Ajutor! S-a stricat tirbustocul!

Am incercat sa repun in functiune o combina muzicala veche gasita prin magazie. Nu mai citeste CD-uri; se intrerupe, sare. Am curatat lentila, dar tot nu citeste cum trebuie. Ce altceva se poate face? (Ieftin, ca nu merita mai mult de 50 lei.)
 
Ai putea să sufli un pic pe sub lentilă (ținând lentila, să nu sară din suspensie) și pe urmă să o duci la reciclat; n-ar trebui să coste mai mult de 50 de lei drumul.

Serios - pe vremea când existau unități optice (și costau o groază) am avut câteva cu probleme de genul, și le ștergeam/suflam un pic, mai mergeau, da' până la urmă tot trebuiau schimbate. Să găsești un modul optic pentru o chestie de acum 15 ani îți trebuie noroc chior.
 
Daca te referi la cd audio (nu cu mp3), vezi ca unitatile optice vechi sunt extrem de pretentioase cu cd-uri scrise pe calculator. Incearca cu cd-uri audio adevarate, de preferinta care nu au venit cu nu'sh ce revista. :smile:
 
Am testat cu CD audio original.
Cum adica "sub lentila"? Lentila, laserul si detectorul nu-s corp comun? O sa ma uit. Exista posibilitatea sa demontez lentila?
 
Lentila plutește într-un câmp magnetic (cu niște lamele de susținere) ca să poată focaliza pe disc și să poată face mișcările fine (care nu pot fi asigurate de motoare). Pe lângă ea e gol; dedesubt e o oglindă, pentru că uzual laser-ul e lung și e pus orizontal (paralel cu discul). Adică e loc destul pentru praf acolo.

Se poate demonta lentila, dar nu cred că o mai pune nimeni înapoi (nu e făcută să fie demontată).
 
Ajutor !
Se dau castile astea https://en.creative.com/p/headphones-headsets/hitz-ma2400
"Pielicica" de pe ear pads a inceput sa se desprinda fasii si fasiute, asa ca se cere un schimb urgent.
Se exclude un DIY din motive de mofturi.
Deci ... de unde, cu ce, cum? Si nu din China, sa dureze pin' la sfintu-asteapta ....
Diametrul castii e de 7 cm, inaltimea buretilor e de 2 cm.
 
Last edited:
Ce inseamna DiY in acest caz concret? Daca comanzi niste pads compatibili si-i montezi singur nu e DiY? Ca sa-ti fabrici singur pads pare cam foarte DiY. :smile:

Fiind Creative, nici nu cred ca poti gasi spare parts in Romania. La producatorii de casti hi-fi mai poti rezolva ceva la importator... poate merge si in cazul asta, dar m-as mira.
 
Back
Top