrat de 11/11cm care inseamna destul de portabil. Unghiurile sunt bune: 57/60 de grade, deci nu necesita sa o montezi reglata cu o precizie uriasa.
 
Un TP-Link TL-MR3020 (eventual modat cu antena) probabil ca poate face ce vrei si in plus are destula flexibilitate: il poti pune unde ai semnalul cel mai bun, il poti alimenta de la un power-bank, il poti face access point daca ai si o retea wired disponibila (de multe chiar gasesti asa ceva prin hoteluri), ii poti atasa un modem 3G care sa iti dea Internet la mai multi clienti WiFi etc.
 
Aia ziceam și eu da' Marius vrea să caute semnalul ca pe vremuri cu reglatul antenei la TV până pe la jumătatea meciului :biggrin:
 
Un repeater aduce si mai multe coliziuni, baga si delay si castig bun nu obtine fara antena oricum.
Un castig de, sa zicem, 8dBi este cam de 3 ori mai mult decat pot antenele incorporate in orice device, si ca sa obtii asa ceva cu un repeater trebuie sa ai niste conditii foarte speciale.
Dar deh, depinde prin ce hoteluri umbli. In general conditiile nu sunt asa de extreme, pentru ca cine a instalat AP-uri acolo ar fi trebuit sa verifice acoperirea (macar teoretic).
 
Momentan astept un pigtail. Am vrut sa testez cu o antena pe care o am deja (link) si am constatat stupefiat ca mufa de pe placa nu-i uFL ordinar.
 
uFL are nu numar de cicluri de insertie foarte mic, nu ti-as recomanda sa il folosesti ca sa schimbi des antena.
 
Back
Top