Achizitie bormasina alimentata de la priza

Foxter

Membru Senior
Cum s-a stricat bormasina mostenita de la tatal meu (30+ ani vechime, productie ruseasca) trebuie sa cumpar alta.

Vreau ceva care sa tina (eventual si cu garantie cat mai multa).

Ca bani sa zicem ca dau pana in 1000 (ceva mai mult daca e vorba de ceva cu adevarat exceptional). Ideea ar fi sa iau ceva overkill ca sa poata sa reziste cat mai mult.

Ce marci si modele recomandati?
 
Nu exista ce cauti, piata a devenit de consum iar produse care sa tina 30+ ani nu se mai fac.

Ce vrei sa faci cu ea? Pentru uz casnic poti lua ceva profi ca sa ai cat de cat garantia ca nu moare dupa 2 ani, insa conteaza la ce o folosesti: fier, lemn, beton etc.
 
In principiu pt renovarea casei, gauri in pereti pt prindere diverse lucruri gen TV, galerii/sine pt perdele,oglinzi precum si gauri in lemn si plastic tare.

Stiu ca nu mai exista ceva care sa tina 30+ ani de unde si ideea de a lua ceva overkill (facut sa reziste la ceva mai dificil decat il voi supune eu vreodata) ca sa reziste mult timp la ce il folosesc eu.
 
Multumesc de recomandare.

De gauri in beton nu cred ca am nevoie, peretii au tencuiala si caramida. Crezi ca Boschul recomandat mai sus se poate folosi (fara a il forta) pt asa ceva?
 
Bosch urile verzi* sunt de evitat, daca le pui la treburi serioase.
Se gaseste Bosch albastru la preturi chiar decente!

(*Am una de vreo 15 ani si e ca noua. Lucrez in general doar eu cu ea si am mare grija sa nu o suprasolicit. Am observat ca atunci cand sunt imprumutate, se da in ele ca surdu-n toba, cu consecinte grave asupra duratei de viata! )
 
Bormașina e doar de găurit - la ea te interesează eventual turația maximă, cuplul și poate un mecanism de redus turația ca să o poți folosi ca șurubelniță împreună cu un limitator de cuplu ca să nu rupi șuruburile.

Dacă e și de spart betoane etc., atunci e bormașină-rotopercutor. E cu atât mai mare cu cât forța de lovire longitudinală e mai mare. Tehnic, asta poate fi implementată prin niște roți cu dinți, sau o greutate mișcată printr-un mecanism bielă-manivelă de un motor electric, sau acționat pneumatic. Sculele mai serioase pentru găurit și spart au și forța de impact scrisă, începând de pe la 2 Jouli. De obicei au și mandrină SDS sau SDS+, deci nu merg cu burghie normale. Dar mașinăriile astea sunt destul de voluminoase, grele și nu prea se mai pretează la chestii de finețe.

Mai e și varianta de ciocan demolator - astea nici nu se mai rotesc ci doar lovesc longitudinal :smile: Sau bormașini-rotopercutor care au o forță atât de mare încât pot fi catalogate și drept ciocan demolator; cuplezi sau decuplezi rotirea printr-o manetă.

Io rămân fan Parktool de la Lidl, atât pentru bormașină mică cât și pentru bormașină rotopercutoare de-aia zdravănă. Ultima nu e pentru uz industrial, adică pe un șantier de demolat și apoi reconstruit o casă a făcut treabă cu vârf și îndesat da' la un al doilea nu se va mai duce. Dacă prinzi la promoție, vezi și Bosch Professional albastru.
 
O scula profesionala folosita rar are mari sanse sa dureze 30 de ani daca este intretinuta si stocata corect.
Singura problema e ca nu se incadreaza in suma mentionata.
In conditiile date nu sunt mari diferente intre producatori: Bosch (cele profesionale sunt albastre), DeWalt, Makita, Hitachi, Milwaukee, etc. Ideal e sa cumperi de la un producator raspandit pe piata romaneasca, pentru ca la sculele pro se ofera si piese de schimb in caz de nevoie. Sigur, nu 30 de ani, dar tot e mai mult decat nimic.
Am uitat: nu uita ca daca chiar ai nevoie de rotopercutor, burghiele sunt relativ scumpe, si calitatea se vede cand dai gauri in betoane frecvent. In cazul asta ai optiunea de folosi un adaptor cu mandrina normala pentru burghie obisnuite, dar NU cu percutie.
 
Eu trag de >10 ani, la micile nevoi de prin casa, de una noname luata cu 50 de lei din Praktiker.
Si inca merge jucaria, e OK in toate cele.
Aia a ta albastra fiind semi-profi, prespun ca ai putea sa o lasi mostenire daca nu o abuzezi.
 
Cu siguranta aceasta bormasina este un pic peste chinezarii. Dar tine minte ca e doar bormasina, nu rotopercutor, foloseste-o cum trebuie.
 
Mi-a ajuns bormasina aseara. Scrie Bosch GSB 16 RE Professional pe ea dar culoarea nu e albastru ci un verde inchis . Cand am inregistrat-o pe situl Bosch pt garatie de 3 ani nu au refuzat datele ei asa ca banuiesc ca e doar o revizie cu culoare schimbata si nu versiunea verde non-professional.
 
Cam ciudat; m-aș asigura mai atent că nu e "Boș". Unele fake-uri sunt destul de bine făcute în ultimul timp, dar ca să treacă vama trebuie să nu aibă chestii de marcă înregistrată (gen logo-uri sau culori specifice). Așa că numele brand-ului și logo-ul (care original sunt direct în plasticul injectat) se pun pe etichete și atât.
 
Cărțile and stuff se falsifică și mai simplu. Doar să te uiți după typos prin ele.
 
miahi da, asa e. Acum atentia marilor producatori se indreapta catre sculele care sunt alimentate de baterii, motoare brushless si alte minuni.
 
Treaba asta devine din ce in ce mai ciudata, in realitate culoarea pare verde inchis, ca in poza facuta de dedesupt cu eticheta (3), in rest in poze apare albastru. DSCF0046.JPGDSCF0047.JPGDSCF0048.JPGDSCF0049.JPGDSCF0050.JPGDSCF0051.JPGDSCF0052.JPGDSCF0053.JPGDSCF0054.JPGDSCF0055.JPG
 
Back
Top