Animale de companie!

Pisicile nu fac râie în sensul câinesc al cuvântului, au alţi paraziţi. Mie mi se pare mai degrabă că s-a scărpinat ca disperatu`, caută-l de purici. Posibil să fie şi o dermatită.

Nutraline este produs de Royal Canine :smile:

Şi Friskies sunt tot Purina, da` sux :biggrin:
 
Mulţumesc Mistral, acolo mă duc. :wink:

Neo, i-am făcut duş cu şampon mâţesc, n-ar trebui să mai aibă. :biggrin: Anyway, l-am uns eu cu nişte Tetraciclină pe rană, dar dup-aia a arătat mai rău.
 
Dude, meri la o farmacie veterinară şi cumpără Mibazon dacă tot vrei să iei ceva mâţesc, măcar la ăsta dacă se linge nu face spume la gură după aia :biggrin:
 
N-am reuşit să ajung la vet, da' am încercat să fac altă poză, de data asta la picioruş.
 

Attachments

  • 30412374`3.jpg
    30412374`3.jpg
    109.9 KB · Views: 49
Si nu-i da carne cruda, mai ales de porc.

De ce nu crudă? şi, mai ales, de ce nu de porc slabă?
Mâţa mea va face 15 ani şi a mâncat de mică carne de vită crudă, mai rar porc. Savurează, însă, şi uscăturile tip whiskas. nu mănâncă, în schimb, conserve, cât de apetisante ar fi ele.
 
Apropos de conserve, POTI sa-i dat ton in suc propriu, adicatelea NU in ulei.
Mai poti incerca si galbenus de ou (doar galbenusul).
A mea nu se atinge de porc, ci numai de pui.
Vita, ce-i drept, nu am incercat.
Si NU-i mai da Whiskas - contin chimicale, un fel de McD.

LE: indeed, go to the vet!
LLE: alei mele ii place si ficatul de pui - crud sau facut un pic la microunde.
 
Carnea NU se pregătește la microunde, nici pentru oameni, nici pentru alte animale. Carnea la microunde se deshidratează, se usucă prin evaporarea apei și nimic mai mult. În plus e complet nesănătos.
 
Pentru ca fiind cruda contine si paraziti. Nu ati vrea sa va vedeti matza din cauza unui anume parazit (care se gaseste in carnea de porc daca nu ma insel) ca se scarpina dupa ceafa pana-i da sangele sau eventual mai rau.
 
Carnea controlată sanitar nu conţine aşa ceva. E un mit urban. Aşa credeam şi eu că poate lua mâţa boala lui Aujeski. Până m-a lămurit un veterinar ce şi cum. Cu carnea de porc problema e că e cam grasă şi nu le prieşte la mâţe. Dar o dată pe săptămână nu-i stă-n gât. :smile:
 
Eu stiam ca respectivul microb nu isi face de cap nici la om si nici la caine. Nu vad cine ar verifica sanitar carnea de proc pentru microbi care pot afecta matzele. Mai ales in .ro.
In fine, daca o fi mit urban sau nu, eu unul nu mi-as hrani prea des animalul cu ceva ce i-ar putea afecta. Si in special nu i-as da mancare grasa daca pisica tinde sa devina sedentara in casa.
 
Carnea se verifică pentru toate tipurile de microbi, din ce ştiu eu. Mă rog, a doua parte, referitoare la cine/cum face acest control e discutabilă, deşi eu înclin să cred că se face corect, fiindcă am avut tangenţă cu cei de la Dir. Sanitar-Veterinară. Dar poate ne explică vreun veterinar...
 
De ce să nu-i dai carne crudă? Dacă îi place mi se pare ok să-i mai schimbi regimul...pisicile de la curte au şi carne crudă în meniu (rozătoare sau păsări pe care le mai vânează). Să nu fie grasă e una, dar să nu-i dai deloc nu mi se pare ok. Hrana pe care o cumperi oricum e plină de chimicale.
 
Back
Top