Aer curat în/pe lângă București?

Umidificatorul trebuie sa fie capabil sa si masoare umiditatea si sa poata opri sau porni procesul in functie de umiditatea relativa.
Interesant, doar că fizica funcționează dubios. Personal, când am folosit A/C ca dezumidificator (umiditatea pe insulă era oribilă) aveam un aparat care măsura umiditatea plasat relativ departe de aparat pentru că umiditatea variază în funcție de poziționare și eu nu stăteam fix lângă A/C.

La fel și cu umidificatorul, umiditatea în proximitatea lui va fi mai mare decât umiditatea din apartament. Sunt curios dacă sunt umidificatoare cu senzori remote pe care să-i plasezi strategic prin apartament/casă pentru o funcționare cu rezultate optime. Dar mi s-a mai spus că-s autist deci mno :biggrin:
 
Ehm, cred ca toate de le cumperi din magazin si le bagi in priza, au senzorul pe ele undeva. Dar daca iti place sa bricolezi, iti iei senzorii separati, pui un HA sau OpenHAB sau alta traznaie si automatizezi functionarea in functie de acei senzori.
 
Pfoaaaaa... Si eu am luat Eva Little, fara telecomanda.
Il am si pe acela. Diferenta e cam uriasa: e mult mai confortabil sa ai 5 litri odata, dureaza mai multe zile. Telecomanda cu senzor face o mare diferenta. Chiar si cum e construit intern il face sa fie mai usor de curatat.
Marele plus vine cand emite mai mult abur si atunci umezeste mult mai rapid camera cand chiar ai nevoie.
 
Mie-mi place umezeala rapida ...
Pe de ata parte, pus pe maxim aduce atat de multa umezeala ca poate sa condenseze pe pereti sau chiar umezeasca lucrurile din jur.
 
Ăăă nu, Londra este absolut oribil de poluată. Faptul că au o groază de prostii de reguli este ok, dar vine un Lamborghini V12 și strică tot ce au reparat 50 de Priusuri. Și nu-i doar un Lamborghini, ci sunt 50. Minim. Apoi Ferrari șamd, le bârâie băieții bogați pe la semafor pentru că de fapt trebuie să arate că au bani în Londra, nu skills pe circuit.
Da, praf nu este în Londra, de fapt nicăieri prin UK nu-i praf ca în Europa și mai ales ca-n București. Problema Bucureștiului este că are prea puține spații verzi. Personal stau lângă pădure și-i un aer excelent, dar fac 30 min - 1h până prin centru în funcție de trafic și de cât de crizat conduc :smile:
Și da, București -> Londra = lac în puț, este o aglomerare oribilă pe-acolo.
Iar, acum, că stau la Năvodari ...

VIDEO Explozie și incendiu violent pe platforma Petromidia: Cinci răniți și o persoană dispărută / Tanczos Barna: Situaţia este gravă - UPDATE - Esential - HotNews.ro https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24895311-explozie-platforma-petromidia-raniti-planul-rosu.htm
 
  • Sad
Reactions: Neo
Science Report: Vreți să ieșiți la aer curat? Nu prea mai aveți unde. Delta Nilului ar putea deveni o amintire. Vă era teamă de virusurile care ies la iveală din permafrost? Aveți și de ce - HotNews.ro https://science.hotnews.ro/stiri-st...rile-care-ies-iveala-din-permafrost-aveti.htm

Practic, doar 0,001% din populația planetei a mai beneficiat de un nivel redus de poluare a aerului. Iar zonele astea le găseați prin Australia, Noua Zeelanda, America de Sud și Oceania. Dar nu vă faceți bagajele căci poluarea a început să se facă simțită și acolo. Ba în Australia, Noua Zeelandă și Caraibe a crescut simțitor.
 
Vând mască de respirat Respro Techno cu filtre HEPA și cărbune activ, și cu valve de evacuare supradimensionate pentru sport. Recomand - am pedalat în miez de vară prin București în spatele unei mașini de gunoi preț de câteva semafoare pe Magheru, și nu am simțit nici un miros. Mi-am dat seama de asta doar când în față la Cărturești am dat masca jos să beau niște apă, și damful de la mașina de gunoi m-a dezechilibrat un pic.
 
Chiar are carbune activ in filtre? La a mea par a fi doar din ceva gen pasla. Masca e foarte buna, o folosesc cand ies cu bicicleta in Bucuresti. Daca vrei sa vinzi vreuna, sunt interesat, inclusiv filtre de rezerva ca nu mai am.
 
Aparent are, chiar ar trebui să contorizezi vreo 48-72 ore de stat în aer liber de când o desigilezi. Pe ale mele le uscam cât de repede puteam și apoi le țineam în pungi închise. Mai am rezerve nefolosite vechi de vreo 10 ani dacă nu mai bine, mi-erau pe listă să le arunc. Ai drum pe-aici? :biggrin:

Chestia nasoală e că probabil în cursul vieții noastre cred că o să ajungem ca-n filme cu chestii de respirat la noi. E frustrant să vezi cum umanitatea se îndreaptă spre zidul extincției și că nu poți face nimic semnificativ.
 
Eu cred ca si in lume, situatia sta mult mai bine de cand am inceput nu doar sa constientizam dar sa si reglementam. Acum virgina la loc nu se face nici daca o cosi.
 
Maximul de poluare a fost in momente diferite in locuri diferite: anii 70 in California sau UK, sfarsitul anilor 80 in Romania in general (am fost pe la Copsa Mica si Medias in perioada aia), in Bucuresti cred ca a fost acum vreo 5 ani si inca suntem pe varf. Daca acum 20 de ani erau o gramada de masini in 2 timpi sau camioane de pe vremuri care fumegau ca hornul si daca acum 10 ani majoritatea autobuzelor STB erau intr-o stare de nu puteai pedala in spatele lor, acum e vorba doar de cantitate - peste 1 milion de masini in oras si vantul prea slab.
 
Eu unul m-am cam săturat de previziuni mistice despre omul condamnat la o existență chinuită într-un viitor apocaliptic. Îmi sună a determinism medieval și aveam impresia că am trecut de faza asta în urmă cu 350 de ani.

La final de secol 19 previziunea la modă era că orașele vor fi îngropate în bălegar din cauza trăsurilor cu cai. În două decenii problema a fost rezolvată, dar nici atunci cu politici habarniste, ci cu rațiune și știință. Din păcate, rațiunea și superstiția alternează de când lumea în mentalul colectiv, iar acum traversăm o perioadă în care domină a doua.
 
Three Body (2023) pune foarte fain în context asta cu environmentalism și overall mi se pare unul dintre cele mai mișto seriale SF din ultimii ani, este la ani lumină de Foundation de exemplu deși materialul sursă este mult mai ok (Asimov a scris în limba lui maternă și materialul nici nu a fost tradus dintr-o limbă incredibil de greoaie și scris super alambicat to begin with).
 
Back
Top