Aer curat în/pe lângă București?

Ți-am recomandat eu vreodată prostii? :hihi: Tămâioasa aia e ceva mai mult decât un vin dulce.
 
Grasa de Cotnari cu eticheta galbena e o ... ma rog, hai sa fiu decent. Toate alea din gama eticheta galbena sunt ... brrrr!
Ursoiul are dreptate cu Tamaioasa Romaneasca (dulce) de Cotnari, dar cautati sticlele cu capisonul negru, nu cel (galben-)verde.

Mai vinifica ei Tamaioasa si ca demisec (le fel si cei de la Casa de vinuri Cotnari), dar alea-s alta mincare de peste.
 
Oarecum ontopic: au mai apărut și alte locuri cu aer curat, copaci și ceva lac / râu pe lângă București? Unde să-și poată pune grătarul un iubitor de natură, fără să riște amenzi? :biggrin:
Coordonatele GPS chiar ar ajuta... :smile:
 
Ceva lac/rau nou pe langa Bucuresti nu a aparut de cand au facut barajul de la Mihailesti, dar dintr-o privire pe harta ar fi locuri gen:
- https://www.google.com/maps/@44.5278763,25.5820603,492m/data=!3m1!1e3
- https://www.google.com/maps/place/4...5!1s0x0:0x0!7e2!8m2!3d44.3886244!4d25.8527016
Par suficient de izolate incat sa nu te intrebe nimeni de sanatate si fara sa ai vecini zgomotosi. Celelalte locuri cu apa in zona sunt cunoscute si probabil aglomerate - Mogosoaia, Cernica, Branesti.
 
Treaba e că trebuie să fie loc special amenajat pentru grătăreală, că n-am chef să dau șpagă vreunui tablagiu (căruia tot nu-i ajunge salariul nesimțit de la Dragnea). :frown:
 
Nu cred că Bucale are așa ceva. Doar privat poate. Sau te duci și plătești la o baltă de-aia privată amenajată pentru pescari și-ți faci mendrele grătarul acolo. Cred că asta e soluția. Cu cât plătești acolo, bagi benzină și vii unde te-am invitat eu. :wink: Loc mai liniștit de picnic n-ai să găsești. :biggrin: Hai, că mai e nițel din vară.
 
Locurile alea sunt de-a dreptul pustii si la cativa kilometri de cea mai apropiata localitate, nu cred ca se plimba politistii pe-acolo, dar nici nu am de unde sa stiu cu siguranta. Fix pentru asta le-am ales, m-am uitat pe harta dupa locuri accesibile (apar niste drumuri in zona, probabil forestiere) dar izolate, unde poti sa ingropi in liniste vecinul care face reclamatii.
 
Pe vremuri mai mergeam la Snagov, la Astoria. Dar a ajuns groapă de gunoi. Cu ajunsul la Enisala aia a lui Ursa... Greu de tot. :frown:
 
Pai extrapoland si luand in calcul si faptul ca nu toti fumatorii mor de plamani, atunci inseamna ca de fumat nu moare nimeni, toti mor doar de poluare :biggrin:
 
EXCLUSIV Cum ne omoară poluarea din București - concluziile raportului Institutului de Sănătate Publică - Administratie Locala - HotNews.ro https://www.hotnews.ro/stiri-admini...-raportului-institutului-sanatate-publica.htm

Studiul făcut de Institutul Național de Sănătate Publică, realizat pentru perioada 2010-2017, arată că în București este o asociere certă între creșterea poluării cu PM10 și PM2,5 (praf) și numărul tot mai mare de boli grave care afectează bucureștenii: infarct acut de miocard, infecţii acute ale căilor respiratorii superioare,accident vascular cerebral, bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC). Documentul obținut de HotNews.ro arată că, dacă poluarea ar fi scăzut la nivelul asumat în 2010, bucureștenii ar avea o speranță de viaţă mai lungă cu 4 ani.
 
In fact e dovedit că poluarea cu PM10 / etc... nu e cauzată de mașini. Auto nu fac decât să ridice în aer respectivele particule. Particulele sunt generate de lucrările de construcții și de nu'sh ce incineratoare de deșeuri, care funcționează noaptea.
 
Latest news: Am stat în Londra un an și în București, cumulat, vreo 17.

Calitatea aerului e un motiv important pentru care nu m-aș mai întoarce în niciunul din aceste orașe, aș căuta o localitate cu aer cât mai puțin poluat.

De văzut un articol care m-a pus pe gânduri:

Better air is the easiest way not to die.
 
Back
Top