Abonament vs prepay, what's the catch

Minutele în rețea nu mai sunt ce erau. De când cu portarea ai șanse +++ să suni pe un număr care este chipurile de Orange și să fie de fapt în Cosmote/Vodafone => costuri ++. Minutele naționale sunt imho cele mai prețioase, motiv pentru care operatorii au abonamente extrem de scumpe care să le includă într-o cantitate suficientă.
 
Minutele naționale sunt imho cele mai prețioase, motiv pentru care operatorii au abonamente extrem de scumpe care să le includă într-o cantitate suficientă.
Adevarat.

O solutie mai ieftina ar fi 2 telefoane. Am incercat, dar am renuntat. Vara nu prea am pe unde sa le tin pentru ca nu port sacou/geaca. Intr-un buzunar am portofelul (si portofelul meu e ca al lui George), in altul am chei, in altul am un telefon, in altul am un iPod. Unde sa mai pun alt telefon?:biggrin:
 
Stie cineva daca exista o alternativa prepay la un abonament Cosmote de 3 Euro ? Eu am pastrat abonamentul asta de pe vremea cand a fost lansat si am rezistat atacurilor retelei de a ma converti la unul mai scump. Eu ma incadrez in cele 10 minute gratuite incluse in abonament si ma gandeam daca exista ceva mai ieftin decat abonamentul asta.
 
Bart said:
O solutie mai ieftina ar fi 2 telefoane.

Păcat că dual-sim sînt o raritate.

Bart said:
In cazul in care iei un telefon la liber, se poate decoda gratuit de catre Orange. Dar dureaza ceva timp, mai ales daca nu esti din Buc pentru ca trebuie trimis la ei la service.

Sînt căcănari, avînd în vedere că multe telefoane se pot debloca prin cod de operator. Deci s-ar putea rezolva în 30 de secunde. Pe Vodafone dacă-i strîngi cu uşa (ameninţare reclamaţie ANCOM) chiar fac asta (te sună şi-ţi dictează codul).

Amicul e din Bucureşti dar tot degeaba. N-are cum ajunge personal la service în timpul programului şi n-are nici cum sta fără telefon două săptămîni cît durează să-l plimbe la service şi înapoi, că n-are cum muta agenda, calendarul şi ce mai are pe acolo pe alt model de telefon.

Deci teoretic se poate decoda... practic nu. Plus că i-au mai făcut o fază haioasă, i l-au trecut pe şest în sistem cum că ar fi fost luat cu subvenţie şi vroiau taxă de decodare. A durat 1 lună jumate' pînă au recunoscut că de fapt fusese luat la liber.

În momentul de faţă contemplă la modul serios ideea de a-şi cumpăra acelaşi model (Nokia 2730) la liber şi să-l vîndă pe cel codat, chiar în pierdere, că are o bănuială că s-ar rezolva mai repede. :smile:
 
O decodare la pret de dugheana e cam 15-30 RON, in functie de telefon. Nu cred ca merita stresul sa te certi cu aia pt. deblocare gratuita.
 
La astea noi cu SL3 e mai complicat, poate ajunge la 40-50 de euro. Dacă era 30 de lei îţi dai seama că şi-l decoda din secunda doi, nici nu-i mai întreba pe ei.

@puter: şi pe mine m-a surprins treaba asta. Aparent orice se vinde în magazinele operatorilor este blocat. Regulile ANCOM zic că ar trebui avertizat cumpărătorul dar îţi dai seama că nu se întîmplă... Pe de altă parte am aşa senzaţia că dacă ANCOM vroia să facă treaba ca lumea zicea să n-aibă voie să le blocheze deloc pe alea la liber; ei în schimb n-au zis nimic de asta, au zis doar că dacă s-au luat la liber să fie deblocate gratuit.
 
La Germanos nu sunt blocate. Mi se pare că nici la Cosmote, dar nu ştiu sigur.
 
Că tot veni vorba de telefoane multiple, momentan am vreo 3, un abonament orange, 1 prepay orange și 1 prepay vodafone. Overall pe ele totalizez nu mai puțin de vreo 300 minute naționale (excepție vodafone, pentru că țin numărul doar ca să fiu sunat de 1-2 persoane :biggrin:) și încă o puzderie de minute în rețea, costul pe lună fiind 12 EUR (abonamentul) + 5 EUR (pre-pay).

E incomod să le cari după tine, e adevărat, dar de la o vreme nici nu mai iau telefoanele după mine în anumite situații. Dacă plec cu rolele, nu am chef să cad pe HTC, sincer. Sau, dacă plec la film, mi se rupe-n paișpe că cineva chiar vrea să discute cu mine, e cel puțin nepoliticos să vorbești la telefon în timpul filmului. Când chiar am nevoie de telefoane, oricum am și o geantă după mine, unde stau sincer mai bine ca-n buzunar.

Iar dual sim sunt doar chinezării momentan, apăruse ceva de la Samsung parcă mai răsărit, dar îi lipsesc o grămadă de funcții importante.
 
Am portat pe prepay, apropo. So far so good, în afară de eventualitatea că voi uita să reîncarc :smile: în rest mi se pare foarte ok. Mi se pare genială posibilitatea de-a reîncărca cu comision 0 de la orice bancomat BCR, cu orice card.

Încă nu-mi revin după promptitudinea cu care se generează datele despre consum, mă dezobişnuisem, sînt actualizate deja după 2-3 minute. La Orange e derutat Cronos zile întregi după data de facturare.

Neo said:
Dacă plec cu rolele, nu am chef să cad pe HTC, sincer.

Asta îmi displace la noua generaţie de telefoane. Prea delicate. Au dispărut telefoanele pe care le luai oriunde, le ţineai în buzunar şi scăpai pe jos şi nu păţeau nimic. Acum îţi ţîţîie mereu fundul.
 
Din cate stiu, asa e la cartele. La abonamente se actualizeaza de 2-3 ori pe zi, atat la Orange cat si la Vodafone.
 
La cartele aparent e meticulozitate mare. Era şi :31 şi mi-a venit situaţia de la :28. Iar momentele de expirare (la credit, opţiuni) ţi le dă nu numai cu ziua ci şi cu ora şi minutul.

Na, mă minunez şi eu ca ţăranul dacă n-am mai văzut prepay pînă acum. :biggrin: La abonament într-adevăr se actualizau mult mai rar.

Ca fapt divers, m-au îngropat în bonusuri, probabil aşa de bun venit. Posed în momentul de faţă 2000 de minute în reţea, 50 naţionale, 2x50 MB, 16 euro credit bonus (se consumă primul), 6.40 euro credit încărcat de mine (0.40 bonus) în vederea reactualizării viitoare a opţiunii. Bine, multe dintre ele vor expira într-o săptămînă. :smile: Doar extraopţiunea de bază (50MB/50/800), alea 1200 de minute şi creditul încărcat de mine ţin o lună sau mai mult.

Comparativ, un abonament aproximativ echivalent ar fi fost Complet 50/500 la 7.28 plus opţiune de 50 MB care e 2.04, deci 9.32 euro pe lună. Şi n-aş fi avut SMS-uri naţionale (alţi 1.24 pentru 30 de SMS-uri).
 
Mi se pare corect: singura modalitate prin care te pot ține în rețea ca preplătit e să-ți ofere chestii, nu să te umple de mizerii contractuale ca la abonament. :smile:

Deci da, prepay ftw. :biggrin:
 
Mda... 2 apeluri in dimineata asta din Orange in Vodafone si mi s-au dus 95 min. nationale. Daca aveam cartela....:smile:
 
Ăsta este avantajul de necontestat al abonamentului. Sunt momente în care chiar trebuie să suni... mult. Moment în care logic treci de pragul minutelor naționale și creditul de prepay se duce cât ai zice "pâs", deoarece tarifele sunt >>> VS abonament pe minut noninclus. Este puțin penibil să ți se întrerupă convorbirea din lipsă de credit :biggrin:
 
Back
Top