Articole interesante din presă sau de pe bloguri

You can survive three minutes of severe bleeding, or without breathable air, or in icy water.
You can survive three days without drinkable water.
You can survive three weeks without edible food.

How much time will you survive without electricity Facebook? :tongue:
 
Am dat de un thread care mi s-a parut interesant. Mai ales desfasurarea lui de la :facepalm: la :shocked:.

Mi se pare cam trasa de par. Teoretic, ai putea face asa ceva, dar trebuie sa ai ca target o anumita o configuratie (MB+HDD/SSD+GPU), dar nu te astepta ca dracia aia sa ruleze peste tot.
Pana la urma, citesti EPROM-ul cu un reader si tot dai de el.
 
Băi sincer inițial și eu am zis că e caterincă dar după ce a intrat nenea ăla care se ocupă cu modding de BIOS la plăci video și l-a găsit pe necuratul acum se pare că e treabă serioasă și inițiatorul se duce la autorități.

Sunt curios de deznodământ.
 
Nu, GPU era ok, mobo era targetată. Omul care ajută nu se pricepe la GPU, a aflat doar că imaginea nu era modificată. Se pricepe la BIOS unde a găsit multe chestii în plus, și aparent într-un cod semnat de producător, de-aia povestea e super suspicioasă și a fost clar un atac țintit de unii cu acces la cod sursă (ultrasecret) și posibilitatea de a semna digital actualizarea. Momentan a găsit cod modificat și în management engine la care nu are update sau patch, și atunci face un BIOS customizat care să țină management engine dezactivat complet (așa infectat cum e).
 
Și ăsta, a apelat la dezastrul de Symantec. Pfff. Probabil fiindcă de Mama Omida n-a auzit, că rezultatul a fost la fel de previzibil.

Și iată că s-a reinfectat, codul din Intel Management Engine e o scârbă, prima analiză arată că a fost o versiune de firmware antică și foarte mânărită. O să plimbe placa de bază ca să rescrie cipul direct.
 
In general eu nu aplic ceea ce citesc, ci ceea ce cred eu ca este de folos. In plus nu am frustrari ca utilizatorii de Vista, 7, 8, 9, 10, 10+... :biggrin:

LE: dupa ce am citit si chestiile cu bad israeli, incep sa cred ca chestiile alea care au ajuns la Roswell sunt de fapt niste resturi pe care le-au aruncat acolo israeli si care le-au ramas de la OZN-ul pe care l-au recuperat din desert, cu doi ani inainte. :biggrin:
 
M-ati contaminat cu obsesia conspiratiilor. Tocmai am instalat peerblock pe server si m-am abonat (cu $$) iblocklist.com
 
Back
Top