1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Animale de companie!

Discussion in 'Hobby-uri, artă, cultură, știință' started by creizi, Jul 28, 2004.

 1. spooky51

  spooky51 Obi-Wan Kenobi's cousin

  Eu as zice ca e timpul sa purtati o discutie deschisa, civilizata, iar in cazul in care nu da roade puteti apela fara resentimente la serviciile unui pisicolog competent.

  In legatura cu ranile, spirtul este bun, insa si mai bine ar fi sa cauterizezi inainte rana cu ajutorul lamei incinse la rosu a unui cutit.
   
 2. Sergent Rico

  Sergent Rico Membru

  You're kidding', right? :insane: Twenty First century rings any bells?
   
 3. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Corect, eventual incing o lama la rosu si o pun pe masa in timpul discutiei ca argument :biggrin:
   
 4. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  De la o zgarietura de pisica te poti alege cu asa ceva.
   
 5. spooky51

  spooky51 Obi-Wan Kenobi's cousin

  Adrian, am spus discutie civilizata, deschisa, de la om la cotoi.
  Sergent Rico, ghearele pisicilor sint purtatoarele multor microbi ucigatori. Chiar acum doua zile a avul loc un deces din cauza febrei tifoide si a tifosului exantematic la etajul al optulea al unui bloc din Rahova.
   
 6. Thor

  Thor Membru Senior Sugar daddy

  Poate cauteriza rana si cu praf de pusca, ca in Rambo. Nu e ca multa bataie de cap pentru o pisica? Vorba aia, e iarna, e frig, oricine are nevoie de o pereche frumoasa de manusi de piele, nu?
   
 7. Jaffar

  Jaffar Wizard

  Nu :biggrin:
   
 8. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Poți să te-alegi cu aia și de la o zgârietură făcută de o așchie, o unealtă, o piatră etc. mult mai posibilă decât una de mâță. Infecția se poate dezvolta și într-o contuzie la mușchi, nu musai zgârietură a pielii. Oricum, infecția e foarte rară și cauza nu e zgârietura (de pisică sau de altceva).
   
 9. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Marius iar teoretizează, fasciită necrozantă n-am văzut în 9 ani de medicină. Și cel mai probabil nici n-o să văd pe-aici.
   
 10. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Cunosc mulţi oameni cu multe episoade de zgârieturi de pisici la activ (pe mâini, picioare, gât, faţă, etc).
  Niciunul n-a tratat zgârieturile respective cu ceva, niciunul n-a dat cu spirt, lamă de cuţit, praf de puşcă, acid sulfuric sau (cea mai rea alternatică) să meargă la un doctor de genul lui Marius, ai cărui pacienţi ar muri de frică înainte să-i răpună săraca boală.
  Bine, zgârieturi superficiale toate, chestiuni simple, nu gheară înfiptă în carotidă 5 milimetri :smile:
  Zgârieturile de mâţă se vindecă greu fiindcă o gheară ascuţită e ca o lamă de bisturiu, taie cu mare precizie :biggrin:
   
 11. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Pentru ca rata de supravietuire e destul de mica?
   
 12. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Zgarieturile de animale sunt cele mai rele rani pe care le poti avea. Animalele "transporta" o gramada de bacterii sub unghii, adunate de peste tot pe unde au umblat. Daca te zgarii cu o aschie n-ai nici pe departe aceleasi sanse sa te infectezi.
   
 13. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Depinde dacă animalul stă în casă sau umblă de bezmetic, motanul meu nici n-ar avea de unde să ia chestii pe sub gheruțe. Bagaboanta lui Adi e în schimb în altă situație :biggrin:

  Nu, pentru că apa și săpunul și o toaletă bună a plăgii exclud astfel de chestii. Mai apăruse amu ceva timp parcă un caz de cangrenă gazoasă (clostridium something), dar era strict legată de apă + săpun = câh.
   
 14. LNT

  LNT Meşter Strică-Tot Sugar daddy

  Io nu cred că o să învețe cineva pisica să-și țină ghearele retrase când te escaladează sau când se joacă cu tine. N-aveți decât să încercați și dacă reușiți anunțați-mă și pe mine, poate reușesc să-mi dresez motanul să nu se mai urce pe masă.
  Așa-s ele, știu că n-au voie și totuși o fac - să vezi ce demarează al meu pe gresie când intră în bucătărie și aude pe cineva apropiindu-se... :biggrin:
   
 15. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Am un fost coleg in Cluj, fericit posesor al unei pisici care tropăie noaptea prin casa.
   
 16. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Intr-un asemenea caz ce e mai eficient, apa + sapun sau spirt sau apa oxigenata sau rivanol?
   
 17. Sergent Rico

  Sergent Rico Membru

  Ştiu că ghearele animalelor sunt purtătoare de microbi ucigători (mai mult sau mai puţin), doar că mi se pare exagerat să foloseşti spirt ca dezinfectant şi lama încinsă pentru cauterizare. În primul rând doare ca dracu, şi în al doilea rând te alegi cu tatuaje care îţi strică... erm, look-ul :biggrin:
  Tehnicile astea medicale se foloseau pe vremea lui Ştefan cel Mare (Şi Sfânt! :angel:). Acum există tehnici mai evoluate prin care îţi poţi trata "conflictele" cu prietenii necuvântători :smile: Domnii doctori ştiu mai bine ca mine :biggrin:
   
 18. Jaffar

  Jaffar Wizard

  Si tantarii sunt purtatori de microbi. Si ard fiecare intepatura de tantar bine-mersi cu cutitul incins, direct de la flacara, sau amputez tot membrul daca nu am ceva cauterizant la indemana.
   
 19. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Apă + săpun sunt esențiale, poți adăuga apoi ceva spirt sau betadină cu o compresă sterilă/vată și e de ajuns. Dacă zgârietura e adâncă, trebuie depărtate puțin marginile și turnat puțin dezinfectant. Dacă sângerează, "stors" puțin sub jet de apă înainte de spălat cu săpun.
   
 20. spooky51

  spooky51 Obi-Wan Kenobi's cousin

  Cred ca glumesti, toate acele urme iti dau un look mult mai barbatesc si te fac pe tine ca barbat mult mai dur. Uita-te din curiozitate sa vezi cum arata in Statele Unite o intalnire a iubitorilor de pisici... acum cativa ani bagasera groaza in bandele de motociclisti de pe autostrazile americate. Nimic nu poate sta in calea unui barbat alaturi de cotoiul preferat.