Animale de companie!

Complexul de clădiri din spatele Casei presei libere are aparate din astea cu senzor ce bâzâie ca să alunge câinii. N-am văzut nici o potaie prin zonă. Aceleași aparate le-avem montate pe gazonul din fața firmei; în toamnă, în fața a două dintre ele dormea la soare ditamai ciurda de dulăi. Țiuiau alea în draci, ei nu se sinchiseau. Or fi tari de urechi... Concluzia e să nu te avânți la ceva electronice scumpe, fiindcă YMMV.
 
Băi, de parcă n-ai avea și tu o pisică... Cum poți să sugerezi așa ceva? Au și animalele alea o viață, un cineva care o să plângă după ele &so on. Știu că o să mi se înainteze replica aia cu stăpânul care n-are grijă yada yada, but still. Think twice before.
 
Pai otrava cred ca era pentru stapani, nu pentru animale. Sa se invete minte sa isi mai lase potaia sa se cace la mine'n fata usii. :biggrin:
 
Erm. Nu e o regulă. Unele reacționează urât la mirosul de citrice în general (nu doar portocale; și poți adăuga la listă chestii gen oțet sau eucalipt), dar din proprie experiență îți pot spune că nu e o chestie valabilă tot timpul. :tongue:

Da, și-n plus nu o să mai ai răhăței dar o să ai gunoi prin curte. Foarte eficient.

Plus. Ce le enervează pe mâțe din citrice sunt chestii fff volatile care se duc complet după maxim 1 oră. Și de obicei nu le place dat pe la nas, nu îți imagina că dacă arunci 3 coji de portocale pe alee n-or să se ușureze frumos la 2 metri de ele, în zona înspre care nu adie vântul. Ca să enervezi o pisică ți-ar trebui vreo 2 vagoane de coji de portocale. Proaspete :biggrin:

Ideea mea era jumătate în glumă, jumătate în serios. Principiul nu e musai că le încurajezi să facă, ci le încurajezi să facă într-un mediu controlat, care-l poți curăța/îndepărta ușor.

Nu funcționează aruncatul cu bocanci sau alte obiecte contondente, se feresc și persistă în căpoșenia lor. Cunosc doar câteva ființe umane mai încăpățânate decât pisicile :biggrin:

Otravă... eu personal evit să omor și o gărgăriță dacă mi-a intrat în casă, prefer s-o prind într-un pachet de țigări or smth și s-o parașutez în exterior. Viața este prețioasă în toate formele ei.
 
Complexul de clădiri din spatele Casei presei libere are aparate din astea cu senzor ce bâzâie ca să alunge câinii. N-am văzut nici o potaie prin zonă
Corect, că am lucrat eu în clădirile alea. Dar ai uitat de potăile alea (20+) care-şi fac veacul tot în spatele Casei Presei Libere, pe după garduri? E crescătorie acolo, să mă bată de nu. Anyway, divagăm.
Aparatele alea cu "ultrasunete" ţiuie pe undeva pe la 16-18 KHz, ideea e că de la mai puţin de 10m distanţă eu le aud şi-mi fac capul călindar. Dacă ai şi tu ghinionul să "prinzi" frecvenţele alea, scapi de pisici sigur, că te muţi :smile:
 
Otravă... eu personal evit să omor și o gărgăriță dacă mi-a intrat în casă, prefer s-o prind într-un pachet de țigări or smth și s-o parașutez în exterior. Viața este prețioasă în toate formele ei.

Si ce te faci cu o tenie? Si limbricii saracii, ce vina au ei ca s-au nascut asa? Deci lasa-neeeeeeeeee cu "viata este pretioasa in toate formele ei". :biggrin:
 
Exact.

radul fă-ţi rost de un costum d'ăla cum au cei de la deratizare şi îţi dau eu o pompă de stropit. Faci frumos 20 litri de limonadă şi stropeşti cultura de lalele. Simplu şi eficient, aprobat şi de grupul iubăreţilor de pisici nesimţite. :tongue:
 
Bun, deci m-ati convins sa imprumut pusca cu aer comprimat de la unchiu-meu. Ala pentru care ai nevoie de permis de port-arma. Doua-trei nopti la panda si sper sa se rezolve.
 
Da, și-n plus nu o să mai ai răhăței dar o să ai gunoi prin curte. Foarte eficient.

Hai să nu exagerăm sau să facem un exercițiu de imaginație. Ce ți-ar placea sa ai sub nas ? Rahați de mâță sau "gunoi" aka 2,3 coji de portocală?

Ca să mă fac inteles eu vreau sa rezolv problema asta cat mai elegant si safe pentru toate părtile implicate, n-am nici de gând să le dau sushi inmuiat in antigel, dar nici n-am gând să le mangâi pe cap. Oricum mai devreme sau mai târziu o să le "asfalteze" o mașină, așa că nu trebuie să-mi incarc eu conștiinta cu asta.

Iar iubitorilor, nu le doresc decât să fie in locul meu, atunci cand imi tund gazonul si dau peste unul molcuț. :biggrin:

In altă ordine de idei, se pare ca arsenalul pe care il am la indemnă e destul de subțire... mirosuri puternice s-a notat, stropitul cu apă s-a notat, altceva? Ceva plante care nu le sunt pe plac? Există asa ceva?
 
În opinia mea cea mai elegantă soluție este să montezi aspersoare cu senzori. Când intră pisica pe domeniu, pornesc alea, mâța face o baie și fuge, gazonul este stropit și el, toată lumea fericită. Numai să nu uiți să le oprești înainte să te duci tu să prășești lalelele :biggrin:

Ți-am mai spus că nu-i vorba de 2-3 coji de portocală, ci vreo 2 tone :biggrin: Soluția lui lapcat cu limonada pe lalele iar nu merge, că de la acidul citric e foarte posibil să sucombeze bietele flori.
 
radul, posibil ca sa fie prea tarziu pentru a mai face ceva.
Daca acele pisici deja au marcat (via metode specifice :biggrin: )acel teritoriu ca fiind locul de joaca si/sau imperechere, in afara de a schimbat tot stratul de pamant, plantele si eventualii copaci, nu prea ai ce face.
 
Damn, s-ar putea să ai dreptate!

bogdan192 de unde pot procura scule de airsoft din .ro la preţuri decente. N-am de gând s-o fac deocamdată, am să mă înarmez cu muulte pistoale cu apă, plasate strategic la indemană prin curte, dar ţinănd cont de ce a spus Neo referitor la incăpaţănarea pisicilor, probabil ca trebuie să iau in calcul şi metode mai zgomotoase.
 
Tot ce vor invata este sa nu mai calce pe-acolo cind esti tu prin preajma, dar vor avea grija sa recupereze in celelalte momente. Sau, daca sint ca Șoșon al meu, o vor face si cu tine de față, pînă cind te deranjezi sa te ridici, sa iei pistolul, etc., moment in care isi misca fundul urgent (dar temporar).
Dau sanse mari sa renunti la idee dupa o scurta perioada, si sa regindesti problema radical.
 
N-am nimic dacă patrulează, chiar imi plac aşa...de la distanţă! Numai să nu lase nimic din ele...


LE Auleuu acum am observat câţi aveţi avar cu mâţe, sunteţi vreo sectă? :smile:
 
Fara suparare, dar cred ca stresul la romani a ajuns mult prea departe.
Inteleg opiniile contra cainilor comunitari si nu-i inteleg pe iubitorii lor care exagereaza si ii aduna prin fata blocurilor in haite. Cainii chiar sint o problema prin faptul ca o poti incurca serios din cauza lor, si problema ar trebui rezolvata chiar prin eutanasiere (nu vad deosebire intre a eutanasia un caine periculos si a sacrifica un animal pentru hrana).
Am mai auzit la cineva parerea ca ar trebui eutanasiati cainii si pisicile. La intrebarea de ce si pisicile, mi-a raspuns ca fac zgomote primavara cand intra in calduri. L-am intrebat de ce nu mergem mai departe, ca si vrabiile sint enervante, ar trebui exterminate. Intepatura de albina poate cauza soc anafilactic si deces, e ce nu exterminam albinele? Si poate la conducerea tarii au fost numai oameni care nu suporta locomotivele deoarece sint mari si arata infricosator, deci distrugerea CFR-ului a fost un lucru bun.
Ar trebui sa facem deosebire intre animalele care ne pot ameninta direct, fizic, sanatatea, cum ar fi patrupedele agresive cu colti, si cele care ne agreseaza doar fluturasii de la mansarda proprie, cum ar fi pisicile, vrabiile, broastele si albinele. Pentru locomotive deja e tarziu...
 
Back
Top