Spammer, be gone

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Nu vrem reclamă mascată băgată pe gât de niște unii care-și fac cont aici crezând că au dat de o gloată de fraieri. Te-am prins, te-am banat.

alex03 are 2 posturi în subiectul Dezumidificator, și în ambele face referință la un anume site. Suspicios; la o căutare rapidă, aflu că de fapt domnia sa este persoana de contact pentru firma ce operează site-ul respectiv. Mulțumim, dar nu ne interesează. Ban și șters link-urile.

raduzo are 2 posturi cu pseudo-întrebări despre ce laptop second hand sau imprimantă second hand să-și ia, oferind imediat și link-uri spre site-uri unde a găsit ceva oferte. Din nefericire, site-urile respective aparțin aceleiași companii ce vinde echipament IT second hand, iar pe net găsesc posturi similare ale domniei sale pe alte forumuri și comentarii la blog-uri sau articole, întotdeauna făcând recomandări cu link-uri spre unul din cele 3 site-uri ale companiei. Îmi pare rău, nu așa se face publicitatea, și nu punem botu'. Ban și șters link-urile.
 
Last edited:
ReCAPTCHA dă rateuri :frown: Să văd ce a mai apărut nou; e instalat un plugin care identifică din mai multe surse dacă e posibil spammer, trebuie să-i tunez un pic formula de calcul a scorului și să ia niște acțiuni singur.
 
Am văzut că plugin-ul funcționează, ar fi interesant de văzut ce scor au primit ăștia. Am mai șters vreo 2 cu aceeași problemă, dar nu mai știu cum le zicea :smile:.
 
Dezgrop topicul fiindcă avem în continuare multe înregistrări stil hit-and-run de la spambots care își fac cont doar pentru a pune vreun URL în câmpul de Website al profilului contului și cu asta să aibă referral links (și) de la acest domeniu. Nu pot dezactiva acest câmp, dar am făcut altceva:
  1. Membrii noi (care au validat e-mail-ul) și cei în curs de validare nu își pot edita profilul, nu își pot pune Website, sau About Me, sau data nașterii.
  2. Lista membrilor și profilele lor nu mai pot fi văzute ca Guest, și deci nici indexate de Google.
  3. Conturile care nu primesc validare pe e-mail și cele validate dar care nu postează nimic timp de 30 de zile de la înregistrare sunt automat adăugate într-un grup secundar, pentru a fi șterse periodic (manual).
  4. Am mai pus niște domenii de e-mail nepermise pentru înregistrare, sunt câteva sute deja acolo.
Tocmai am ras câteva sute de conturi inactive care îndeplinesc criteriile astea, că doar nu (mai) suntem în concursul „cine are mai mulți useri înregistrați”. Mai avem 333 de useri. XF is half evil now :biggrin:
 
Last edited:
Bine că vii tu cu întrebări de-astea :biggrin: Foarte puțini, o mână de oameni, da' club select. Restul sunt oameni care au devenit treptat absenți dar au conturi rămase din importul din vBulletin și care au mai rămas și cu ceva posturi după curățarea thread-urilor foarte vechi. Gen, ak2000 - vă mai amintiți de el, și câtă cerneală de tastatură s-a consumat pentru producțiile lui? Are un singur post pe forum. Am șters și toate conturile banate care n-aveau posturi; și de acolo am "slăbit" chiar semnificativ.
 
Probabil ca si omul ala cu Myria a fost anti-reclama. Si am pus botul ca prostul. :zbang:
 
De ceva timp observ că pe forum sunt constant peste 100 de guests, toți accesând „view last posts” de la IP-uri diferite dar niciodată vreun thread specific. Nu știu care e faza și de ce fac hammering pe search-ul din serverul nostru, dar toate IP-urile aparțin unui hosting francez din Paris. Să fie iubit, tocmai am dat ban la 3 clase IP /16, și dacă mai văd vreun vizitator de la OVH/ahrefs.com îl troznesc.

Ha, numa' ce am zis și a mai apărut un IP de-al lor, de data asta al patrulea subnet, cu un /15.

[le] Aha, ahrefs e un backlink checker cum e și Majestic 12, care-și câștigă pâinea indexând site-urile ca să vadă care ar fi mai atractiv pentru advertiseri. Nici o pierdere. Cu ocazia asta am găsit și două directive faine pentru robots.txt și pentru .htaccess : https://www.blackhatworld.com/seo/a...s-and-all-others-from-crawling-a-site.584470/
 
Back
Top