Animale de companie!

dreamer

Little Devil
Joined
Mar 22, 2004
Messages
1,876
Neo, pls, daca nu esti deja membru, pune pozele cu matzoiul pe fototarget.ro la candidatura. Should be fun. :goofy:
Back on-topic: nice kitty, nice pics, mai ales ultima. :smile:
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,136
Eu am lăsat-o moartă, dar dacă tot continuați...
Pe mine mă oripilează, oarecum, să văd niște oameni inteligenți, (iar) oarecum, că gândesc doar în 1 și 0... Așa să fie branșa asta a IT-iștilor? E bine să nu facem o virtute din faptul de a fi ignoranți. Nu cred că am fost absurd deloc în comentariul meu și nici n-am venit cu idei de tip FT aici. Eu sunt și-acolo nițel cam disident, tocmai fiindcă nu agreez tipul acela de comentariu. Ca și aici, și pe FT sau pe alt forum, sunt oameni valoroși sau nu. Important e să-i evidențiezi în căutările tale, să-i asculți și să iei ce-i bun din dialogurile ce le porți cu ei.
Și, pe bune, în opinia mea, orice om ce fotografiază și dorește să arate "creațiile" sale altora, trebuie măcar să știe regulile de bază ale fotografiei.
Departe de mine de-a dădăci IT-iștii de pe-aici, cantonați în conservatorismul, infatuarea și elitismul lor, însă sunt convins că vor fi și dintre cei ce vor gândi nițel și-mi vor da dreptate.
O săptămână ușoară să aveți!
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Ştiu că dăm în offtopic grav, dar de-aia avem moderatori (şi eu cred în discuţii fluide, care îşi schimbă forma şi sensul).
Ideea stă cam aşa: în orice arie/subiect e indicat să înţelegi contextul şi să determini dacă anumite comentarii/critici sunt aplicabile în respectivul context.
Exemplu 1: Asişti la aritmetica de clasa 1, când învăţătoarea le spune elevilor că nu există numere mai mici ca 0. O faci mincinoasă/incompetentă pe faţă sau te abţii fiindcă înţelegi contextul?
Exemplu 2: Asişti la slujba religioasă şi popa zice "Tatăl nostru, Care eşti în Ceruri...". Sari în sus că aşa ceva nu se poate sau... ştii tu, contextul...

În cazul de faţă contextul e "Animale de companie" şi orice poză inteligibilă e acceptată fiindcă ea nu are niciun fel de pretenţii. Punct. Niciun fel. E postată aici ca să vezi animalul cu pricina şi să împărtăşeşti cumva bucuria de a avea un animal de casă simpatic/frumos/etc.
În opinia mea, orice om care fotografiază şi doreşte să împărtăşească pozele pe care le-a făcut cu o comunitate are dreptul să o facă fără să ştie regulile de bază ale fotografiei. Moreover, îşi asumă riscul de a fi luat în tărbacă de inteligenţi în anumite comunităţi specializate dacă e suficient de brav/nebun ca să posteze acolo. However, dacă postează într-un context generic (facebook, Hi5, Flickr, Picasa, XF/Animale de Companie) are dreptul de a nu fi judecat pentru arta sa fotografică, fiindcă această judecată iese din context.

Comentarii despre arta fotografică nu îşi au locul în acest topic. Cel mai simplu motiv este că oamenii care postează aici (în marea lor majoritate; excepţiile au dreptul de a se chinui of course) nici nu încearcă să facă fotografii după reguli.

Un ultim exemplu: dacă mă duc cu bicicleta la muncă într-o zi, ar fi absurd să vină Adrian şi să mă critice că nu am încercat să-mi bat recordul personal de viteză. Aş râde şi mi-aş vedea de pedalat...

LE: n-are nicio treabă cu infatuare, conservatorism şi elitism. Ba chiar din contră, atitudinea ta mi se pare pedantă şi elitistă fiindcă încerci să forţezi nişte reguli unor oameni care nu au nevoie de ele (aka se bucură şi de viaţa mai simplă). Cât despre speranţa că unii îţi dau dreptate... sunt sigur că cineva pe lumea asta îţi dă dreptate. Dar asta înseamnă într-adevăr că ai dreptate? :smile:
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,136
În opinia mea, orice om care fotografiază şi doreşte să împărtăşească pozele pe care le-a făcut cu o comunitate are dreptul să o facă fără să ştie regulile de bază ale fotografiei.

Așa e, dacă stau să mă găndesc mai bine. Săracu' Minune, și el are dreptul să compună manele, dar asta nu înseamnă că trebuie să le impună oricui să le-asculte. :wink:

Tu n-ai înțeles o chestie: dacă vreau să văd (eu sau altul) pisici țopăitoare, caut pe Google Images cum am zis câteva postări mai sus. Găsesc milioane de snapshoturi cu pisici. Că e mâța ta sau a lui cutare din Spania sau Mexic, pentru mine, privitorul, e totuna. Aaa, dacă vreau să arăt animalul meu de companie într-un fel care să-l diferențieze de cele țspe milioane de snapshoturi de pe net, e altceva. Dar asta nu înseamnă să-l posterizez cum a făcut Neo (de pildă, pur aleator exemplul), e chiar de prost gust, pe bune, chiar dacă e făcut la 'șto.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Acu' m-am prins ce pierzi tu din vedere...
Tu nu înţelegi că mâţa lui Neo e unică fiindcă e mâţa lui Neo (btw e motan IIRC). Motanul meu e unic fiindcă niciun alt motan pe lumea asta nu e cum e al meu.
Am să mai fac o încercare să-ţi explic:
Ne întâlnim pe stradă:
Tu:Salut!
Eu:salut, ce mai faci?
Tu: Bine, bine! A născut nevastă-mea, uite poză cu bebeluşul...
Eu: "Dacă vreau să văd (eu sau altul) pisici țopăitoare, caut pe Google Images. Găsesc milioane de snapshoturi cu bebeluşi. Că e al tău sau al lui cutare din Spania sau Mexic, pentru mine, privitorul, e totuna."

E citat de la tine. Look at it, let me know if it feels right.
Şi înainte să te înţepi că "e o diferenţă" - nu e NICIO diferenţă. Ajungi să iubeşti un animal de casă ca pe un membru al familiei. Dacă nu înţelegi asta, atunci sorry to say, dar discuţia devine inutilă.

Şi nu e offtopic.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,136
Fiecare cioară își iubește puiul. Al ei e cel mai cel... Pentru privitor, hmm, nu e așa. Deci cel care nu înțelege, tu ești. Sorry.

PS: am mâță de 16 ani, care, da, e ca un membru al familiei. PENTRU MINE. Nu pentru alții. Înțeleg mai bine decât crezi ce înseamnă, mai ales că am pisici de vreo 40 de ani. :wink:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,957
Un ultim exemplu: dacă mă duc cu bicicleta la muncă într-o zi, ar fi absurd să vină Adrian şi să mă critice că nu am încercat să-mi bat recordul personal de viteză. Aş râde şi mi-aş vedea de pedalat...
Chiar daca vreau nu pot sa te critic fara sa fiu called a jerk, again, asa ca e mai mult decat absurd :smile:

Lasati pisica omului in pace, ca seamana cu a mea si fac urat :biggrin:
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,493
Dar asta nu înseamnă să-l posterizez cum a făcut Neo (de pildă, pur aleator exemplul), e chiar de prost gust, pe bune, chiar dacă e făcut la 'șto.

Că tot ai dat exemplu aleator, ce e de prost gust în pozele mele? Faptul că sare după o biluță de staniol mai ceva ca Duckadam când era Steaua în Liga Campionilor? Hai să avem oleac` de bun simț. Ai mai spus că tu ai avut pisici de 40 de ani and shit, probabil de-aia ți se par banale, cel mai probabil și mie mi se vor părea foarte multe chestii banale după ce trec de o anumită vârstă. Asta nu înseamnă că încerc să impun punctul meu de vedere asupra altor oameni, ar fi stupid. Dar nu-mi plac jignirile gratuite.

Vorbești de elitism? Uită-te în oglindă oleacă.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,136
Da, ai dreptate, se pare că e vina jucăriei tale foto, nu sunt posterizate intenționat, ci blitzul (prea) puternic a creat efectul.
Scuzele mele publice.
Pe de altă parte, mâțele asta fac de obicei: o fac pe Duckadam, pe Jean Constantin, pe Oana Zăvoranu... impresionant, da, când le vezi în casă. Mă impresionează și pe mine LIVE, chiar la vârsta mea, fiindcă interior am rămas același copil care a luat în casă la 5 ani primul pui de câteva zile, ce stătea ăntr-o baltă rece, într-o toamnă. Să le vezi în poze, e altceva. Te impresionează, da, cele de tipul exemplificat de mine cu linkuri.
Permiteți-mi să mă retrag dintr-un dialog și absurd, și inutil.
 

Edis0n

addiction syndrome
Joined
Aug 2, 2004
Messages
462
Mkay, spiritele au luat-o razna, de vina fiind si comentariul meu, asa ca simt nevoia unei mici perioade de calmare. Topic closed - pana duminica.
 

Quark

Zis și Brucan
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Ca tot s-a redeschis topicul: un "ceva" care cred ca-l va misca pe Miahi. :biggrin: Si e de vanzare!
 

Quark

Zis și Brucan
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Entry-level. Sa le vezi p'alea de 500kW. :biggrin: Pacat ca nu se vand la liber.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,518
Trebuie să mai fac nişte poze la staţia de 1KW. Sincer nu ştiu ce tuburi are, am impresia că-s 4x250W.
 

Quark

Zis și Brucan
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Pe cand o statie cu neste GU49A? Macar vreo 4, sa se auda pe Jupiter clar. :biggrin:
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,630
Dacă te grăbești un pic, mai poți rezolva ceva cu reactoarele alea de la Cernavodă să-ți alimenteze stația :biggrin:
 
Top Bottom