4k hdr lg ajutor!

Pt al 3 an consecutiv, imi fac sistem pt 4k, si o iau peste bot.
Anul trecut nu se gaseau cabluri bune sa duca semnal real 4k 60hz, full chroma, anul asta imi fac frumusel sistem nou i5 skylake, ssd, ram nou, gtx 1070 si tv lg 4k cu hdr pro, cabluri de 80 lire ulta mega cool sursa de 750 corsair modulara sa fac si io un aranjament frumos in ditamai carcasa...etcccc.
Problema e ca atunci cand vrea dansu inchide ecranu pt o secunda la 10 secunde doar in 4k, majoritar in games, iar in win face dungi negre orizontale, dar nu in toate joacele...sau azi face in x, maine nu mai face in x, face doar in y, in care ieri nu facuse.De racit racesc totul cu un vent de 300 de mm de camera, placa e rece sloi, totu e racit de sta cu fularu pe el.
Sunt la capatul puterilor, nu stiu ce sa fac...schimb monitorul cu unul non hdr, arunc totul inapoi la pcgarage...etc.Ultimele drivere puse, atentie la toate...iar de problema asta nu dau pe net absolut deloc.
Help, opinii orice.
 
Am un singur joc, și fac spume cu nVidia și driverele lor, cu înțepeniri aleatorii ale driverului în joc, mai nou cu erori Windows cum că „software has prevented access to hardware” sau ceva de genul. I-am dat de cap cu instalarea driverului bifând căsuța „perform clean install” care reface profilul de setări. Dar asta e doar pe FHD, nu știu 4k.
 
Fără trial and error (schimbat cablu/placă/monitor) e greu de spus. Presupun că face doar în 4k, nu și la alte rezoluții?
 
Păi din câte știu HDR în formatul actual de signaling (HDMI 2.0x / DP 1.4) e doar o etichetă pusă în header-ul pachetelor trimise, nu face nimic special, nu crește bitrate-ul/frecvența de transmisie, nu ar trebui să crească nici necesitatea de procesare. Ce se întâmplă la tine nu se întâmplă din cauză de hdr.
 
Am discutat cu un amic care a vorbit cu cei de la nvidia care spuneau ca hdr ceva naspa cu windows...eu personal habar nu am..
 
Io nu pricep asta cu GTX 1070 pentru 4K @ 60 Hz, cît tre' să cobori calitate graficii ca să fie 60 Hz?
 
Ai ramane uimit.deloc.totul full fara 2 chestii pe care oricum nu le detectez.asta in 5 6 jocuri pana acum.mai putin problemele de incompatibilitate cronica.
 
Am patit probleme asemanatoare cu HDMI simplu din cauza impamantarii. Incearca alta priza sau sa bagi stecherul invers.
 
Momentan am descoperit ca trebuie sa dezactivezi hdmi deep colour...totul e ok.nici nvidia, nici netu, nici lg nu zic asta...
 
Back
Top