Aer conditionat. Care-i ala?

OK baieti, in primul rind multumiri eterne pentru brainstorming, iar in al doilea rind cred ca ramine un singur aparat pus pe grinda din hol. Motivul punerii pe hol ar fi in mare faptul ca n-as vrea sa ma umplu de 2 AC-uri cite unul in fiecare camera (si din cauza de bani si din cauza ca tre' sa port grija la 2 in loc de unul) si nici n-am pretentii sa fie ca-n iglu in toata casa, mi-e de ajuns daca simt ceva racoare si mai scap de zapuseala acumulata in citeva zile calduroase de vara intr-un apartament cu geamurile orientate spre sud.

Modelul la care m-am hotarit ar fi asta: Electrolux EXS 12 HC1W. Are trei filtre de nu's ce, consumul (daca nu e bagat din burta) este mind-blowing (1kW fata de 3.5kW la restul), debit de aer rezonabil, instalare gratuita (prin firma unde lucreaza un prieten al prietenului care-mi instala Samsung-ul :biggrin:) plus un kit moka de instalare.

So, ceva pareri despre alegerea finala a AC-ului? Ati mai auzit/folosit/vazut f'un Electrolux pe undeva?
 
Nu stiu mare lucru de Electrolux, dar cumva ai garantia unui producator cu nume. :smile:

Puterea de 3,5kW este puterea de racire iar 1,1kW este puterea medie consumata.
Deci sunt puteri care se refera la 2 lucruri diferite. :wink:

P.S. Aeru' ca aeru' da ce iei la calculator?
 
Electrolux-ul ala troneaza la mine pe perete in sufragerie... foarte multumit de el, raceste bine, poate fi si rapid si extrem de silentios. Nu are n-shpe mii de functii, insa cele importante (racire, ventilatie, pornire la ora fixa, functionare Economy pt noapte), de baza, le face foarte bine, iar contorul nu se invarte chiar in disperare cand e pus pe viteza mare, cum am vazut la altii. Recomand modelul, nu o sa fii dezamagit, ii tin minte si pe cei care au venit sa-l monteze ca se mirau un pic, nu mai montasera modelul asta, si discutau intre ei chestii gen "ce fain e facut", "misto, sa-i zicem lu' sefu' ca sunt super-tari Electrolux-urile astea de 12.000", ceea ce mi-a dat un mic sentiment de comfort in legatura cu produsul in sine.
 
Modelul la care m-am hotarit ar fi asta: Electrolux EXS 12 HC1W. Are trei filtre de nu's ce, consumul (daca nu e bagat din burta) este mind-blowing (1kW fata de 3.5kW la restul), debit de aer rezonabil, instalare gratuita (prin firma unde lucreaza un prieten al prietenului care-mi instala Samsung-ul :biggrin:) plus un kit moka de instalare.
L-am vazut chiar vineri in Flanco, si "surpriza" este 100% identic cu White Westinghouse - am pus ghilimelele pentru ca WW este in grupul Electrolux de peste doua decenii. Deci recomand fara rezerve, singura problema e ca o sa te cam muti pe hol, mark my words. :biggrin:
 
Si eu sustin parerile conform carora iti vei petrece mult timp de acum inainte, pe hol. Pacat de investitie.
 
OK, thanks pentru feedback. Comanda a plecat.
O sa mai revin cu impresii dupa ce-l vad pus in casa. Sper ca n-o sa va scriu de pe hol. :biggrin:
 
Se rezolva cu niste ventilatoare puse pe jos, care iau aerul rece din hol si il trimit in celelalte camere. Nici Hubble nu a functionat din prima, nu? :biggrin:
 
OT: eu mi-am luat si un ventilator de 125W (pale metalice, probabil e bun si la feliat morcovi), nu face 12.000 BTU de 2.000W ce face elicopterul asta in 15 minute seara cand scade temperatura afara la 26 grade dar in casa sunt 30+ grade, calculatorul inca mai dogoreste, TV-ul si el, etc.

Dupa 10-15 minute de ventilat puternic, peretii, mobila, totul ajunge la 24-26 grade si de acolo AC-ul mentine mult mai usor temperatura peste noapte (adica nu porneste aproape deloc).

Aer proaspat si rece la consumuri ecologice.
 
Eu am camera/camere de ambele parti ale blocului, ceva curent seara rezolva si la mine problema - daca bate vantul. :biggrin:
 
Azazel, pls detail k thx. De mult timp casc ochii după un ventilator mare, cum au americanii de-l pun în geam şi schimbă aerul din toată casa în 15 minute.
 
Praktiker, cutie verde, Home For Living - WM2000, made in PRC for DE. 125W, ~ 100RON (la oferta parca).
 

Attachments

  • 20072008 054.jpg
    20072008 054.jpg
    186.3 KB · Views: 142
Merge, testat, şi părul tuns perie şi ţi-l face vâlvoi. Da' poze d'astea nu-ţi dau, că ai râs de săpuniera mea. :tongue:
 
Deznodamintul.
Acu' trei ore a plecat nenea care mi l-a instalat. A venit la 9 dimineata, s-a uitat cam ce are de facut, mi-a sugerat sa-mi pun patch cable d'ala ca sa ascund matele, mi-a spus ca nu-i plac cele 4 suruburi de 10 cm in care se prinde suportul unitatii exterioare si sa iau 6 de 18 cm ca sa fie sigur de montaj, mi-a spus ca-mi trebuie un prelungitor sanatos de la priza de la baie pentru AC, mi-am dat acordul, a plecat cu masina personala si a venit dupa o ora cu toate materialele suplimentare si s-a pus pe treaba. N-a stat nicio secunda, a facut totul meticulos si cu atentie la detalii, fara sa faca mizerie.

Omul care l-a instalat e frigotehnist si electronist la baza plus gauritor de pereti fortat de imprejurari. A avut pompa de vid d'aia la testarea finala, totul a fost OK.
Mi-a stat inima in loc de citeva ori cind a montat unitatea exterioara la etajul opt pe un geam de termopan normal. Uneori lucra asigurat de coarda agatata de tevile din baie, alteori era spinzurat pe jumatate in afara cu bormasina intr-o mina. Unitatea exterioara are aproape 40 kg iar omul avea undeva pe la 55-60 kile. Halucinant.
Mi-a explicat pe indelete cum functioneaza si cum trebuie sa-l ingrijesc, i-a facut proba si s-a dus.
Instalarea gratuita a costat de fapt 400 lei materialele suplimentare plus 50 lei bonus de la mine pentru ca mi-a placut cum s-a comportat/lucrat.

La ureche e OK. Unitatea exterioara nu se aude din casa, iar cea interioara pe high e audibila (dar fara a fi nevoie de casti pe urechi), pe medium deja tre' sa te stradui s-o auzi din camere iar pe low e la fel ca un fan de 120 tinut la 700 RPM, adica perfect inaudibila din camere.
Ca racire e OK. L-am lasat de la mama lui pe 24°C indreptat perpendicular pe podea si in juma' de ora deja se simtea racoare la picioare intr-un colt din sufragerie. Dupa 2 ore deja era racoare bine ca nevasta-mea vroia sosete in picioare. :biggrin:
Si ca sa fiu sigur ca nu ma mint simturile m-am uitat (of course) la RealTemp. :nuts: Care de obicei statea in 32°C pe un core si 30°C pe celalalt acu' ambele erau in 27°C. Deci se pare ca functioneaza perfect pe hol.

That's all folks. Multumiri pentru implicare si sfaturi au avut roade pina la urma. :smile:
 
Pune-ti PC-ul pe jos in capatul ala in care ajunge cel mai usor curentul de aer rece, poate iti mai scad temperaturile alea imense. :eek:

P.S. Si la mine au scazut mult temperaturile, sub 55 de grade in max load la procesor, ca in timpul iernii. :biggrin:
 
O să-i poţi face proba la „cuptorul” ce ne aşteaptă spre sfârşitul săptămânii :smile: Să-ţi trăiască!

Uită-te cum e cu filtrele etc. din unităţile interioare şi interesează-te ce fel de întreţinere îi trebuie. De exemplu, când e nefolosit, e bine să-l porneşti 5-10 minute pe lună, chiar şi iarna. Află dacă trebuie să-l dai cu spray antifungic, aminteşte-ţi să-i cureţi filtrele de praf şi să verifici că tubul de condens nu s-a înfundat.
 
Omu' mi-a spus asa:
- o data la 2-3 saptamini scos filtrul de praf si spalat
- o data la o luna juma' pulverizat peste celelalte filtre cu o solutie jumate spirt-jumate apa (omul a zis ca a vazut nenumarate produse de anti-bacterii/moluste/whatever dar el recomanda aceasta solutie babeasca de spirt cu apa).
De asemeni mi-a recomandat sa-l tin la 24°C si cu fanta indreptata in jos pentru ca aerul rece sa fie perpendicular pe podea astfel realizindu-se cum trebuie si convectia aerului in camere.

Chestia e ca aseara mi-a trecut prin cap ca n-a protejat deloc conductele care stau p'afara, sunt invelite numai in mansonul ala de burete (sau ce-o fi) si ma gindesc ca la citeva cicluri ger/ploaie/soare se cam duce buretele ala. Pe la altii am vazut ca-s infasurate cu o banda, ceva acolo.
Probleme oare? :what:
 
- De ce nu spirt 100%?
- Eu ti-as recomanda sa-l tii pe 25°C, e mai "pneumonie-safe".
- Din cate auzisem, banda aia alba ar avea si rolul de a proteja buretii impotriva ultravioletelor. Neprotejati e posibil sa se usuce si sa se crape / dezintegreze. Dar e numai din auzite..
- Citeste din cand in cand si contorul electric, sa nu-ti ia RENEL-u casa dupa o luna. :tongue:
 
Back
Top