Androidul - puiuţ de Linux... cum fac?

Se dau următoarele aplicaţii:
s-a cam aglomerat în ultimul timp, în principiu aş avea nevoie de ceva cât mai simplu pt. curăţat RAM & junk.
Android Assistant, pe lângă multe alte utilități, are o funcție de Quick Boost, care mai golește din RAM. Îți creează un oarecare confort emoțional. Telefonul meu n-a trecut niciodată de 65-70% RAm ocupat, dar am 2GB.
Nu e rău să dezinstalezi ce nu folosești sau folosești rar. Deasemenea, și câte un restart ajută la funcționarea optimă. Chestii observate în practică de mine.
 
Golirea RAM-ului e discutabilă, de obicei e folosit la caching, adică dacă-l golești e mai rău - iar golirea cache-ului durează foarte puțin, o face OS-ul dacă chiar are nevoie. Uzual am 2GB ocupați, singurele procese pe care le monitorizez sunt cele care papă CPU=>baterie.
 
Da, și mie îmi stătea la sub 40% RAM-ul înainte. Acum, se duce peste 50%. Un restart îl readuce la 30-40%, dar după o zi-două revine la peste 50%.
 
Last edited:
Mult, mult prea complex Android Assistant. Am primit sugestia de a încerca KK Cleaner, pare interesant... e simplist, cum era şi Clean Master cândva demult. Păcat că n-are widget. Noul telefon rămâne în teste o perioadă, aşa că aş testa concret dacă chiar este o diferenţă sau nu, văd păreri împărţite, atât pe partea de antivirus, cât şi legat de astfel de cleanere.

AdiB1, am întrebat ce-i recomandat de înlocuit, nu cu ce inutilităţi să-mi umplu telefonul. If you're out to get me, at least do it properly.


PS: Mai este CCleaner, dar şi ăsta e foarte complex.
 
Nu văd utilitatea antivirusului. Apoi, dacă vrei cleanere, ia unul care face curat după fișiere orfane sau îți permite să gestionezi lista de servicii de la pornire, dacă știi ce faci. Androidul nu e Windows, iar obsesiile legate de cât mai multă memorie liberă nu ar trebui să le „portezi” pe smartphone. Java are propriul garbage collector de memorie care lucrează foarte bine, ce tot fâțâi tu acolo la „eliberare” de fapt golește temporar cache-ul, fără vreun beneficiu imediat (în afară de satisfacția piticilor).

Dacă vrei să eliberezi memorie, dă afară toate widget-urile.

Mai important ar fi să vezi care procese îți țin procesorul activ și previn intrarea în stand-by low-power. Unele aplicații sunt făcute cu picioarele și doar faptul că le ai instalate îți mănâncă din baterie vizibil, fiindcă rulează ceva bălărie în fundal. Dar asta nu o poți face cu un one-click thingie.
 
Nu e complicat Android Assistant, dimpotrivă, e foarte intuitiv. Are opțiunile de curățare amintite de puterfixer.
 
AdiB1, am întrebat ce-i recomandat de înlocuit, nu cu ce inutilităţi să-mi umplu telefonul.
Pai cine a inceput cu inutilitatile? Mai ales ca o parte din cele enumerate de mine nu sunt deloc inutile pentru multi oameni.
 
Mi s-a fufu telefonul pe post de GPS :frown: L-am lăsat în mașină vreo oră, după care n-a mai reacționat ecranul. L-am resetat și a mers, dar ca o cizmă. Întâi am bănuit defect hardware că s-a încins la soare, dar acum descopăr că în Safe Mode merge brici, doar în mod normal e o aplicație sau serviciu care îi ține procesorul la 100% continuu, și am o vagă impresie că e ceva update de Google Play. La poweroff face vibrația de oprire dar nu se oprește. Cred că îi fac un wipe, alte opțiuni au eșuat. :frown:

N-am noroc cu navigarea asta cu Android, o dată la 1-2 luni trebuie să se întâmple ceva - de la card defect la setări Waze resetate din senin și altele. Damnit. :mad:
 
Eu cred că de fapt este o problemă cu Android-ul în sine, mie îmi face figuri Sygic de numa' numa', cumpărat etc. Asta este, nu mai iau Note 4 ci o să mă orientez spre 6S când o apărea și fac phasing out la Android complet. M-am săturat până-n gât de bălăriile de genul ăsta.
 
Mh, speaking of which, waze merge și pe Windows phone, un Microsoft Lumia 435 e 330 lei și cam dă clasă în categoria asta de preț...
 
Androidul nu e Windows, iar obsesiile legate de cât mai multă memorie liberă nu ar trebui să le „portezi” pe smartphone
Daca vrei sa compari androidul fa-o cu WP, unde managementul memoriei la WP e exemplar.

Vezi ca waze a fost cumparat de google si s-a hotarat ca nu se vor mai face update-uri pentru WP. Just google.
 
Eu nu am avut pana acum probleme cu Osmand (vreo 2 ani de utilizare) si Waze (1 an), dar s-ar putea sa fi avut noroc, sa nu fie o chestie generala.
 
In Windows (desktop/x86) memoria cache se contorizeaza ca memorie libera. Daca o sa stati permanent cu obsesia memoriei ocupate la telefon, probabil ca si Google va decide sa falsifice raportarea ca sa dea bine.
 
Incearca Here Maps daca nu te intereseaza unde sta nenea politistul. E free. Cred ca si divizia HERE o sa treaca de la nokia la Apple.
 
HERE folosesc și eu. Acceptabil. Osmand ăla e o porcărie: rutează aiurea de tot. Foloseam iGo, dar am zis să intru în legalitate. :biggrin:
 
Osmand ăla e o porcărie: rutează aiurea de tot.
Am venit din Bosnia in Romania cu Osmand pe ruta pe care nici un alt GPS nu a reusit sa o faca si ne-a scurtat drumul destul de mult, am mers cu Osmand prin vreo 12 tari pana acum da' e o porcarie pentru ca asa zici tu.

Si te intrebi de ce baietii de pe ciclism, mai putin finuti si rabdatori, te-ar trage pe roata :frown:
 
La mine OSMAnd mai crapă când pun o cârcă de hărți (25GB), dar e singurul care știa de drumuri neasfaltate prin Altiplano (foarte util când încerci să găsești un drum care ocolește orașe cu toate drumurile blocate, că așa fac peruanii grevă, și ajungi să ocolești vreo 200km la altitudine >4000m), și a fost extrem de util în vreo 2 cazuri, când drumul se bifurca brusc fără vreun semn. Da, recunosc, ulterior am găsit drumurile și pe google maps, dar când 1MB de trafic e 4€ și oricum e degeaba, că n-ai semnal deloc, e excelent să ai 25GB de hărți offline pe telefon, chiar și într-o aplicație care mai crapă.

BTW, dacă aveți Samsung-uri de deblocat, azi e momentul: http://www.sammobile.com/2015/04/27/get-your-phones-unlocked-for-free-on-occasion-of-kings-day/

Eu am deblocat un Note 4, merge ok; S4 Mini nu am reușit, opțiunile din meniuri sunt altele decât zic ei în aplicație, probabil altă versiune de firmware. De sigur e cam la fel de sigur ca la chioșcul de la colț.
 
Am venit din Bosnia in Romania cu Osmand pe ruta pe care nici un alt GPS nu a reusit sa o faca si ne-a scurtat drumul destul de mult, am mers cu Osmand prin vreo 12 tari pana acum da' e o porcarie pentru ca asa zici tu.

Si te intrebi de ce baietii de pe ciclism, mai putin finuti si rabdatori, te-ar trage pe roata :frown:

Sorry, testat prin oraș, BR, (mă lasă rece că te-a adus din Bosnia, vii și cu Maps) pe mai multe ulițe, special pentru a vedea dacă merită, că am dorit să renunț la iGo. Rutează nu prost, extrem de prost. Eu vreau, de pildă, când mă duc în Brașov sau Văscăuți și vreau să merg la o adresă, să mă ducă pe unde trebuie. Fă-ți un bine și încearcă vreo câteva adrese, chiar pe distanțe scurte, ai să te convingi. Here e un secol peste.

Ce-are un forum cu altul? Și-aici domește spiritul de gașcă, dar e la un nivel elevat, mult superior celui de acolo, grație și calității umane. Ia numai aminte cum sunt primiți membrii noi, deși n-am mai văzut demult unul. :hihi:
 
Back
Top