Crede-ma ca ventilatorul ajuta. E destul sa stai pe loc in camera si apoi sa incepi sa te misti chiar si la viteza melcului ca sa vezi diferenta, doar pentru ca se misca usor aerul pe langa tine. Probabil la 39-40 de grade nu mai face mare diferenta, dar macar uniformzeaza temperatura in camera si cu siguranta scade cu un grad-doua in vecinatatea pielii mele

. Pana la urma, corpul meu e o sursa de caldura si va incalzi aerul din jurul meu. Asa ca la 37 de grade temperatura corpului e deja "lux" sa ma racoresc cu aer la 35 de grade din camera

.
Dupa cum am prezentat situatia mai sus, nici un AC nu ar face mare branza. As vedea rezultate doar pe contor

.
Ziua nu sunt acasa, stau la AC la munca eventual. Si am marele avantaj de a avea apartamentul ferit de lumina directa de la soare in 90% din zi. Dar chiar si acasa la parinti, unde temperatura in camera e si 30 de grade uneori (bate soarele pana la pranz pe-o parte, dupa pranz pe partea cealalta) tot pot sa spun ca era mai confortabil sa am aerul vanturat in toate partile.
Ca un cooler pasiv de procesor. Functioneaza mai bine cand un ventilator mai circula aerul inconjurator peste el chiar si cand diferenta intre radiator si restul camerei e doar de un grad.