Adaptor HDMI-DVI

Foxter

Membru Senior
Am un Asrock Ion 330 cu o iesire video HDMI si una VGA.

Il folosesc pe un Eizo L985EX care are un port DVI si unul VGA.

Asrockul a venit la pachet cu un adaptor HDMI Male to DVI Female. Acum functioneaza bine asa dar din cauza adaptorului am o chestie babana tinuta in aer doar HDMI male-ul adapterului care e bagat in portul HDMI.

Prin 2010 am incercat sa folosesc un cablul DVI dual link dar au rezultat imagini care ba apareau ba dispareau cam odata la 2 secunde. Am facut rost de un cablu DVI single link si de atunci nu am mai avut probleme.

Recent am achizitionat un cablu HDMI care merge bine intre Asrock si un TV Sony (ambele au porturi HDMI).

Am zis ca daca tot am un cablu HDMI sa imi rezolv elegant situatia cu adapterul masiv HDMI Male to DVI Female.

Am luat un adapter HDMI female to DVI male dar cum uitasem ce patisem cu cablul DVI dual link am cumparat unul Dual Link si beleaua cu uite imaginea, nu e imaginea a reaparut.

Am returnat adapterul si am luat unul single link dar asta a mers odata timp de 5 secunde si apoi monitorul afisa no signal.

Ca sa recapitulez, situatia e umatoarea:

Port HDMI sursa semnal video->HDMI Male to DVI Female adapter ->DVI cable single link => All OK

Port HDMI sursa semnal video->HDMI cable->HDMI female to DVI single link adapter => No signal

Port HDMI sursa semnal video->HDMI cable->HDMI female to DVI dual link adapter => Semnal intermitent

Din ce vad, in singura varianta in care treaba merge, semnalul HDMI e convertit in semnal DVI inainte de a fi transferat prin-un cablu DVI in portul DVI al monitorului.

Ar mai fi si varianta ca adaptorul HDMI Male to DVI Female e mult mai eficient in a converti semnal HDMI la DVI decat adaptorul HDMI Female to DVI Male.

Mai merita sa investesc intr-un cablu HDMI to DVI sau sa ma las pagubas?

Multumesc anticipat.
 
Deci ai o problema care persista de vreo 6 ani cu un calculator depasit si intrebi daca merita sa investesti intr-un cablu de 18 lei?

Doar timpul pierdut de forumisti sa citeasca chestia asta depaseste cu mult 18 lei.
 
Prefer sa o consider o chestie interesanta de analizat. De asemenea daca suma de bani nu e mare, tinand cont de programul meu de la munca e destul de dificil sa gasesc timpul necesar pt a ajunge sa preiau cablul.

Pe scurt, daca se ajunge la concluzia ca si cablul va face la fel ca adaptoarele foloste pana acum, ce rost are sa ma mai complic cu el?

Cat despre calculatorul depasit, pt nevoile mele e chiar foarte ok, nu sunt gamer sa am nevoie de placa video performanta sau procesor puternic ci de un sistem care isi face treaba si consuma putin. Singura investitie serioasa cu el a fost o incercare de upgrade la partea de storage pt ca un SSD chiar ajuta un sistem.

Ca fapt divers am avut un sistem mult mai performant care acum e folosit de mama mea pt ca eu nu aveam nevoie de puterea oferita de el.

PS: Nu stiam ca timpul petrecut pe forumul XF e o sursa de venit pt tine, credeam ca XF e un loc unde discutam chestii interesante si ne mai si ajutam unii pe altii.
 
Ideea cu calculatorul depasit e ca nu o sa repare nimeni problemele de firmware care ar putea fi cauza problemei si probabil e si o versiune mai veche de HDMI. O fi bun, o fi util, dar e un produs la care producatorul nu mai ofera suport si noi nu putem sa ghicim la un anume produs din cele 1,000,000 de produse similare ce o fi cu iesirea aia video. Din moment ce cablul ala e doar 18 lei e mai simplu sa il cumperi si sa il incerci.

Nu, XF nu e sursa de venit, dar la un moment dat unele chestii sunt atat de marunte incat nu merita efortul. Poate maine vrei sa repari o scobitoare si intrebi cum ...
 
Dacă placa video on-board are o problemă de compatibilitate, poți continua să încerci cabluri adaptoare dar aș crede că rezultatul va fi același. Dacă n-ai nevoie de cine știe ce performanță video și ai slot disponibil, poate te-ar ajuta mai bine o placă video add-on cu răcire pasivă și ieșire DVI/HDMI. Veche, ieftină, trebuie doar să meargă.
 
Nu există conversie de semnal între HDMI și DVI, e același semnal, dar cu altă mufă, cât timp vorbim de semnal digital (dvi-d, nu dvi-a/i). Nu ai nici nevoie de dual link. Ce se întâmplă la tine e probabil din cauză de cabluri/conexiuni proaste sau drivere/hardware dubios (ori nu negociază corect în unele cazuri, ori nu are adaptorul toate firele și nu poate negocia). E posibil să meargă mai bine cu un cablu direct hdmi-dvi; depinde și cât de lung e cablul, cu cât mai lung, cu atât mai slabe șansele.

Până acum n-am avut probleme cu adaptoare, inclusiv cu un șir de adaptoare aproape random (laptop -> mini displayport -> displayport -> hdmi -> dvi -> monitor; am încercat să continuăm șirul până la mini-displayport -> ... -> VGA, dar i s-a făcut cuiva milă și a luat unul direct mini-dp -> VGA :biggrin:).
 
Ok, am comandat cablul, daca nici asta nu merge, asta e, voi utiliza PC-ul asa cum l-am folosit si pana acum.

Lungimea cablului e de 1,8m, mai scurt era doar modelul de 0,5m care nu ajungea pt distanta dintre PC si monitor.

Multumesc tuturor celor care m-au ajutat.
 
A venit cablul, l-am instalat si, spre surprinderea mea, merge.

Cablul a fost de la Gembird, adaptorul tot de la Gembird, ambele avand acelasi nr de pini la intrarea in portul DVI al monitorului. Banuiesc ca ori adaptorul era defect ori (mai probabil) era ceva incompatibilitate intre mufa HDMI male a cablului si mufa HDMI female a adaptorului.

Totul e bine cand se termina cu bine.

Craciun Fericit tuturor!
 
Back
Top