Onkyo TX-NR525 - probleme

Neo

The Good Doctor
Chestia asta s-a întâmplat și anul trecut cam în aceeași perioadă. Practic, nu se aude nimic din el, indiferent de input. Apoi sunetul revine miraculos și rămâne. Bag căștile, sunetul iar dispare -> după o perioadă aleatorie revine.

Anul trecut am zis că-l duc la reparat, nu l-am mai dus și problema a părut că a dispărut (am uitat de ea).

Ceva idei ce ar putea să fie? De obicei îl închid când nu-l folosesc, utilizare normală, nu volum mare sau alte chestii.

Mulțumesc.
 
Imposibil de diagnosticat prin corespondenta. Cauta pe net modelul respectiv, poate sunt mai multi care au aceeasi problema, poate au descoperit o solutie. Poate fi orice. :frown:
 
Am tot căutat, întrebarea era de la ce ar putea să fie. Placa de sunet/orice alt input nu este de vină, clar amplificatorul are o problemă și chestia care mă seacă maxim este că dacă pun căștile sau le scot apare iar.
 
Releu intepenit? Nu face "tzac!" cand revine sunetul?
La tine bagatul castilor taie automat sunetul la boxe?
 
Nu face țac decât la pornire/oprire. Evident taie automat sunetul din boxe când bag căștile. Pur și simplu sunetul revine, fără alte sunete scoase de agregat.
 
Verifica si mufa de casti.
Comutarea este mecanica, printr-un contact care se afla chiar in mufa de casti, cu lamele elastice care in timp nu mai sunt asa de elastice. Pentru asta nu ai nevoie de osciloscop, ci doar de un multimetru.
 
Păi ideea este că sunetul nu merge cu căștile scoase. Sunetul apoi revine (random). Bag căștile. Iar liniște până la un punct unde sunetul revine (iar random).
 
Hm, asta e un defect ciudat rau.
Ai incercat clasicul pumn in carcasa? Nu tare, dar trebuie un soc mecanic.
 
Yep, încercat un șoc gentil, n-a funcționat.

Problema apare doar la pornirea la rece sau când bag/scot căștile. Atât :frown:
 
Daca era calculator, probabil il faceai bucatele si il reparai imediat. Dar asa vad ca ti-e o frica teribila sa-l desfaci si sa-l inspectezi. Why? :confused:
 
Pentru ca in calculator piesele sunt standardizate si daca busesti placa video pui alta. In dracia aia nu e nimic standard si daca busesti ceva ori il trimiti la reparat pentru $$$ ori cumperi altul.
 
Cred ca un conector sarit (sau aproape sarit) sau un electrolitic scurs, sau un surub sarit care face scurt pe undeva, asta poate sa remedieze oricine. Ca nu vorbim de reballing and stuff.
 
Astea cu aproape sărit ar trebui să fie detectabile cu o palmă în carcasa device-ului.
 
Daca era calculator, probabil il faceai bucatele si il reparai imediat. Dar asa vad ca ti-e o frica teribila sa-l desfaci si sa-l inspectezi. Why? :confused:
Pentru că are acoperire 5 ani pentru defecte etc, numai că ăsta nu prea pot să-l demonstrez consecvent, uneori face, uneori nu face, este super enervant, plus că dacă-l duc la reparat etc rămân fără sunete, ceea ce este dezastruos :biggrin:
 
Back
Top