Animale de companie!

Cred ca gaseste si mai aproape, ceva gen Tartasesti, Peris, Buftea. Nu cred sa nu fie nici o stana prin zona. Alegi exemplarul din turma si ti-l pune in plic pe loc.
 
Eu mă duc pur și simplu la măcelariile din piata și atata timp cât prețul este ok și-mi fac și dovada că nu a lătrat, cumpăr!
Mama spune să ma orientez intotdeauna spre exemplare peste 9 kg, nu conteaza că este mult mai mare, iei doar jumatate.
Nu știu exact amănunte, dar cei sub 9 kg au prea putina carne, sunt prea costelivi, si cica fiind mici si nedezvoltați au si nu-ș ce toxine...
Revin cu amănunte miercuri, cu preturile din Iași!
 
Eu nu imi mananc animalele de companie si sunt sanatos, nu risc nimic cu toxinele :biggrin:

Miahi, ce se intampla daca lasi iepuri de casa (magazin) prin curte? Adica prin livada, nu curte de 2x2 cu beton pe jos.
 
Am văzut în Italia iepuri într-o curte. Cu gard suficient de înalt (ăla era de sârmă, cu împletituri suficient de fine şi acoperit cu gard viu) şi mâncare + apă într-un colţ al curţii eşti asigurat.
 
Nu e deloc subit, e chiar omor cu premeditare.

Adrian: nu se intampla nimic. Adica se vor zbengui pe acolo, probabil se vor puti prin tufe pana se obisnuiesc cu noul mediu si vor gasi toate gaurile din gard, pe care tu le credeai astupate. Succes la a-i prinde inapoi ca sa ii bagi in casa. Daca vrei sa animezi putin lucrurile, da drumul prin curte si unui caine. Distractie garantata pana se termina iepurii.
 
Ăia de rasă nu-s așa rezistenți ca ăia de vizuină (nici ăia nu-s prea rezistenți ca indivizi, da' sunt rezistenți ca populație, că doar se înmulțesc ca iepurii dacă au ce mânca). Totuși ce găsești pe la noi prin magazine sunt corcituri, și-s mult mai zdraveni decât cei de rasă pură. Vaccinează-i întâi (iepurii se vaccinează cam o dată pe an) și atenție la căpușe și alte chestii de prin iarbă - au ceva instincte de curățare de paraziți, da' trebuie să mai ai grijă și tu, mai ales pe frunte, unde blana e groasă și nu pot să ajungă prea bine - de-aia poți să-i mângâi cu orele pe frunte, că e singura zonă unde nu pot ajunge cu dinții, și instinctul social le zice că trebuie să se ajute unii pe alții. Vezi că dacă au chef pot sări mai sus decât credeai, pot alerga mai repede decât credeai, pot zgâria, lovi și mușca destul de serios pentru un animăluț pufos de 2 kile, iar unii sapă. Ăia mai mici sunt mai pretențioși la temperatură, dacă-i lași afară noaptea trebuie să aibă un loc uscat unde să se facă grămadă ca să se încălzească. Cum zice și Thor, dacă le dai drumul pe o suprafață ceva mai mare îi aduni cu uliul.

Învață-i să vină înapoi lăsându-le cușca deschisă în grădină și cu hrana preferată înăuntru. Ceva ce nu găsesc în grădină. Al meu se omoară după chestii dulci - fructe uscate, îl aduni de prin casă în 5 secunde când aude că-i torni așa ceva în bolul de mâncare. Cel mai bine ar fi să-i lași câteva zile în iarbă dar în cușcă, să se obișnuiască cu zona. Nu te aștepta să țopăie fericiți chiar din primele minute când le dai drumul. Dacă nu cunosc împrejurimile de obicei se pitesc sub ce văd cu ochii, și ies abia când văd că nu e un pericol. Al meu stă 2-3 ore sub pat când îl duc la ai mei, abia după asta începe să vadă ce poate să facă.
 
Problema la mieii mari nu e de pret ci e alta... Mielul mai mare de 8Kg e deja oaie. Adica incepe sa pasca iarba in loc sa suga de la maica'sa, gustul carnii devine de oaie nu de miel. Eu nu mananc oaie decat de foame, nu de placere. :smile:

Daca ies la acelasi pret ca in Obor mergand cu 4L-CO95/100Km pana la Urziceni, prefer sa fac o plimbare, relaxare, mai cumpar de acolo si niste tuica, usturoi verde, ceapa verde (prntru drob / stufat), altele... Din nou nu o fac din spirit de economie.

Ideea e sa fiu totusi sigur ca acolo e targ curat si ca nu se vinde mielul transat pe ziar in drumul mare. O sa dau o raita si prin Obor, desi am amintiri neplacute dinainte de renovare. :frown:
 
Cu ce atelaj cu 4 roti mergi tu cu 4l benzina/100km pana la Urziceni? Poate doar daca gasesti vreo 3 biciclisti vanjosi care sa tracteze Matizul o bucata de drum.
 
Ma refeream la drumul din afara Bucurestiului. Fac E85-ul (spre Bucovina) aproape in fiecare an, mereu calculez consumul. :wink:

/OT
 
Da, hai să părăsim planeta, că unii au găsit un atom de iod radioactiv (că nici măcar nu zice cât) în zona unde s-au dus să-şi facă provizii de ţuică. Da, 1 este de o infinitate de ori mai mare decât 0, deci o să murim.
 
Tot Irealitatea niuzalert bagase ieri seara in banner "Explozie la metrou: zece morti si 60 de raniti!". Dupa zece minute a completat: "la metroul din Minsk". Deci... :biggrin:
 
Realitatea niuzalert, zice că drobul/cașul/borșul și friptura o să fie chiar foarte bune anul asta. :smile:

Păi lucrătorii la celălalt mogul tot sunau șefi de institute în speranța că le aruncă unul un os, dar ăia, nesimțiți, le tot ziceau că nu e nici un pericol.

Deci, vă breaking news să vă spunem că nu s-a întîmplat nimic. Iar acum revenim la programul normal.
 
Am rezolvat cu cineva care are punct de vanzare la targul din fata Academiei Militare: 20 RON kilu', miel sau ied (ce preferi), il ridic miercuri dimineata. EOJ.
 
Bai, mi-a disparut cainele. Are peste 10 kg, pe care-l prind cu o bucata de coada intre dinti il sparg :biggrin:
 
Habemus miel. :biggrin: Am pus si capatana la congelator in caz ca unii oaspeti vor sa vada din ce se hranesc.

Paste fericit!
 
Back
Top