4k si 4000 de probleme

Se dau urmatoarele:
tv 4k lg 60hz 43uf6407 plus i5 plus 16gb ram plus zotac 970 hdmi 2.0 plus nenumarate reinstalari de windows 7.
Probleme:
- 4k 60 hz dupa instalarea driverului apar dungulite verzi, image tearing, ecran negru cate o secunda la 20 de secunda, sau pc intra in hibernare la o secunda de inactivitate.Fiecare din aceste lucruri la cate o alta reinstalare de win.
-4k 30 hz totul ok.
- dispare sunetul de pe boxe si apare la tv sau invers.
-merge scolul la mouse sau nu merge.
Nu se accepta ideea de posesiune demonica si totul e cumparat nou de la pc garage.
Sugestii?
 
Pățeam o chestie cu dungulițe verzi și blocări când foloseam un al doilea monitor pe o placă ATI mai veche. Single monitor era perfect și în jocuri, dar dual monitor => dungi verzi și blocări direct în Windows fără altceva pornit.

Tehnologia HDMI 2.0 e abia la început (astea-s chiar primele plăci care suportă, și cu steluțe, că n-au fost concepute de la început pentru asta - există bănuiala că scad culorile/pixel la 60Hz). Poate fi de la cablu, dar e posibil și să crape driver-ul video (și se resetează).
 
Mersi, am mai probat cu alt cablu face la fel si pe w10.Aveti idee de baietii de la pcgarage cum e cu returu de produse?Clar ca voi duce placa dar am citit ceva stupid la ei pe site ca ai voie sa ceri shcimb de produse doar in 48 de ore dar poti renunta la cumparaturi timp de 14 zile.Deci sa renunt la cumparaturi sau sa cer schimbarea placii?
 
Am luat o alta placa de la ei alt model tot 970 dar de la gigabyte.Asta nici nu mai intra in 4k 60 de hz, sta doar in 30 hz.Ipoteze?
 
Sigur spune prin specificații că poate scoate 4k@60fps fără o placă video dedicată? Nu cumva trebuie un update de firmware și la display, pentru eventuale probleme de compatibilitate? HDMI are și un protocol de comunicație și negociere a capabilităților compatibile...
 
Mai am un pic si sinucid calculatorul si tv.Putefixer habar nu am de update de firmware, iar 4k 60 hz trebuie sa scoata pe oricare 970.Stie cineva un mega priceputeanu la chestii din astea ca acum, dupa un drum la altex de probat alte tv, nu mai porneste pc nici mort iar eu am o barda intr o mana si ma uit cu jind la pc si la tv....si ma tot uit si barda cere
 
Ce versiune de firmware ai acum în TV? Ar trebui să o poți afla prin meniu: Home key -> Setup -> Support -> Product/Service Info -> Software Version

Pentru actualizare:

http://www.lg.com/ro/suport/software-manuals

La căutare după cuvinte cheie dai 43uf6407 și Căutare, apoi faci click pe el în lista cu rezultate. În secțiunea Descarcă de mai jos mergi pe tab-ul ACTUALIZARI SOFTWARE, de unde iei ultimul firmware versiunea 03.10.60 din 12 septembrie 2015 - vezi dacă merge link-ul direct:
http://www.lg.com/ro/lgecs.downloadFile.ldwf?DOC_ID=KRSWD000014303&what=MANUAL&fromSystem=LG.COM&fileId=KRSWD000014303-b1-a3.zip&ORIGINAL_NAME_b1_a1=Software_File_(Version_03.10.60).zip

E o arhivă ZIP de 506MB. Răbdare, la mine vine cu 100-500kB/s, după 100MB descărcați estimează că mai are între 15 și 40 de minute :biggrin:

Bagă un stick USB în calculator, fă un folder numit LG_DTV, și în el extrage conținutul arhivei ZIP.

Bagi stick-ul în TV în portul USB lateral sau marcat „USB IN SERVICE ONLY”, ar trebui să-ți apară un pop-up cu TV Software Upgrade la care să dai Start.
 
Am apucat sa ma joc cateva zile cu un monitor UHD Philips de 40'' (dupa care l-am dus inapoi) si asta am descoperit:
- frecventa de 60 Hz nu este disponibila decat pe displayport 1.2 ceea ce in cazul meu se intampla doar daca display-ul este conectat direct la computer. Daca ai vreun echipament intermediar (gen KVM displayport/HDMI) este foarte posibil ca acesta sa nu fie compatibil cu DP 1.2 ci doar cu DP 1.1 ceea ce limiteaza frecventa la 30 Hz. Este foarte probabil ca acelasi lucru sa se intample si pentru HDMI 2.0 vs HDMI 1.4
- "ochiometric" nu este nici o diferenta intre 4k@60 Hz si 4k@30 Hz, cel putin pentru mine, si asta cu un monitor de 1 m diagonala aflat la 1 m distanta fata de ochi. Pe vremea monitoarelor CRT sesizam imediat atunci cand frecventa era mai mica de 60 Hz dar in cazul LCD eu nu vad nici o diferenta (nu sesizez nici un fel de flicker)
- desi initial parea foarte atractiva ideea unui monitor mare, 40'' este prea mult, efectiv trebuie sa misti capul ca sa urmaresti cursorul dintr-un colt in celalalt - dupa un timp devine obositor.
- nu am avut ocazia sa ma joc pe un Mac dar in Windows scalarea fonturilor la mai mult de 100% lasa de dorit. UHD pe un monitor "normal" de ~27-30" fara scalare duce la text scris prea mic (greu de citit) iar cu scalare (pentru citit confortabil) arata urat. Se pare ca si UHD pe un monitor mare, unde poti citi normal fara scalare, are inconveniente gen febra la muschii gatului :wink:

In cazut tau incearca toate porturile HDMI pentru ca nu m-ar mira ca nu toate sa fie 2.0 ci unele sa fie 1.4, caz in care sa apara problemele de care spui.
 
Conceptul de flicker era valabil la monitoarele CRT, care își puteau ajusta frecvența cu care fluxul de electroni baleia ecranul, aprinzând câte un pixel pe rând. Acest lucru nu mai este valabil la display-urile LCD, care au o frecvență proprie fixă de reîmprospătare a tranzistorilor din display, indiferent cu ce frecvență trimiți această informație din calculator. De exemplu, dacă ai putea forța cumva placa video să trimită doar 5fps/5Hz, nu ai observa nici un flicker pe ecran fiindcă panelul lucrează tot la 60Hz sau cât l-a făcut mămică-sa.

Scalarea fonturilor a fost o problemă până în Windows XP, când au apărut LCD-urile și conceptul de sub-pixel rendering, atunci având control la un nivel mai granular decât un pixel de fosfor. Trebuia activat ClearType și textul arăta mult mai smooth. Acum tehnologia e implicită în orice Windows mai nou, deci poți scala interfața în voie. Probabil vei avea inconsistențe vizuale doar la aplicațiile făcute de developeri de 3 lei, care au pus valori hardcoded, presupunând că dacă lor le e bine cu scaling 100% și dimensiuni ale ferestrelor de x/y, atunci le va fi bine tuturor.
 
Discuția e mai lungă la monitoare, de când cu Gsync / adaptivesync / freesync, care încearcă să sincronizeze on the fly refresh-ul display-ului cu frame buffer-ul plăcii grafice, asftel încât să rezulte sincronizare verticală fără pierderi de performanță (oricând e gata de randat un ecran îl trimite către display, fără să mai respecte frecvența).

De fapt flicker la LCD-uri există, mai ales pe laptops, din cauză de implementare proastă a backlight-ului (interferențe între refresh LCD și PWM-ul backlight-ului LED, mai ales la luminozități intermediare ale display-ului). Dar suntem cam offtopic.
 
Da, din pacate flicker-ul a reaparut la monitoare si televizoare LCD odata cu iluminarea LED, care de multe ori este controlata prin PWM. Deci nu refresh-ul da flicker, ci backlight-ul.

Problema la 30hz nu tine de flicker ci de fps efectiv, la 30 de cadre pe secunda si cursorul se misca sacadat pe ecran. Daca te uiti la filme nu-i problema, dar daca vrei sa-l folosesti ca monitor pana si folosirea in regim office/internet este stresanta psihic, de jocuri nici nu mai spun. Asta am constatat pe un monitor 4k Dell facand switch din meniul sau intre DP 1.2 si 1.1 dar mai mult ca sigur ca va fi valabil si prin HDMI 2.0 pe televizor. Deci 60hz nu este deloc moft, este o necesitate.
 
Puterfixer mersi mult de tot...sa vedem ce si cum, acum s au stricat cablurile, si caut unu sa duca 60hz.In mod ciudat conectica m a refuzat spunand ca nu au cabluri 60hz la 4k.Aaaa?Am noroc vine in 4 minute toata arhiva aia.Laur, am incercat toate porturile, iar pe toate echipamentele cumparate scrie clar 4k 60hz.Puterfixer, am conectat cablul de retea la tv si si a facut singur update-ul.Nici o schimbare momentan.

In continuare nu mai intra sub nici o forma cu nici un cablu in nici o rezolutie deasupra celei fullhd.
 
Hm, io din ce văd la TV în specificații (http://www.lg.com/ro/tv/lg-43UF6407), acolo e menționat doar HEVC Codec 4k 60p. Ori asta s-ar putea să însemne că poate decoda conținut video 4k60p, dar nu neapărat că display-ul poate afișa 60 Hz.

Încă una:

If the device connected to Input Port also supports ULTRA HD Deep Colour, your picture may be clearer. However, if the device doesn’t support it, it may not work properly. In that case, connect the device to a different HDMI port or change the TV’s HDMI ULTRA HD Deep Colour setting to Off.
 
Back
Top