Animale de companie!

Nu ca sunt mai draguti (si un purcelus e haios, si un vitel), dar e o risipa de resurse.
 
E un obicei barbar pentru ca-s sacrificati de o sarbatoare religioasa, ca acum cateva mii de ani. Cu diferenta ca acum ii si mananca, ca e pacat sa se piarda. In restul anului mai mananca cineva miel?

(trebuia un split de mult aici)
 
Acum mii de ani de sarbatori religioase se faceau si sacrificii umane. Me likes the idea, let's continue doing that!!!

Sacrificarea mieilor primavara e o tampenie. Nu merita pastrati toti in turma pentru ca nu produc decat carne si nu sunt necesari pentru monta (nu toti), dar acum ca a dat iarba si e pe gratis e mai rentabil sa ii tii pana in toamna si sa ii tai atunci. Dar ce sa faci, daca Zana Maseluta nu a inviat in noiembrie :frown: (sau era Mahomed? who cares)
 
Dacă se screme Biserica puțin o să mute sărbăutoarea. Dar n-au un motiv serios, dacă le-ar face Jiji o donație consistentă atunci poate că s-ar mai gândi la treaba asta.
 
Eu ii apreciez sincer pe cei care de Paste ies pe balcon si fac fotosinteza. Personal prefer sa mananc miel, fara absolut nicio legatura cu nicio religie. Pur si simplu imi place.
 
Voi n-ati mancat stufat facut de maica-mea. Sau friptura la tava impanata cu usturoi facuta de prietena. De aia nu apreciati mielul la adevarata lui valoare.
Anyways, uite inca o poza cu matza ca sa nu fiu complet off topic.
 
Singurul miel mâncabil e ăla de la turci. Şi unu' pe care l-am mâncat acum mult timp la castel la Cetatea de Baltă.
 
Nici eu n-am mancat miel, nu prea ma impac cu carnea lui. Am gustat nitel facut la cuptor, cu o tona de salata ca sa nu-i simt gustul. Incercand sa fiu si foarte atent la dieta, nici nu am mancat prea mult de sarbatori oricum.
 
În caz că v-aţi pierdut în detalii, mielul nu e animal de companie. Nici porcul sau alte orătănii care în final ajung în oala cu borş.
 
Asta e subiectivă şi regională. Unii au porci ca pets iar alţii au câini pentru carne. De gustibus.

Io am iepure, ăsta e ambivalent.
 
Vezi că am menţionat mai sus, care în final ajung în oala cu borş.
 
LNT, orice misca are potential sa faca bors bun, asa ca mentiunea e la fel de utila ca cea ca atunci cand ploua te poate uda. Taica-meu a trait prin Asia (din Orientul Mijlociu in Japonia si Filipine) mai mult de jumatate din viata si a mancat cam tot ce se poate manca, inclusiv serpi si chestii mai exotice si mi-a spus ca nu stie daca a mancat vreodata caine (nu intotdeauna stia ce manca), dar nici nu are vreo problema cu asta. Atata timp cat e bine gatit orice animal, mamifer sau nu, are proteine si e bun de mancat. In acelasi timp practica recenta ne-a aratat ca animalele de companie nu mai sunt doar clasicele pisici si caini, maimute (foarte bune de mancat), iepuri, ci si serpi, porci, tarantule, arici, capre si tot ce misca si ai chef sa il tii pe langa tine. Diferenta intre animalele de companie si cele de mancat e doar o chestie de traditii si mentalitati locale, artificiala si atat.

Caut arici, unde gasesc? Am avut la bunica-mea, dar nu prea mai sunt si nu stiu de unde sa procur o pereche sau doua. Nu intentionez sa ii mananc, asa ca greutatea in viu nu conteaza.
 
Tot aşa, mai prind bunicii mei prin grădină, să le zic să-i păstreze, da' trebuie văzut de care e :smile:.

Gandalf, ăia par arici de ţinut în casă, Adi vrea probabil să-şi populeze grădina cu herpetivore.
 
Vreau romanesti salbatici (romanesti ca sunt aclimatizati, salbatici pentru ca ii las in gradina sa isi poarte singuri de grija), nu altceva.
 
Astăzi soarta m-a despărțit de Miți (16 ani și 2 luni). Odihnească-se în pace! :sad:
 

Attachments

  • Miti.jpg
    Miti.jpg
    183.4 KB · Views: 53
Back
Top