Animale de companie!

Am fost la Multi Vet, am dat acolo peste o tipă leşinată :biggrin:, mi-am făcut loc să ajung la "masa de operaţii", mi s-au părut cam superficiali, job oarecum done.

Vaccinare - 45 de lei, deparazitare - 7 lei, curăţat urechi - 8 lei, carneţel - 10 lei. Cam mult, aş zice. Urma de pe ureche ar fi de la scărpinat cică (din cauză la ce avea în urechi), deşi io nu l-am văzut vreodată să se atingă acolo, iar cele de pe picior de la joacă/bătaie cu alţi mâţi. Cică. L-am întrebat pe nea' Gigelu' de acolo despre mâncare, da' s-a uitat la mine fără să prea aibă habar despre ce ziceam. Când am început să-i zic de "asemănarea" Whiskas - McD, mi-a spus că ar fi bună Royal Canin, pt. că-i "făcută din carne de oameni, nu din resturi ca şi celelalte". :rotf: Când l-am întrebat de mâncare uscată şi umedă/în sos/whatever, nici n-a mai răspuns.

Mai urmează peste o lună un vaccin, până atunci am timp să mă hotărăsc cu ce o să-l hrănesc, după ce mai dau şi eu o raită prin magazine.
 
Royal Canin e "da shit" (am scris şi mai sus), dar e scumpă. Gourmet/Friskies/Purina e OK pentru orice pisică.
 
Pisica nu-i ca PCul, dacă n-o hrăneşti bine dai pe urmă mai mulţi bani, mâncarea "medicinală" costă şi mai mult ca Royal Canin. Tu alegi :biggrin: Io am aflat "the hard way" că nu-i bine să hrăneşti mâţu chiar cu orice. Deşi i-au plăcut biscuiţii cu ciocolată când n-am avut ce să-i dau :biggrin:
 
Jesii mei mananca numai Royal Canin uscat (cu ph neutru iirc) din cauza ca au fost castrati, si orice mancare fara ph control povoaca formarea unor "pietre" la vezica sau rinichi, care am inteles ca sunt de 2 tipuri, in functie de ph-ul mancarii. Treaba se aplica doar la pisoii sedentari din cate am inteles, si este verificata, cum le schimbam mancarea, cum aveau dereglari urinare, dupa care reveneam imediat la Royal Canin. So, de atunci mananca numai Royal Canin si sunt ok.
 
Probleme mari mai aveti cu animalele astea. Bag seama ca trebuie ingrijite mai ceva ca un copil mic.

La tara bunicii mei aveau permanent 2-3 pisici, si toate au fost mereu sanatoase si au murit de moarte buna (calcate de masini au fost 2, restul cred ca au murit de batranete).

N-au vazut in viata lor Royal Canin uscat/Gourmet/Friskies/Purina. Din cand in cand resturi de la masa, ce mai furau cate un copan din oala din bucatarie, bucati de rosii (aveam una care prefera rosiile carnii, nu credeam ca poate fi adevarat), mamaliga, paine. Cand aveau chef de carne trebuiau sa munceasca, adica sa prinda soareci. Si toate erau in forma, cu chef de joaca si niste parsive lipicioase, innebunite dupa mangaiat.

Din cate imi aduc aminte, despre pisicile de la tara:
- Hitler, o mata alb cu negru, la bot avea o pata neagra sub nas, astfel incat semana cu respectivul; am aflat ulterior ca, de fapt, era o ea. Cea mai ciudata pentru ca prindea soareci si ii aducea sa ii manace sub masa din curte, unde luam noi masa vara. Probabil credea ca acolo era locul de mancare. Aducea soricei mici vii puilor ei, ca sa se joace cu ei si sa invete sa prinda la randul lor;
- Radar - un motan gri, cu niste urechi mari. Nu a deschis la inceput decat un ochi pentru ca la celalt avea urdori. I-am dat cu lapte cand se indopa din farfurie si l-a deschis si pe acela. :biggrin: Problem fixed. Desi era un slabanog, manca de rupea. O data a baut singur tot laptele din castronel (mai mult de o cana). Facuse ditamai burta si abia se mai misca. Abia a reusit sa se mute mai la umbra. Cateva ore nu s-a miscat de pe loc. :biggrin:
- ma-sa lui Radar - o super-pisica. Prindea zilnic soareci, cred ca ii placea vanatoarea. Era si foarte curajoasa, se baga chiar si la sobolani mari cat jumatatea ei. Intr-o lupta cu unul aproape si-a pierdut un ochi, dar s-a vindecat si i-a ramas doar o cicatrice langa pleoapa. Prindea soareci si ii aducea lui Radar chiar si cand el avea aproape 2 ani.
 
Numa' că o pisică de apartament e sedentară, faţă de una de la ţară. Când te naşti în casă şi îţi petreci întreaga viaţă în apartament, nu prea apuci, ca mâţă ovcorz, să te imunizezi. Especially dacă e născută din mamă de rasă.
 
Eu il vad pe al meu care are 13 ani si de la jumatea varstei are activitati precum: dormit, defecat, urinat, mancat pe saturat, dormit iar.
Este adevarat ca maica-mea cum il aude miorlaind putin il indoapa cu o halca de mancare. E adevarat ca el cum aude o usa de dulap sau frigider deschisa ori un cutit prin altceva decat vegetale sau paine miorlaie instant. E adevarat si ca nimeni nu se joaca cu el si este lasat sa doarma cu orele de uneori nici nu mai stii e unde e daca nu deschizi vreo usa de dulap. Si la fel de adevarat este ca are 7.5Kg.
 
Mda, și pisicile pe care le aveam noi la țară erau sănătoase și în formă extremă, nu mâncau decât chestii bio: șoareci, păsări (mai rar), lapte de la vaca proprie (mulsul vacii era un ritual cu pisicile înșirate în jurul ei) și ceva resturi de mâncare cu ingrediente din grădina proprie. Singura problemă era înmulțirea excesivă - doar erau în formă maximă, 6 pisoi la fiecare 6 luni.
 
Eu il vad pe al meu care are 13 ani si de la jumatea varstei are activitati precum: dormit, defecat, urinat, mancat pe saturat, dormit iar.
Si la fel de adevarat este ca are 7.5Kg.

Same here: mâţă de 15 ani (în ianuarie 2010). Dar n-are decât puţin mai mult de jumătatea greutăţii cotoşmanului tău: e o Lady, bre. :biggrin:
 
Mâţa părinţilor mei. E de curte dar are acces şi în casă, mănâncă de toate, de la fluturi, şoareci, păsări..tot ce prinde, mâncare gătită şi bombonele vrac - nu ştiu de care sunt, câte 2-3 kg pe lună. E grasă şi pufoasă, are acelaşi chef de joacă de când era pui. Are vreo 3 ani, a avut până acum două serii de pui, face în fiecare an câte doi. Ultima poză e din ianuarie a.c. când era ceva mai suplă, între timp n-a mai ţinut la siluetă, în primăvară o pune maică-mea la regim. :biggrin:
 

Attachments

  • DSC00480.JPG
    DSC00480.JPG
    123.7 KB · Views: 32
  • DSC00484.JPG
    DSC00484.JPG
    111.9 KB · Views: 20
  • DSC00486.JPG
    DSC00486.JPG
    105.4 KB · Views: 23
  • Fotografii-0029.jpg
    Fotografii-0029.jpg
    374.2 KB · Views: 22
Mda, eu mă întrebam (şi) cât de originală o fi...
Am întâlnit destule magazine unde doar sacul ăla de carton cu scrisul mai rămăsese din "boabele" originale, în locul lor erau cine ştie ce drăcii de chestii chinezeşti. De-aia sunt curios pe unde or fi astea.
 
Aaa, dacă e vrac sigur nu cred că e Royal Canin. Plus nu e tocmai recomandat să iei vrac, pentru că îşi pierd mirosul caracteristic. Al meu tembel nu mănâncă în cazul ăsta, trebe să-i iau doar la pungă resigilabilă :mda:
 
In ordinea asta de idei omul polueaza planeta mai rau decat orice alt animal deci cand incepem sa mancam oameni ? Sau si mai bine, cand o sa inceapa cainii sa manance oameni, sigur e mai ecologic decat viceversa...
 
Back
Top