Amplificator GSM

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Fiindca zona in care stau e intr-o umbra pentru semnalul GSM ma gandesc sa iau un amplificator + antena de interior. Semnal am doar la etaj pe pervazul unui geam, daca las telefonul acolo pot comunica fara probleme, dar e destul de incomod fiindca trebuie sa las telefonul acolo si sa ma tot duc la el cand suna careva sau primesc vreun mesaj.
Ajuta in vreun fel un amplificator gsm? Ma gandesc ca daca am semnal acolo ar trebui sa fie ok si nu dau banii degeaba. Nici de care nu stiu, preturi si modele sunt destule pe piata.
 
Nu stiu prea multe detalii tehnice dar stiu ca functioneaza. :smile: Si-a montat o cunostinta o chestie d'asta undeva la o cabana de munte (din cate imi aduc aminte era o antena afara si ceva emitator in interior). A ajuns de la semnal zero la semnal suficient pentru convorbiri si sms-uri fara probleme, chiar si 3G cu usoare intreruperi.
 
Cel mai bine ar fi sa întrebi la operatorul de telefonie de un Femtocell. Nu stiu daca toți operatorii accepta echipamente 3rd party.

Fa o căutare pe Google RO după Femtocell.
 
Dacă ai net în locație, un femtocell s-ar putea să fie interesant atât pentru tine, operator cât și pentru vecinii de foarte aproape. Traficul de date pentru canalele de voce (8 sau 32) e nesemnificativ; doar dacă activezi și net mobil 3g o să-l simți (banda alocată per terminal * numărul de terminale).

Un repetor de semnal e de pe la 150$ în sus, și asta doar 2g. M-am interesat și la noi, și la chinezi, pentru casa de la țară a viitorilor socri, și m-am lăsat păgubaș. Teoretic ai un amplificator bidirecțional și 2 antene (una direcțională, alta omni), da' chiar și pocnitorile costă ceva fantastic.
 
Conform legii, toate echipamentele trebuie autorizate, inclusiv software (radio stack / firmware), pentru a comunica pe frecventele alea. Drept urmare, orice se conecteaza la reteaua de telefonie si nu se fabrica cu milioanele de bucati costa foarte mult.
 
Asta a fost din puțul gândirii, așa... Repetoarele de semnal sunt niște echipamente analogice, nu fac demux/remux pentru ca să necesite radio stack, data processing și firmware de vreun fel, și se fabrică în cantitate mare. Iar femtocell-urile sunt și ele standardizate și omologate, și produse în masă la fel ca și alte echipamente de telecomunicații. Dar prețul de vânzare nu are legătură directă cu costul de producție decât pentru a te asigura că nu vinzi în pierdere. Altfel, prețul se stabilește după alte criterii. Cel puțin așa e în secolul 21; probabil că mai sunt comercianți care funcționează pe rit medieval, iau cutare cu 5 lei și vând cu 6, yey ce patron mă simt, da' asta nu înseamnă că e normal.
 
Nu am net in locatie, inca (doar romtelekom), dar intr-adevar o antena simpla care sa-mi dea semnal pe o raza de 20m are pret descurajant de mare. lai poti afla detalii despre echipament?
 
Ma indoiesc ca operatorii nostri autorizeaza femtocells 3rd party, mai mult din considerente de securitate. Poate sa vorbesti la operatorul tau si sa-l rogi frumos sa-ti dea unu :biggrin:
 
În esență echipamentul extinde rețeaua operatorului comunicând prin internet, deci trebuie să fie mai întâi configurat de respectivul operator. Degeaba te dai pe net și cumperi de capul tău un Huawei ePico 3801 B, că-l vei ține în casă pe post de bibelou, neavând cum să-l integrezi singur cu vreo rețea de telefonie mobilă.

Operatorul va achiziționa un femto ca să ți-l dea în gestiune doar dacă își face un business case justificativ pentru această investiție. Are sens să se instaleze în magazine, de exemplu, că acolo ajută la marketing. Da' la tine acasă, mai mici șanse. Poate dacă ești firmă și le iese un venit semnificativ pe lună din abonamentul tău...
 
Orange, dar n-are importanta ca sunt pregatit sa trec pe oricare merge bine si care vine cu optiuni ieftine la cartela.
 
Shit, cu 500€ îți iei un amplificator de semnal țuț, fără să-ți trebuiască firmă sau net în locație :biggrin:
 
Are și copiii dumisale de mâncat o pită, stând în Bentley-uri parcate pe marginea piscinei, ce vrei și tu acuma.

De pe la noi:
http://www.amplificatorgsm.ro/
http://www.elpismedia.ro/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=31

De prin vecini:
http://www.ebay.de/itm/1500m2-GSM-9...ster-LOG-20dBi-Antenne-Vodafone-/371081026253
http://www.ebay.de/itm/Vodafone-T-M...r-Verstarker-umts-D1-D2-O2-Yagi-/381064359790

De pe la chinezi:
http://www.dx.com/p/gsm-900mhz-mobile-phone-signals-booster-repeater-50-db-54136
http://www.dx.com/p/twp-xd-2-mobile...ling-repeater-booster-white-light-blue-322383
și altele, da' trebuie să știi tu ce frecvențe sunt necesare și e mereu riscul că-ți vine o dudă.

Chiar și așa s-ar putea să te ajute doar la semnal pentru convorbiri pe o singură bandă de frecvențe, nu și pentru net 3G. Îți iei eventual alături un router 3G la care bricolezi o antenă externă direcțională, și-ți tragi net în casă pe un SIM separat.
 
Back
Top