Animale de companie!

Cine mai are hamsteri pe aici?
Eu nu, dar la serviciu a intrat ieri un soricel intr-un calculator si a ros panglica IDE. Desi l-a apucat si sa faca pipi pe placa de baza, calculatorul fiind un veritabil IBM Pentium II a continuat sa mearga foarte bine dupa inlocuirea panglicii. :smile:
 
Acu dacă sta să mă gândesc e logic... Şi hamsterul meu roade toate noapte barele de fier de la cuşcă ( Nu că nu ia-ş da de mâncare!). Deşi eu credeam că îi place Heavy Metal-ul. :biggrin:
 
Rozătoarele (doh!) rod (doh!2) fiindcă dinţii lor cresc continuu. Dacă s-ar opri din ros, ar face dinţi maaari şi-ar muri de foame.
 
Ştiu şi eu că rozătoarele rod, dar i-am dat de ales între lemn şi fier( îmi era milă de cuşcă şi i-am pus un băţ - la recomandarea prietenilor) şi nici măcar nu s-a atins de lemn. E roacher pupalar tata!
 
Le roade pentru că vrea afară. Şi iepurele meu face la fel dacă eşti prin casă şi nu-i dai drumul şi lui. Dacă nu te simte pe aproape nu îl interesează deloc barele metalice :smile:.
 
Las ca au niste prieteni si hamster şi pisică. Să vezi acolo distracţie! Noroc cu un raft mai inalt unde încape acvariul hamsterului (mda e acvariu, their choice!). Oricum nu lasă pisica nici 5 minute în camera aia! Pentru mine cel putin hamsterul meu e arhisuficient! Pupalar tata de roacher! :biggrin:
 
Si eu am un prieten la fel. Dar dupa un timp a decis sa renunte la acvariul de plastic. Poti convinge pisica ca hamsterul nu este o prada ci un prieten de familie. Din motive evidente acum mai are doar o pisica.
 
O intrebare pentru cine are pisici - eu am tot avut pisici pe la bunici, dar erau semi-salbatice (nu locuiau in casa, ci pe langa casa, vanau soareci sau vrabii cu mare placere etc): cum dezvat o mata de vreo 6 luni sa nu mai zgarie cand are chef de joaca? Tembela nu se prinde ca ghearele alea cu care se agita zgarie ca naiba, dar m-am ales cu zgarieturi pana si pe picioare pentru ca singurul mod in care stie sa se catere in brate (cand stau pe scaun si are chef sa leneveasca) e sa urce ca in copac, cu gheare & stuff.

Si inca una: spirtul e bun de ceva pentru tratat zgarieturile de pisica? Deocamdata am o sticla pe birou si o folosesc cu spor, dar nu stiu daca are efect.
 
Păi dă câteva detalii. Ideea e că dacă la 6 luni nu știe asta, e foarte greu s-o dezveți. Probabil primii posesori nu știau s-o educe (se jucau cu degetul cu ea când nu avea gheare) și s-a obișnuit așa.

Amu cum să faci s-o dezveți - în primul rând învaț-o ce înseamnă "NU". Spune-l pe diverse tonuri, de la liniștit pentru pozne mici la foarte nervos și pătrunzător la boacăne mari. Pentru început fă un ziar sul și folosește-le combinat - ștersătură la "nu"-ul blând și tare la "nu"-ul pătrunzător. Nu-i da în cap, ci peste fund. Când te joci cu ea și scoate ghearele, zi-i "nu", dacă încearcă să "escalate" sau continuă crești și accentuezi tonul cu care îi spui "nu". Nu îi da cu mâna peste lăbuțe ca să-i arăți că "de la alea te bat", pentru că instinctele pisicii or s-o ghideze doar să te zgârie mai rău.

De asemenea, când vrea să lenevească în brațele tale, anticipează și ia-o tu în brațe. De asemenea, ia-i o chestie de ascuțit gheruțele - arată ca o scândură cu o împletitură pe ea. Tutorial pentru aia după ce o iei :biggrin:

Ca o extremă poți să-i tai ghearele - nu tu personal, ci la veterinar - dar eu nu o recomand, o să cadă de peste tot unde obișnuia să se urce, eu am râs 1 săptămână de motanul meu (și lui îi tăiasem doar la o lăbuță gheruțele) dar mi-era milă de el. Imagine cum este să îi tai toate gheruțele.

Spirtul dezinfectează. Dacă pisica ta e vaccinată and shit n-ai de ce să-ți faci griji, eu mi-am furat și-o zgârietură pe față acum ceva timp și sunt încă în viață. Poți lua betadină la 120ml din farmacii, e un fel de iod, dar nu ustură. Desfă zgârietura trăgând lateral de marginile ei și toarnă peste, a.î. să ajungă lichidul în rană.
 
Stapanul cand era mai mica nu e cunoscut, e culeasa de pe strada (cateva case mai incolo) cand avea vreo 3 luni (estimat de veterinar dupa dinti si nu stiu ce). De atunci nu are tocmai un stapan ci vreo 10, petrece o parte din timp la frate-meu, ocazional la mine si restul timpului (inclusiv noaptea) bantuind prin beci. A avut ghearele taiate la veterinar cand am luat-o, dar de atunci au crescut la loc si oricum are nevoie de ele pentru ca prin beci obisnuieste sa se catere pe rafturi si prin alte locuri inalte sau greu accesibile. La mine sta cateva ore pe saptamana, gen cate o ora la 2 zile, asa ca e mai greu cu educatia, iar chestia cu anticipatul lenevitului e cam grea pentru ca de obicei lucrez si se invarte prin zona o vreme, pleaca prin casa, se mai intoarce si ma trezesc brusc cu ea in brate fara avertizare.
 
Pisică să fie dresată?! Știți vorba aia, cats don't have owners, cats have staff? :biggrin:

Ia-i întâi un preș din ăla împletit pe care să-și tocească ghearele. Dacă-i place, poți să te avânți la tot felul de construcții pe care să se cațere prin casă și pe care să-și păstreze unghiile în limite normale. Dacă nu-i place, asta e, măcar n-ai cheltuit mult pe jucării.

Desfă zgârietura trăgând lateral de marginile ei și toarnă peste, a.î. să ajungă lichidul în rană.

Yikes, doar un medic putea recomanda așa ceva.
 
Pisica nu am zis că poate fi dresată, ci doar obișnuită să nu fuck-up-uie la modul descris mai sus. Cu 10 stăpâni e imposibil, so get used to it, dacă nu-i convine educația la unul se duce la restul :biggrin: Concluzia tristă e că degeaba îi cumperi d-ăla de tocit ghearele, pisica nu-l folosește din instinct pentru că i se par mai interesante canapelele și picioarele tale, ci trebuie educată să îl folosească.

Fază mișto amu vreo 3 zile, eram în Worcester în fața casei unde eram cazați, seara, și mă trezesc cu o pisică made in UK în curte. Neagră. Dau pisi pisi, mă, stai, asta nu știe limbi străine :biggrin: Dau cu kitty-kitty-kitty, trage aia un miau și hop la picioarele mele cu tolăneala :biggrin: Alintătură maximă :smile:
 
Back
Top