Cat mai consumam?

Daca ai timp si chef, sunt si eu curios ce este inauntru.
Suntul lui scade tensiunea disponibila sursei, cu toate ca nu e dezastru, sursele in comutatie compenseaza diferente marisoare de tensiune.
Dar in general ai dreptate, forma de unde care vine de la retea cam are o forma stabila in timp.
 
Un mic test de consum facut in dimineata asta. Scule folosite, incarcator TP-Link 1A (alb), incarcator HP 2A (gri), telefon LG (incarcator original 0.85A), telefon Serioux (incarcator original 1A) si telefon Allview (incarcator original 2A).
1. Telefon LG + incarcator 1A = 4.4W
2. Telefon Serioux + incarcator 1A = 4.6W
3. Telefon Allview + incarcator 1A = 4.6W (am uitat sa fac poza, mi-e lene sa imprumut iar telefonul)
4. Telefon LG + incarcator 2A = 4.1W (posibil HP are randament mai bun, consumul e mai mic decat la punctul 1)
5. Telefon Serioux + incarcator 2A = 4.3W (posibil HP are randament mai bun, consumul e mai mic decat la punctul 2)
6. Telefon Allview + incarcator 2A = 10.7W

Eu zic ca masoara destul de precis, pentru pretentiile mele cel putin; desi sub 5W pare sa arate mai putin (dar e posibil ca nici alimentatorul sa nu scoata chiar 1A de fapt) la 5V/2A valoarea de 10.7W este foarte de asteptat, ca sa zic asa.
 

Attachments

  • 1tel1a.jpg
    1tel1a.jpg
    134 KB · Views: 29
  • 2tab1a.jpg
    2tab1a.jpg
    125.5 KB · Views: 28
  • 4tel2a.jpg
    4tel2a.jpg
    136.7 KB · Views: 27
  • 5tab2a.jpg
    5tab2a.jpg
    132.9 KB · Views: 31
  • 6tel22a.jpg
    6tel22a.jpg
    128.2 KB · Views: 30
Ia in calcul ca nu toate telefoanele consuma acelasi curent, variaza in functie de cat de incarcata (descarcata) este bateria.
 
Serioux era aproape gol, celelalte erau peste 50% pline. Cat timp am testat pe 2 alimentatoare, pentru a aduna mai multe date si a compara, nu cred ca mai conteaza asa mult acest aspect.
 
Mec, depinde de metoda de masurare: ca sa fie rezultatul corect, scula ar trebui sa masoare cu o frecventa de esantionare suficient de mare tensiunea instantanee, curentul instantaneu, sa integreze produsul celor doua pe o perioada determinata de timp si sa imparta rezultatul la delta-t-ul respectiv, pentru a determina puterea medie. Nu cred ca o scula de cateva zeci de lei face asa ceva (desi nu exclud total posibilitatea). :smile:
 
Face refresh la mai putin de o secunda, dar la mai mult de jumatate de secunda, probabil ceva gen 0.7-0.8 secunde. A costat 120 RON prin 2009. Acum exista scule de genul asta (de la producatori mult mai chinezi) si la 20-30 RON, la alea poti sa excluzi total posibilitatea fara grija ca ai putea gresi. :biggrin:

Later Edit: poze cu interiorul.
 

Attachments

  • in1.jpg
    in1.jpg
    112.8 KB · Views: 38
  • in2.jpg
    in2.jpg
    137.3 KB · Views: 36
  • in3.jpg
    in3.jpg
    133.8 KB · Views: 40
  • in4.jpg
    in4.jpg
    130.8 KB · Views: 39
Last edited:
Am comandat două d-astea. E documentat device-ul e praf, ca orice IoT, și că aplicația de mobil e crappy, da' cel puțin se poate hăcui ca să poți scoate date din device.
În bunul spirit dlink, n-a trecut un an și unul din ele nu mai funcționează deloc iar celălalt nu se mai conectează la router-ul aflat la 3 metri de el (dar încă mai merge butonul de on/off, față de primul care nu mai face chiar nimic).
 
Mda, din păcate sursa e o placă minusculă în interior, combinată destul de dubios cu partea de măsurare și releul de comandă, și trebuie să le desfac pe ambele să văd ce ar trebui să se întâmple de fapt. SMD-uri mici și 3 plăci care formează un mic paralelipiped, foarte greu de făcut debug.
 
Nu am mai vazut pana acum surse cu componente SMD. Cel putin in partea de 220v e imposibil sa obtii o izolatie decenta cu componente SMD.
 
Revin eu si dezgrop topicul.
Intrucat masina sta afara si are nevoie ca sa se incalzeasca de curent electric (alternativ) am nevoie de un contor ca sa masoare cat consuma dracia.
Din pacate trebuie sa reziste la apa ca sta afara si vine o iarna, sigur nu scapa neudat si temperaturi negative.
N-am gasit inca asa ceva, ati gasit voi pe undeva?
 
Nu e asa simplu. Instalatia electrica in masina este relativ complicata si sub motor, foarte greu de ajuns. Numai mufe proprietare, cabluri rezistente la caldura si apa/saruri, etc.
Apoi din bun simt pentru ca consum din curentul vecinului n-ar fi frumos sa stea in masina.
 
Și dacă iei un contor de curent electric pe șină DIN, din ăla cât o siguranță simplă (o unitate), montat într-o cutie pentru 2-3 siguranțe de-astea modulare, pentru exterior, prin care treci cablul prelungitor de unde alimentezi termoplonjonul? Poate e cam mult dacă indică în kWh și are doar o zecimală sau niciuna, da' tot e ceva.

Link-uri la plezneală să-ți faci idee:
https://www.obi.de/stromzaehler/kdk-wechselstromzaehler-konform-230-v-50-hz-1-te/p/1007806
https://www.obi.de/feuchtraumvertei...teiler-ip55-1-reihig-4-modulplaetze/p/1819945
 
Dacă se alimentează de la o priză de grădină de-a vecinului? Voi ăștia fără curte nu știți cum e aia :biggrin:
 
Aici curtile sunt mari, nu exista niciuna sub 1000mp prin regulamentul comunei, asa ca masinile stau langa garaj, care la randul lui este la o distanta de vreo 30m de casa.
Energia electrica de la furnizor intra in curte prin garaj, acolo unde sunt si pompele de caldura trifazice. De acolo se alimenteaza si masinile.
Garajul in sine nu e incalzit, dar marea buba e ca nu e al meu, ci al vecinului. E cam ciudat sa-i modific omului garajul, asa ca eu caut o metoda care sa fie cat mai putin invaziva.
Da, e o idee sa cumpar un contor pe sina DIN, multumesc, ma pun pe treaba sa vad. Aici e buba cu limba, traduc cam tot si in limba lor nu prea stiu cum e treaba.
 
N-ai smartphone să le arăți poze, cum fac europenii prin Asia, ca să fie siguri că e clar că vor la „wc” și nu „dezosează-mi pisica”?
 
Back
Top