Filme, seriale, actori, popcorn

The Accountant

Un film de actiune numa' bun de vazut simbata seara. Fara efecte speciale, fara singe la tot pasu', fara lupte fantasmagorice dar una peste alta a fost un film pe care l-am vazut cu placere (si oarecare surprindere avind in vedere ca nu l-am luat in serios niciodata pe Ben).
 
Memoir of a murderer. Pe scurt e chiar ce zice in descriere: A former serial killer with Alzheimer's fights to protect his daughter from her psychotic boyfriend.

Pentru mine a fost surprinzatoare ideea si surprinzator de OK pusa in scena. Trebuie sa va obisnuiti oleaca cu limba si stilul actoricesc care nu seamama cu nimic de la Hollywood :biggrin: dar daca treceti de asta dati de un film care pe mine chiar m-a intrigat de la un moment dat ca nu mai stiam ce vad pe ecran. Chiar si ultimele secunde din film m-au lasat :what:
 
Lucy. O intrebare care ma macina si pe mine de ceva vreme pusa-n scena de Luc Besson. O sa va intilniti cu Morgan Freeman pe care-l stiti din documentarele de pe Discovery si cu Scarlett care a mai jucat in filme cu super-eroi asa ca pe partea asta si-au facut treaba. :biggrin:
Nu e fo' capodopera dar una peste alta a meritat cele 90 de minute.
 
Se pare că asta a fost săptămîna John Carpenter. În ordinea plăcutului:

Escape from New York (1981)
Ideea e interesantă, atmosfera e reușită, acțiunea e bună, e puțin satiric, și e cu Ernest Borgnine (these are all positives!), dar filmul e mult prea lent pentru mine, ceea ce a fost ușor surprinzător.

Assault on Precinct 13 (1976)
Și ăsta începe lent și dezlînat, dar firele narative se leagă foarte repede. Scenele de acțiune sunt ușor repetitive și uneori par să dureze puțin mai mult decît ar trebui, dar dat fiind bugetul filmului, e de înțeles. De remarcat aici și coloana sonoră, compusă tot de Carpenter, minimalistă, dar foarte potrivită. Recomand.

The Thing (1982)
Pe ăsta l-am mai văzut, fiind unul dintre filmele mele preferate pentru atmosferă, tensiune și senzația de zădărnicie. Și evident, e renumit pentru efectele ne-CG. Muzica e la fel de minimalistă și de efect, compusă de data asta de Morricone. Iar recomand, cu mențiunea că are cîteva scene cam grețoase.

Ultimele două au fost refăcute în 2005 și 2011, dar nu mi-aș pierde timpul cu ele.
 
Fiindca tot au fost ceva discutii recente referitoare la popi/religie/God/whatever (discutii alimentate de ardeii lu' cuarc :biggrin:) va propun un film: Un pas in urma serafimilor.
Surprinzator de OK pentru un film romanesc. Fara aere de arta/abstract/socant/whatever, doar o bucatica de realitate* care mie mi-a placut.
Dar trebuie sa remarc ca la partea sonora urmeaza destul de fidel toate filmele romanesti. E naspa sonorul la dialoguri. Coloana sonora e OK dar cind vorbesc oamenii aia tre' sa-mi ciulesc urechile ca un liliac sa inteleg ceva.

*Realitate care am vaga impresie ca de fapt e mult mai "reala" in viata de zi cu zi.
 
Coherence. Un Porsche e mai scump decit a costat filmul asta. :biggrin:
Am tinut pasul o perioada dar la un moment dat n-am mai putut procesa ce se intimpla si am ramas :what:.
Una peste alta un film interesant pentru gusturile mele.

Sinister. Bai, un thriller/horror OK. Nu prea-s fan horror da' asta a fost rezonabil, m-a stresat oleaca fara sa ma umple de singe. :biggrin:
 
Biyeolhan geori. Un film sud-coreean despre gangsteri. Sud-coreeni. :hmm:
Surprinzator de OK. Fara macel, fara timpenii gen Rambo, fara car-chase-uri à la Hollywood. Ba din contra, fix in stil sud-coreean despre oameni normali (ma rog, cel putin asa cred io ca arata sud-coreenii obisnuiti :biggrin:).
Cam lunguiet dar una peste alta a mers.
 
The Gift. Un film slow-paced care se cladeste incet-incet pina la final. Am tinut minte o replica (cam cheesy ce-i drept) care se potriveste la fix cu filmul: You're done with the past, but the past is not done with you.

Daca n-aveti ce vedea altceva mai bun merge sa alocati 100 de minute pentru un dar. :smile:
 
Radius. Un film low-budget jucat decent. Ce m-a surprins a fost ideea si (oarecum) twist-ul de la final.
IMDB ii zice Sci-Fi, Thriller. Io i-as zice mai degraba Mystery, Drama.

Merita 90 de minute daca sunteti in pana de filme. :smile:

Roman J. Israel, Esq. Un film OK. Nu e actiune/thriller/whatever iar Denzel chiar joaca.
 
Castle Rock. Serial proaspat dupa idei de-ale lu' Stephen King. Nu prea stiu toate filmele lui King dar apropouri la doua am gasit (The Shining si The Shawshank Redemption)
Am halit ieri toate cele 7 episoade intr-un maraton de fo' 9 ore.
Filmul e atmosferic, nu te tine cu sufletul la gura dar nici nu te lasa. E un fel de drama, fiction, light-horror, thriller. Iar episodul 7 m-a dat peste cap ca dupa aia n-am inteles ce dracu' am vazut in celelalte 6 episoade. :biggrin:

Am vazut 5 episoade din La casa de papel.
Imi place ideea din serial (mai ales cind socoteala de acasa nu se potriveste cu aia din tirg). Deabia astept sa vad cum se dezvolta serialul mai departe.
 
Terminat Casa de Papel, a fost OK.
Inceput Bodyguard. Rezonabil primele doua episoade.
Inceput si Jack Ryan. 4 episoade deocamdata si pare OK-ish pentru un serial din lumea Tom Clancy.
Azi incerc si Ray Donovan ca zice lumea ca-i OK si asta.

De poimiine incep munca. Tot un fel de serial si asta. :biggrin:
 
Taică, niște SFuri mai acătării n-ai întânit?

PS: poimâine am drum prin zona ta. Au făcut ăia Centura ori s-au dus toți banii pe conducta de apă? :hihi:
 
Back
Top