Probleme și sugestii privind funcționalitățile forumului

Nu mergea pe nimic, in general folosesc Opera si am crezut ca-i ceva cached, insa n-a mers nici pe IE11. Acum si-a revenit, pe acelasi Opera pe care n-a mers mai devreme.
 
Discutam cu un coleg care a cumparat acum ceva vreme un domeniu .ro. El zicea ca a primit un anunt ca pt domenile .ro trebuie platita o taxa. Afecteaza asta cumva si XF-ul?
 
Sigur ca nu, XF e special. Afli vreodata ce se mai intampla prin jur inainte sa cada autobuzul chinezesc in cap?
 
Din anul ăsta, ROTLD trece la schema de plată anuală pentru domeniile .ro, aliniindu-se la majoritatea tld-urilor. Înainte de asta era o singură taxă de înregistrare și valabilitate "forever" - dar au constatat că sunt foarte multe domenii înregistrate și complet neutilizate, dar care nici nu expiră pentru a putea fi revendicate de altcineva. Au o formulă de calcul să știi cât ai de plată și începând cu ce dată, în funcție de cât de vechi e domeniul. E ceva de genul 10€/an, deci nu e dezastru. Am primit deja mail pentru domeniile înregistrate de mine sau la care sunt tech contact, cu noua politică. Mai prin martie așa o să și am ceva de făcut.

Stimate client,

Primiți acest mesaj deoarece adresa dumneavoastră de e-mail figurează în baza de date a Registrului Român de domenii .ro - RoTLD ca adresă de contact pentru deținătorul unuia sau a mai multor domenii .ro.

RoTLD - Registrul Român de domenii .ro vă informează că la data de 1 martie 2018, se va efectua tranziția către sistemul de înregistrare și mentenanță anuală pentru domeniile .ro. Începând cu data de 1 martie 2018, domeniile .ro se vor înregistra și reînnoi pe o perioadă limitată de timp, între minim 1 an și maxim 10 ani. Serviciul de mentenanță anuală se va putea achita începând cu data de 1 martie 2018 prin partenerul RoTLD care administrează domeniul. Detalii suplimentare, găsiți AICI.

Clienții RoTLD se pot informa în detaliu despre schimbările procedurale și actualizările ce urmează a fi implementate din data de 1 martie 2018 accesând site-ul www.rotld.ro.

Data de expirare a domeniilor .ro se va calcula ținând cont de principiul conform căruia vechea taxă de înregistrare trebuie să acopere minim 5 ani de mentenanță. Pentru verificarea datei de expirare a domeniului dumneavoastră, RoTLD pune la dispoziție o aplicație de simulare a datei de expirare a domeniilor .ro ce poate fi accesată AICI.

Pentru alinierea la practicile europene, la respectarea bunelor practici și a recomandărilor ICANN, RoTLD vă solicită în baza Regulilor de Înregistrare (Art. 20) și a Contractului de Înregistrare (Art. 4) disponibile pe site-ul www.rotld.ro, să verificați și să actualizați datele de contact cu ajutorul interfeței online de administrare a domeniilor disponibilă pe site-ulwww.rotld.ro în secțiunea "Administrare domenii -> On-Line" sau prin intermediul partenerului RoTLD (registrar) care vă administrează domeniul.



Vă mulțumim,

Echipa RoTLD
 
Last edited:
Ca tot veni vorba, ma simt vinovat ca nu particip la finantarea acestui butic imund. La cat se ridica cheltuielile anuale si cum putem rezolva asta?
 
Am mai propus in trecut sa platim si pentru hosting, raspunsul a fost negativ. Daca refuza din nou, facem o plimbare in vestul Germaniei sa il convingem prin viu grai?
 
Vă aștept cu mare drag :biggrin: Numa' să vă luați pantaloni maro dacă veniți cu avionul, că pe aici se întâmplă de obicei niște vânturi. Și bulangiii au scumpit taxa de urcare în turn de la 2 la 8€, gonind toți localnicii care erau dispuși să bea o cafea plătind 2€ în plus pentru priveliștea mai deosebită, și turiștii care se gândesc că cu 8€ mai bine bagă două șaorme. Iar de Altbier ți se cam ia după o vreme, mai ales când berile belgiene sunt la o aruncătură de băț. :biggrin:

Hostingul e acum un pachet de reseller de 24€ + TVA pe lună. Așa am putut obține găzduire pe server mai puțin aglomerat decât cu toți disperații după ieftineală. Hostingul e împărțit între mai multe domenii: XF și un blog culinar care produc tot cam aceeași încărcare/trafic lunar, un al treilea site care e un portofoliu de fotograf cu câteva mii de poze high res pe care-l găzduiesc temporar (și pe care proprietarul nu se înghesuie să-l customizeze ca să-i dezactiveze „under maintenance/will be available soon”, măcar nu face trafic), apoi mai am albumul de nuntă personal, un site extrem de minimal (câteva pagini html făcute de mână) și în cele din urmă un domeniu folosit doar pentru e-mail. Deci cam greu cu împărțeala precisă a costurilor. Dar dacă ar fi să mă uit separat de un hosting cu 5-6 GB stocare, probabil găsesc ceva decent pe la 5€/lună + TVA. 70€/an nu mă încurcă, adică mai bine evit extravaganțe gen 2 sticle de vin mai cu ștaif pe care am dat 50€, sau 2 covrigi și 2 ape plate luate în pauză la operă cu 26€. :biggrin:

Ocazional mai plătesc câte 40$ pentru a obține încă un an de suport tehnic de la Xenforo, pentru a avea acces la ultimele actualizări. Altfel, licența cumpărată e forever, forumul poate fi folosit în continuare și dacă pachetul de suport expiră (cum e cazul acum, ultimul abonament de suport tehnic și actualizări a expirat la 14 noiembrie și nu sunt ceva patch-uri critice de aplicat care să necesite acces la ultima versiune).

La asta se va adăuga taxa anuală pentru domeniu. Conform simulatorului RoTLD, înregistrarea va expira în 11 noiembrie, deci înainte de asta va trebui plătită prelungirea domeniului pentru încă 1-2 ani - dar trebuie verificat după 1 martie în consola de administrare a domeniului la RoTLD. Domeniul a fost înregistrat de Xllerator și el are acces în consola de administrare a domeniului, respectiv pentru plata prelungirii.

Acuma dacă vreți neapărat, puteți face donații și vă mulțumesc pentru co-interesare :smile: Da' să-l cinstiți și pe Xllerator când o fi.
 
Back
Top