Animale de companie!

Nu e inox si otel, de asta e si data cu ulei, sa nu rugineasca la ei. Si nici nu gasesc ceva la 1 litru/1kg, rezonabil. Intre timp am gasit si adapatoare de inox tot de 2.5 litri, probabil trebuia sa caut mai bine. Asa ca o pun cum e momentan si cand da rugina in ea comand alta.
 
Nu e inox
E otel inox, n-am inteles de ce era plina de ulei. Problem solved, acum am alta problema: dihania roate tot ce prinde, si face furtunul de legatura bucati. Am prins adapatoarea in exterior, sa aiba acces doar la partea unde se aduna apa insa peste noate cred ca s-a plictisit si si-a cautat ocupatie, asa ca dimineata am gasit furtunul retezat la ambele capete. Si-a bagat botul prin plasa tarcului si a ros furtunul.
Am zis ok, neglijenta din partea mea, remediem: fost in dedeman sa iau alt furtun, protejat partea de legatura la adapatoare cu un profil U astfel incat sa nu mai prinda direct furtunul, vedem ce gasim dimineata. Rezultatul: identic, a tras de tabla aia pana a zmintit-o din loc, furtunul retezat din nou la ambele capete si facut bucati.

I-am luat-o de acolo si am revenit la bolul clasic de apa, acum urmeaza sa ma decid la una din doua: ori prind adapatoarea aia intr-un bloc de beton, astfel nu poate ajunge la furtun, ori impaiez cainele. Eu as mege pe ultima varianta, nevasta oricare mai putin ultima, deci urmeaza sa fac betoane, din experienta de pana acum roade tot ce prinde, inclusiv BCA, betonul e singura chestie pe care o ignora.
 
Treaba asta ma ingrijoreaza...
I just spent 20 hours armor-plating a cat feeder
Cu motanul n-am avut asa probleme, doar cat a tras de colturile canapelei sa-si intinda ghearele. Acum si-a gasit o noua pasiune si trage doar de covor, acolo l-am lasat sa-si faca de cap. Inca nu a aparut damage, iar cat timp nu se atinge de canapea e in regula. Ce-i drept nici nu baga in el ca spartul, problema obisnuita la felinele castrate. Mananca doar cat ii trebuie, putin si des, are mancare toata ziua la dispozitie, iar la nevoie ii pot lasa mancare pentru doua zile fara sa ma stresez ca o termina in jumate de zi.
 
Asa sunt cainii, rod tot ce prind. De cand are dinti a fost teribila la capitolul asta, incet incet renunta pe masura ce se maturizeaza. Nu e stresata ci doar plictisita. E inca pui si are multa energie pe care trebuie s-o consume intr-un fel. Cat suntem acasa o lasam libera, in rest sta inchisa de frica vecinilor binevoitori, pe care deja ii avem pe camera cu un incident iar la urmatorul ii fac plangere la politie. Avem camera video pe ea de cand am adoptat-o, dar cred ca nu a vazut-o de la inceput si abia dupa acel moment.

I-am luat o jucarie in care se baga mancare, deci trebuie sa munceasca putin pentru rasplata insa nu e suficient, incercam sa-i dam de lucru cu diferite jucarii si chestii de ros inclusiv oase din piele de vita. Pentru dresaj vrem sa vorbim cu un dresor pentru mers in lesa, s-o putem plimba cu noi prin diferite locuri, in rest e destul de ascultatoare cu ce are voie si ce nu sa faca. Dar asta doar cat e cu noi, cand ramane singura isi face de cap si n-o sa se linisteasca pana devine adult....dar mai are vreun an jumate pana atunci. Suficient timp pentru mine sa-i rezolv si adapatoarea. :biggrin:
 
:smile:
 

Attachments

  • 1.jpg
    1.jpg
    32.7 KB · Views: 25
  • 2.jpg
    2.jpg
    49.3 KB · Views: 25
  • 3.jpg
    3.jpg
    63.9 KB · Views: 25
  • 4.jpg
    4.jpg
    28.5 KB · Views: 26
Relativ recente, ca tocmai am dat de ele cautand o poza. Una bucata motan lenes pozat in vara si una bucata paznic de curte care nu mai roade papuci dar trage de tot ce prinde. Cuminte de altfel in general.

diesel2.jpg diesel1.jpg ciobiger1.jpg

PS: Nu se inteleg, au inceput sa se accepte reciproc dar cam atat deocamdata. :biggrin:
 
Deocamdata raman acasa, apoi le facem pasapoarte si lor. Sunt si servicii de transport rutier, cu avionul doar din Budapesta se poate daca vrei sa ajunga vii la destinatie.
 
Am o prietenă care s-a mutat din București în Finlanda și a apelat la o companie specializată pentru mutarea celor 4 pisici. Dacă vrei, mă pot interesa de detalii.
 
Se poate muta pe topicul dedicat plecarilor?

Deocamdata e devreme pentru discutia asta dar orice info e buna. Stiu ca sunt companii specializate pentru mutari de animale, de la cele mici gen soparle, broaste sau pisici pana la caini de talie mare gen urs. Se inchiriaza custi speciale, in aeroport exista personal care are grija lor, se fac analize inainte sa fie acceptate. Dar nu din Bucuresti, aeroportul din Bucuresti nu-l recomand nici pentru oameni d'apai pentru animale.
Pentru distante mai mici se poate face si transfer rutier, tot de firme specializate, nu cu spaga la sofer, insa pentru distante mari e mai ok transferul aerian. Pentru destinatii gen SUA sau Canada e singura varianta si n-au patit nimic daca au fost transportate corect si nu in bagajul de mana inchis in compartimentul de sus din avion. :smile:
 
Deocamdata raman acasa, apoi le facem pasapoarte si lor. Sunt si servicii de transport rutier, cu avionul doar din Budapesta se poate daca vrei sa ajunga vii la destinatie.
Mnu. Pisoiul meu a zburat România - UK fără probleme. Părea puțin traumatizat dar după 1-2 zile s-a acomodat excelent.
 
Ii streseaza plimbarile, desi pana acum n-am inteles daca nu-i place la vet sau nu-i place cu masina unde ocazional i se mai face rau. Ultima data a fost suparat o zi intreaga pe mine ca l-am dus la veterinar pentru deparazitare, desi nu-i pune decat picaturi pe ceafa. Dar i-a trecut apoi, asa e cu astia, durerile de orgoliu sunt mai puternice decat cele fizice. :biggrin:
Catelul in schimb face ca titirezu cand isi da seama ca urmeaza o plimbare cu masina, abia reusesc sa-l tin din extaz.
 
Eu trebuie mai întâi să prind iepurele și pe urmă să aduc cușca de transport, altfel dacă o vede se bagă în cele mai inaccesibile colțuri ca să scape.
 
Eu trebuie mai întâi să prind iepurele și pe urmă să aduc cușca de transport, altfel dacă o vede se bagă în cele mai inaccesibile colțuri ca să scape.
La mine motanul trebuie altă abordare de fiecare dată. Într-o vreme era pasionat să iasă pe balcon, deci i-am dus cușca acolo când dormea apoi am ieșit casually așa. A ieșit și el, i-am închis ușa la balcon hopa dă-i cu paw paw paw să o deschidă la loc. Cușcat, dus la deparazitat. Ulterior am încercat aceeași chestie. A scos capul, s-a uitat în jur, văzut cușca, 4wd pușcat sub pat în cel mai inaccesibil loc posibil.
 
Back
Top