3D pe un sistem normal?

nicolin

Banned
Exista vreo posibilitate de a te bucura de tehnologia 3D intru vizionarea filmelor si/sau savurarea jocurilor, in afara de tehnologie gen 3DeeScreen, care limiteaza senzatiaq la ecrane laptop cu o diagonala fix de 15,6, sau driver gen TriDef, care te limiteaza la ochelari Red-Cyan?
Adicatelea ceva gen cum sa folosesc ochelarii cu tehnologie polarizare pasiva, de la cinema, insa pe laptop?
 
Da, îți iei un laptop d-ăsta, cu ecran de 120Hz și emițător IR + ochelari cu shutter activ (în general nvidia 3D vision). Din câte știu existau și niște modele care știau de polarizare pasivă (ex: Acer 5738DG), dar pentru asta se reducea la jumătate rezoluția verticală și ecranul lucra într-un fel de mod interlaced, care presupun că nu e prea plăcut.
 
Multam fain Mihai, insa acum sa arunc la gunoi un Acer G73JH si un Alienware m11x R3 ar fi pacat, doar ca sa-mi iau ceva gen sugerat de tine.
Apropos, in cazul 3D gen polarizare pasiva, ecranul este tratat siecial, sau poate fi vorba si doar de o "simpla" folie pusa pe acel ecran?
 
În cazul de polarizare pasivă ecranul polarizează diferit fiecare rând de pixeli. Orice ecran plat e polarizat (inclusiv cele AMOLED, for some reason), însă e polarizat într-o singură direcție (ex: monitorul meu desktop e polarizat orizontal, telefonul e polarizat pe diagonală, laptop-ul e polarizat tot pe diagonală). Ecranul ăla presupun că are de fapt 2 ecrane unul peste altul, fiecare cu polarizarea lui (una verticală, una orizontală), sau o folie mai specială, altfel e ceva mai greu. Teoretic poți să ai o folie peste ecran, dar trebuie foarte bine făcută și montată folia aia (trebuie să aibă rânduri de polarizare diferită pe fiecare rând de pixeli, și nici una din polarizări să nu se potrivească cu polarizarea implementată în ecranul original). Iar dacă nu e built-in vei observa că în cel mai bun caz îți reduce doar la jumătate luminozitatea ecranului în condiții 2D, iar 3D pe undeva pe la sfert.

PS: presupun că G73JH e Asus de fapt, și că e varianta mai serioasă, cu ecran 1900 și 2HDD-uri de 7200rpm, caz în care nu mai e chiar laptop, e desktop replacement. Iar m11x e ultrabook, deci tu de fapt n-ai laptop :biggrin:.
 
Multumesc mult, mihai, pemntru explicatie.
Da, G73JG este Asus si nu Acer.
Si Alienware-ul m11x nu este un ultrabook, cel putin dupa "definitiile" care circula pe net, mai ales in ceea ce priveste grosimea si greutatea.
But me loves it anyway. :biggrin:

OK, am inteles - deci inseamna ca raman la driveri TriDef si ochelari red-cyan. :frown:
 
Back
Top