Angajari ASESOFT Distribution

"Availability to relocate to Bucharest area"

"Computer hardware specialist" (poate fi orice vrei tu, alegi din CV sau la interviu ce îţi place).

By the way, la garanţii poţi pune şi o secretară, e mai ieftin. Tot ce trebuie să facă este la primire să accepte produsul, să verifice dacă are urme de lovituri-spărturi-zgâriere-arsuri, să completeze formularele şi la predare să dea produsul şi să ia semnătura clientului. Dacă vrei să pui un om care să rezolve pe loc garanţii ieşi mai scump: filtrezi toţi tipii care nu ştiu să seteze un IP şi vin cu placa la garanţie şi pierzi banii pe taxa de diagnoză (pentru că produsul e bun). După ce tipul plăteşte taxa de diagnoză poţi contra cost să acorzi asistenţă la utilizare (nimic nu e pe gratis pe lumea asta, necunoaşterea se plăteşte, dar dacă vrei să îţi faci un bun renume poţi să îi dai "gratis" 2-3 sfaturi despre cum să seteze un IP), dar nu mai are treabă cu garanţiile :smile:

Tipii care diagnostichează sau repară componentele la garanţii trebuie să fie electronişti. Altă mâncare de peşte, alţi bani, alte condiţii.
 
Culmea, eu nu sunt electronist si ma descurc de minune :tongue:.
Oricum, merci de lamuriri, chiar nu stiam cum sa fac departamentul asta sa functioneze. Te-as ruga totusi sa te abtii de la postat in thread-ul asta.

Cosmin te astept cu un CV in dinti pe la firma (sediul vechi, str. Aurel Vlaicu nr. 126). Nu-i nevoie de pile pentru ca locuri sunt.
 
Mda, Adrian, la garanţii poţi pune şi un malac cu bâtă să-i bată bine pe nesimţiţii care îndrăznesc să vină cu produsele înapoi. Mai poţi pune un dentist la ieşire şi un dispensor de prezervative chiar la intrare ca să fie clienţii protejaţi când şi-o fură de la firmă. Hai să fim serioşi... O marmotă la garanţii nu prinde bine? Să învelească fiecare componentă în staniol...
Cine vrea să fie ieftin şi-atât ia un kinder care tocmai a terminat cu bacu' şi-i dă 3-4 milioane pe lună. Cine vrea să fie profesionist angajează profesionişti, cu răspundere asupra faptelor lor şi-i plăteşte de la 250 euro/lună în sus, dar o să aibă eficienţă, viteză în lucru, o să câştige pe planul încrederii clienţilor, etc.
Problema care se pune nu este de "ieftin şi bun" ci de "ieftin SAU bun".
 
Originally posted by war4peace
Cine vrea să fie ieftin şi-atât ia un kinder care tocmai a terminat cu bacu' şi-i dă 3-4 milioane pe lună. Cine vrea să fie profesionist angajează profesionişti, cu răspundere asupra faptelor lor şi-i plăteşte de la 250 euro/lună în sus, dar o să aibă eficienţă, viteză în lucru, o să câştige pe planul încrederii clienţilor, etc.
Dacă sunt un kinder care abia a terminat cu bacu şi care e electronist cu diplomă înseamnă că nu sunt eficient, sau că nu lucrez repede, sau că cer sfaturi de la clienţi pentru a putea rezolva problemele? Te rog să nu generalizezi, cei care sunt paraleli în domeniu la vârsta asta au foarte mari şanse să rămână paraleli. Sau poate că un "profesionist" care a terminat facultatea cu pile şi relaţii şi care e mare inginer e mai potrivit pentru job. După parera mea fiecare trebuie plătit în funcţie de ce şi cât face, nu cât ştie să facă pe hârtie.
 
Dacă eşti kinder, înseamnă că sînt şanse foarte mari să fii imatur, non-dependable, instabil emoţional etc. :tongue:
Un profesionist nu înseamnă doar cel care ştie ce şi cum să facă, ci şi cum să se comporte, cînd să "accelereze" şi cînd să nu ia decizii pripite şi aşa mai departe.

În schimb, ca puştan ai o energie... ceva de groază. :biggrin:
 
Mda, un profesionist „bătrân”, cu facultatea terminată, are şanse foarte mari să nu aibă energia kinder-ului şi, oricât de matur, dependable, stabil emoţional ar fi, poate să nu fie în stare să lucreze 8 ore pe zi la potenţial maxim. Sau 24 de 2-3 ori pe an, când se trimite un sistem la vreo revistă... :rolleyes:

Depinde de ce tip de angajat are nevoie firma şi depinde de ritmul de lucru pe care doreşte să-l impună.
 
Se pare că sunt înţeles greşit, probabil din cauză că m-am exprimat greşit :biggrin:
Ştiu că orice firmă serioasă are o grilă de salarizare bazată pe calcule economice clare. Dacă angajatul X îmi aduce profit net de 2000 de Euro pe lună atunci nu strică să îi dau 500. Aplicat situaţiei de faţă: cât îmi poate aduce profit net un tehnician asamblor şi care se ocupă şi de garanţii? Nimic, în mod direct... Dar calculez în funcţie de ceea ce face: poate asambla 10 sisteme pe zi, eu la un sistem câştig 5 Euro profit net, atunci îmi aduce un profit de 40 Euro/zi, asta înseamnă aproximativ 800 Euro/lună, atunci nu îl pot plăti mai mult de 400 Euro/lună, dar nici mai puţin de 200 pentru că pleacă la firma Y care îi oferă 250. Pun în anunţ: "salariu minim 200 Euro/lună". În timp, dacă e bun şi firma merge bine şi îşi atinge target-ul, îi măresc salariul cu atâta sau îi dau comisioane pentru aia şi ailaltă.
nero, nu am rămas de nicăieri cu impresia de "ieftin". Am spus destul de clar că există în lumea asta mare două strategii de angajare mari pe care le poate avea o firmă:

1. Angajez oameni cu salarii mici, pleacă unul, vine altul, treaba merge cum merge, nu mă interesează să am angajaţi stabili, ci preţuri mici, profit OK şi costuri scăzute.

2. Angajez oameni buni, plini de calităţi, le ofer condiţii excelente, dar am şi cerinţe mari de la ei. Vreau să îi păstrez în firmă cât mai mult posibil, să am o echipă închegată, dinamică, pe care să mă pot baza oricând, să li se ducă vestea, să sparg gura târgului cu un set de angajaţi care să fie "crema cremei" (un fel de XF care vinde hardware, ca să zic aşa), iar cine nu ţine pasul zboară nu pentru că şi-a găsit altundeva mai bine, ci pentru că cedează.

Toată treaba asta seamănă bine cu jocul de cărţi: joc pe mize mici, cu cărţi aşa şi-aşa, poate iese ceva, sau păstrez doar aşii şi jokerii, bag miză mare, dar şi câştigul e baban.

Cam asta e ideea...
 
Departamentul de garantii nu aduce profit, in schimb reduce pierderile si poate face diferenta in cazul satisfactiei clientilor (ceea ce incercam noi), deci per total se poate calcula tot ca un profit. Evident, pentru asta ne trebuie oameni seriosi pe care sa-i formam si sa-i tinem in firma cat mai mult, ceea ce se cam intampla deja.
 
Cine e interesat de posturile de mai sus e asteptat luni 1 august pe la ora 12 (ziua, doh :biggrin:) la sediul firmei din str. Marcel Iancu nr. 3-5 cu un CV in dinti. Oricum, oferta ramane deschisa, posturi se gasesc, important e sa fiti pusi pe treaba.
 
Back
Top