Se poate Hi-Fi pe computer? (experienţe personale)

Tunerul n-are nimic. Dar ii trebuie un semnal decent, in special daca vrei stereo.
Ori antena ori te multumesti cu ce ai.
 
Da, o sa duc inapoi antena cu amplificare si iau un dipol mai maricel si il prind pe interior pe laterala ferestrei, este singura solutie ramasa de incercat.
 
Aveți cumva din intâmplare sau ați ascultat DAC Matrix Mini i pro 2? Trebuie să cumpăr un DAC pe neascultate (poveste lunga) și oscilez intre iFi audio micro dsd si matrix.
Matrixul vad ca e facut de un startup chinezesc, iFi ul e un brand cunoscut, are cineva experienta cu unul din ele, orice informații sunt mai mult decat binevenite!
 
Pentru antena daca ai termopane vezi ca iti ecraneaza tot la interior, trebuie sa o scoti afara cu fir din ala plat daca vrei sa prinzi ceva.
 
Aveți cumva din intâmplare sau ați ascultat DAC Matrix Mini i pro 2? Trebuie să cumpăr un DAC pe neascultate (poveste lunga) și oscilez intre iFi audio micro dsd si matrix.
Matrixul vad ca e facut de un startup chinezesc, iFi ul e un brand cunoscut, are cineva experienta cu unul din ele, orice informații sunt mai mult decat binevenite!
Pai si iFi este o firma la fel de chinezeasca, cu experienta limitata in audio. Nu stiu de as alege in locul, sincer.
 
Ei, mă rog, iFi e mai prezentă, sunt mai multe review uri, i-a mai ascultat lumea, și-au dat mai multi cu părerea/review uri etc.
Am alte optiuni in zona de 2500 lei?
 
Adica vreo 500 euro? Cred ca e zona de pret la care-i cel mai greu sa recomand ceva, pentru urechea mea acestea nu prea ofera cine stie ce in plus fata de cele de 200-300 euro. Dupa auzul meu, exista DAC-uri de 200-300 euro si apoi exista DAC-uri pe la 1000 euro care aduc oarece beneficii pe sisteme audio de peste 5000 euro, de preferinta peste 10.000 euro. Deci iFi Nano iDSD l-am ascultat pe configuratii decente si s-a comportat bine, dar pe acele configuratii nici DAC-ul meu de 1000+ euro nu facea mare lucru in plus, deci iFi Nano nu le limita performanta.

Un Matrix pe la 2500 ron (posibil Mini 1) am ascultat mai demult la un amic, mixed feelings. Nu suna rau, probema era ca suna diferit de toate celelalte 3-4 variante prezente in camera, lucru care pentru mine e cam dubios, nu l-as putea recomanda fara auditie in prealabil. Suna diferit in sensul ca modifica cel mai mult sunetul, aparent.
 
Care ar fi cea mai buna solutie portabila de ascultat muzica? Ceva care sa redea nativ in 44kHz, sa aiba un dac ok si un etaj de iesire ca lumea care sa atace casti de variate impedante? Capacitatea interna de stocare nu e importanta. Flac is a must. Exclus i*. Sorry Neo. :goofy:
 
Am avut un Fiio X1 si l-am vandut dupa aproape 2 ani. In primul an nu l-am lasat acasa niciodata, cred. Foarte bun sunetul. Urmasul sau suna chiar mai bine, dar cred ca nici ala cel mai ieftin (M3) nu-i deloc oribil.
https://www.avstore.ro/playere-portabile/fiio/?sort=price_asc

44.1khz nativ nu am auzit sa aiba decat noul Fiio X5 gen3, celelalte nu au 2 oscilatoare de cuart, Nici macar X7-ul mult mai scump. Dar nu-mi mai pasa de asta de vreo 10 ani, pentru ca de atunci nu am mai auzit probleme de sunet la upsampling si oricum cam orice DAC face upsampling turbat in zilele noastre.

Jaffar are dreptate, Sony este mai bun. :goofy:
https://www.avstore.ro/playere-portabile/sony-walkman-nw-wm1z-seria-signature/
 
Soluţie portabilă? Telefon + căşti, preferabil BT? Dafuq Fiio, Sony de la 500 la 15000 de lei? :goofy:
 
Intrebarea era "cea mai buna solutie" nu cea mai proasta. :tongue:

Mai ascult si eu muzica din telefon, de cand am vandut playerul. Dinamica zero, distorsiuni audibile de la un volum destul de mic... nu vreau sa fiu rau si sa continui cu lista, insa mentionez ca am testat cel putin 20 de smartfoane pe muzica si toate erau la mare distanta de Fiio X1. De fapt, Lumia-ul meu este in primul sfert la calitate audio si tot imi suna mediocru.
 
Ar fi pe aici vreun pasionat interesat, pentru el sau pentru vreun cunoscut, de un set de boxe Elac FS 127? Au viza de calitate a lui Cosmin, sunt bune-bune. Eventual pot veni la pachet cu un amplificator Yamaha AX-497 si cu un DAC NAD D1050. Anyone?
 
Back
Top