Cosmin_C
melomaniac
Multumesc, daca se pare ca daca voi indrazni sa spun ceva rau de receivere o sa-mi iau pumni virtuali in gura.Astept si opinia lui Cosmin_C.
Sa zicem ca luam un buget de 2000 RON si propunem un amplificator stereo si un receiver multicanal. La primul 100% din bani se duc pe partea de amplificare, un transformator solid cu multi VA la iesire, filtrare buna, tranzistori cat-de-cat decenti. La receiver avem o mie de functii, un PCB (sau chiar mai multe) plin de piese, cipuri, decodoare, wireless, 3D, 4D, etc, plus licente pentru toate formatele alea pe care le poate decoda; cam cati bani mai raman pentru amplificarea propriu-zisa, pai poate un sfert din suma totala, desi sunt foarte optimist cu estimarea asta. Diferenta de amplificare se vede si cu ochiul liber, comparand niste banale poze. La un receiver partea de amplificare este pur si simplu neglijata, pentru ca nu asta e scopul sau in viata, pana la urma. Daca-ti ajunge sau nu ce ofera, asta trebuie sa decida fiecare, pana la urma.
Daca nu auzi diferenta intre un amplificator stereo si un receiver care costa la fel esti un om fericit, care va ramane cu bani in buzunar. Dar sa spui ca nu exista diferente pentru ca nu auzi tu...
Revenind on-topic, Marius eu nu stiu daca tu poti auzi diferenta intre receiver si amplificator stereo, dar din moment ce in primul post ai cerut sunet de calitate o sa plec de la presupunerea ca probabil vei auzi acele diferente. Cu amplificatoarele SH nu am cum sa-ti recomand ceva anume doar din poze, stii si tu cum am facut data trecuta - am mers la fata locului, butonat, controlat sa mearga tot (sau cat mai multe chestii) si ascultat nitel sa nu aiba probleme evidente - calitatea sunetului oricum o auzi acasa, nu la vanzator. Cel mai ieftin amplificator pe care ti-l pot recomanda fara pre-testare este unul nou, mai exact http://www.avstore.ro/amplificatoare/yamaha-a-s201/ care are o buna parte din functiile pe care ti le doresti, inclusiv oprire automata. Daca te decizi sa dai atatia bani (si sa stai linistit ca asta nu se mai strica asa usor, e nou, are garantie, etc) pot incerca si sa pun o vorba buna la avstore, poate iti mai ofera si un discount...
P.S. Uite un roman mai perfectionist nu s-a multumit cu sunetul de receiver si s-a apucat sa proiecteze un power amp de la zero. Nu stiu daca se pot vedea pozele fara cont, sunt postate zeci de grafice cu masuratori care l-ar face fericit pana si pe Quark.
Last edited: