Aer conditionat. Care-i ala?

Mno, de aşa folie n-am auzit. Link please?
Şi tot caut magazin şi marcă/model de ce AC să iau. :tongue:
 
Vezi că alea auto sunt doar ca să arate mai beznos înăuntru, n-au treabă cu infraroșiile.
Foliile auto nu prea au nevoie sa filtreze UV pentru ca geamurile auto, la orice masina respectabila, filtreaza din fabrica UVB. Folia filtreaza UVA in general. In functie de tipul de folie pote sa filtreze cam orice :smile:.

korby, cauta folii Llumar, se instaleaza la orice service care aplica folii pe geamuri de masina dar nu stiu cine distribuie asa ceva. Vezi pe site-ul lor din Ro.
 
LLumar România - S.C.SolSec S.R.L,
Sediu central:400377 Cluj-Napoca
Str.Salcâmului nr.2
:biggrin:

Dar mai întâi să văd cu AC-u'.

De ăsta ce ziceţi? Nea' Neo îmi spune că-s făcute de Toshiba. Mi se pare ciudat că e cu 500 de lei mai 'eftin decât modele similare de la Whirlpool şi Samsung, în rest pare aceeaşi plăcintă.

Sau măcar are rost să iau cu inverter ori e o cheltuială inutilă?
 
Last edited:
Cred ca weekendul asta va face diferenta intre AC-urile montate cu pompa de vid si cele montate cu purjare. :goofy: Ma refer la prognoza meteo pt. Bucuresti.

Preventiv am pus si 3L de vermut la rece. :biggrin:
 
Mno aşa, cum ziceam mai sus, da' forumu' mi-a unit posturile. Ce ziceţi de modelu' ăla de la Neo? Are rost să dau banii pe inverter sau e doar un fix-pix?
 
Dacă tot n-a zis nimeni nimic, am luat NEO CS-35V3A de la Domo (1398 lei aparatul, 229 lei kit-ul de montare şi 30 de lei suportul pt. unitatea exterioară).

Prea multe n-am de zis pt. că nu-s bun în a face descrieri, pe scurt îşi face treaba. Eventual întrebaţi.
Dat la minim (16*C) nu se poate sta în casă, face prea rece. Deci sunt mulţumit. :biggrin: Acum să văd cum stă cu fiabilitatea, deşi în magazin mi-au spus că în ultimii doi ani de când era dudu' acolo, nu s-a întors nici unu' la garanţie. Am doar o nemulţumire, îndreptată către ungurii care au venit să-l monteze (Profi Max SRL): în pachet este şi un tub + ornament pt. perete (se vede în poză), dar după ce au dat gaura nu l-au pus, aşa că acum am atârnat doar ornamentul pe interior să nu se vadă gaura.

Dat pe turbo sau manual cu turaţia la maxim (n-am observat vreo diferenţă) suflă bine, iar la minim e relativ silenţios şi se poate dormi cu el pornit.
 

Attachments

  • DSCN1957.jpg
    DSCN1957.jpg
    128.9 KB · Views: 130
  • DSCN1958.jpg
    DSCN1958.jpg
    203.3 KB · Views: 114
Mno aşe, de vreo doi ani am AC-u' de mai sus. Cât de des/rar trebuie verificate utilajele astea? Între timp am mai curăţat eu pe ici-colo şi am aspirat filtrele. În rest?
 
Mai huruia unitatea exterioară astă iarnă când îl porneam pe la 5*C, dar în rest nu-i rău deloc. Şi io-s genu' care e deranjat de un Nexus la 1000 RPM.
 
Mno bun, am AC-u' de mai sus. De două zile îmi tot porneşte singur în toiu' nopţii şi acum a pornit iar de vreo 10 minute. Suflă rece, afişează 88 şi dacă-i dau din telecomandă să se oprească îmi scuipă 3 beep-uri şi un swing, după care îşi vede liniştit de treabă. Soluţia? Scos din priză.

What say you, is it haunted? :biggrin:
 
Cred ca exista un boton de reset (care trebuie tinut apasat vreo 8 secunde) accesibil daca ii dai jos apartoarea de plastic.
 
Este, it doesn't do jack shit.

Acum dacă e pornit şi dau să-l opresc, intră direct în "88 mode", nici nu se mai chinuie. Dacă-l bag în priză şi îl las oprit, în maxim un minut porneşte singur în modul explicat mai devreme.
 
Aș vrea și eu să-mi montez un AC. Problema e că pe peretele unde vreau să pun unitatea interioară trece o țeavă de la sistemul centralizat de încălzire:
AC.png

Din ce am văzut, în principiu AC-urile sunt montate destul de aproape de tavan. E vreo problemă dacă îl montez sub țeava aia? Există vreo recomandare referitoare la distanța față de tavan la care trebuie montată unitatea interioară?
 
De obicei se recomandă minim 15cm loc în partea de sus (pe acolo intră aerul, să aibă loc să intre); la tine vor fi probabil 25, nu pare foarte grav.
 
Încă funcţionează, dar pute. Am luat un fâs de-ăla cu spumă la vreo 22 de lei, da' nu pare să facă nimic, în câteva zile revine mireasma. Filtrele sunt aspirate lunar.

Ce să folosesc pt. curăţare?
 
Back
Top