FPS-uri (single player campaign) ce merita jucate

Bă Ne0 io ți-am mai zis că nu toți joacă ca tine pe I can win :tongue:
Nuj io di ce mă bag, tho :biggrin:
 
LoL, am uitat să menţionez: vorbeşte ăla care mâine-poimâine schimbă prefixul. :biggrin:

ursamajor, aw come on, where's there fun if you're not gonna play? :biggrin:
 
Lol, mă invidiezi? :hihi:

korby, ți-ai luat floricele degeaba. Pe omu' îl știu demult că are mintea odihnită și nu mă mai pun cu el. :biggrin:
Nu, ideea este că este ușor să discuți discuții și știu prea bine faza cu "doar aspirații materiale". Nu mai dezvolt :smile:
 
Am mai jucat și Enemy Front. Un shooter WW2 clasic, liniar, cu aspect clasic și, nu se putea altfel (!), cu eroul civilizator american. E împărțit pe vreo 15-16 misiuni + una bonus și cu toate acestea mi s-a părut scurt. Grafica e bunicică, dar mă așteptam la mai mult de la un joc din 2014. L-am jucat fiindcă mi-era dor de ceva gen Return to castle Wolfenstein (clasicul). E simpatic, armele sunt OK, din păcate sunetul nu se ridică măcar la calitatea de ansamblu: spațialitatea lasă de dorit. Efectiv nu-ți dai seama unde-i neamțu' decât dacă privești HUD-ul. Țipă neamțul de la 100 m și zici că-ți țipă în urechi.
Per total e un joc care poate fi jucat și te prinde nițel. Dar încă nu e jocul WW2 pe care tot aștept să-l văd. Oricum, mie mi-a plăcut ca gameplay mai mult ca seria CoD asta modernă.
Acum am descoperit FarCry3 Blood Dragon și nu știu cum de l-am scăpat. Haios rău! :biggrin:
 
CoD Advanced Warfare - am apucat să joc câteva misiuni și pot spune că e peste ultimele CoD așa-zis moderne. Parcă aduce cu Crysis. Ca și altele dinaintea sa, nu mai are nimic în comun cu seria originală, cea axată pe WW2. Acțiunea se petrece cam prin anii 2050. Vine, în schimb, cu niște chestii noi (arme, pilotat drone etc.) și un gameplay ceva mai aerisit și având în spate și o poveste. Deocamdată îmi place. Grafica e foarte bună și joc pe setările cele mai high. Categoric voi juca și CoD Infinite Warfare, în care acțiunea mai părăsește Terra și se mută și în spațiu.
 
Last edited:
Într-adevăr, acum când mă apropii de sfârșit, pot afirma că este cel mai bun CoD pe care l-am jucat în ultimii ani. Are de toate: fps, stealth, condus drone, mijloace de transport, roboți etc. etc. Foarte bine gândit, nu te plictisește. Acțiunea nu e tâmpită, ca la celelalte CoD, când încasai gloanțe cu duiumul, de nici nu știai de unde vin. Cum am zis, acțiunea e aerisită, cu ruperi de ritm. E un joc care chiar merită jucat. Păcat că a fost cam scurt.
 
... pe de altă parte CoD Infinite Warfare revine la stilul de killăreală fără număr, cu misiuni saturate de inamici, cu prea puține alte posibilități de a juca (de ex. stealth). E tot numai nave spațiale, un conflict între două armate: teroriștii spațiului SDF (negativii) și un soi de ONU spațial (pozitivii) pentru controlul Sistemului Solar. Ce e nou: lupte pe planetele Sistemului Solar: Marte, Venus, pe sateliți (Titan), chiar și pe un asteroid, lupte în gravitație zero, lupte de nave spațiale și cam atât. Deși cu 2 ani mai tânăr, n-aș putea spune că grafica e wow! față de celălalt. Că vorbeam cu Neo (parcă) despre jocuri de peste 60 GB, ăsta nu prea i-a meritat. :biggrin: Dar e jucabil, până la urmă. Mi-au mai rămas câteva misiuni, dar nu prea mai am tragere de inimă. Mai mult mă cheamă Far Cry 4, unde abia am străpuns înspre Nord. :biggrin:

LATER: Cred că eu cu jocurile și burebista cu muzica predicăm ca Moise-n pustiu. :hihi: Important e c-avem spiritele tinere.
 
Si mie imi place la nebunie sa joc ceva interesant, dar nu prea o fac pentru ca nu prea mai sunt chestii interesante. De la Fallout 4 si Witcher 3 incoace abia am mai jucat niste X3: Albion Prelude si ocazional WoT. FPS nu mai imi plac de cand m-am apucat serios (semi-pro) de impuscat chestii cu traznai serioase (gen .338 Lapua Magnum), alte RPG-uri bune nu au aparut intre timp, vechile adventure games au disparut ca gen (re-editarile de Maniac Mansion nu se pun, nu mai au acelasi farmec ca acum 30 de ani), Angry Birds si Pokemonii nu m-au prins vreodata, Solitaire a devenit plictisitor acum 20 de ani, ce naiba sa joc?

Dar urmaresc cu atentie discutia, doar-doar aflu de ceva nou si interesant :smile: Keep it coming, Watson!
 
Eu am un FPS, un RTS si un simulator instalate. Joc alternativ in functie de chef. Simulatorul este Kerbal Space Program; imi place ca poti juca la nesfarsit si tot mai gasesc ceva nou de construit. :smile:
 
Pe mine m-ar lua somnul la jucărele de-astea. :hihi: I need (lot of) action! I'm addicted to it!
 
Si mie imi place la nebunie sa joc ceva interesant, dar nu prea o fac pentru ca nu prea mai sunt chestii interesante. De la Fallout 4 si Witcher 3 incoace abia am mai jucat niste X3: Albion Prelude si ocazional WoT. FPS nu mai imi plac de cand m-am apucat serios (semi-pro) de impuscat chestii cu traznai serioase (gen .338 Lapua Magnum), alte RPG-uri bune nu au aparut intre timp, vechile adventure games au disparut ca gen (re-editarile de Maniac Mansion nu se pun, nu mai au acelasi farmec ca acum 30 de ani), Angry Birds si Pokemonii nu m-au prins vreodata, Solitaire a devenit plictisitor acum 20 de ani, ce naiba sa joc?

Dar urmaresc cu atentie discutia, doar-doar aflu de ceva nou si interesant :smile: Keep it coming, Watson!

Si eu am problema asta. Tot trag de Dark Souls 3 pe niveluri de dificultate diferite si chars noi (unele cheat-uite spre disperarea lui lai care tre` sa ma ajute cu cheatuitu pe PS4) si cate o zelda pe 3DS.

Anul asta in afara de Torment: Tides of Numenera nu pot zice ca ma intereseaza mare lucru. Am un preorder la Nintendo Switch si Breath of the Wild, poate, poate.
https://torment.inxile-entertainment.com/
Fallout 4 am facut gresala sa il iau pentru PS4 si dupa vreo ora am zis fuck that si astept un GOTY pentru PC.

Cam atat, unii ar zice ca ar fi varsa de vina, i doubt it, da` nu se stie niciodata :biggrin:
 
Eu am jucat aseară din nou, după vreo 10 ani, așa, Age of Empires II: Age of Kings. The Conquerors :smile:

Niște prieteni din vremurile de demult m-au convocat la un meci online, for old times' sake. Surprinzător, nu toate automatismele s-au pierdut. Bine, sunt mai ruginit ca o Dacie din 1972, dar de distrat m-am distrat teribil.
 
Am început Battlefield 1, că văzusem că are review-uri pozitive mai ales pentru grafică. Nu zic nu, este bună grafica, dar au exagerat nițel. Am pus pe DX11 și pe 12 și, sincer, n-am văzut diferența. Pare foarte bine optimizat, framerate-ul fiind foarte mare.
Jocul este axat pe Primul Război Mondial (The Great War), are 6 (șase) misiuni, cu câte 3-4 submisiuni fiecare. Călărești cai, tancuri (urâțelele binecunoscute), pilotezi porumbei voiajori... interesant cât am jucat eu vreo 3 submisiuni de la misiuni diferite. Nu e prea shooter, e mai pentru bătrânei (not me! :biggrin:), mulcom așa. E bun de ținut pentru mai târziu.

15gthqg.jpg


jue621.jpg


16anw4k.jpg


j0d4t4.jpg


2j0bj4h.jpg


wmgebo.jpg


106mtty.jpg
 
Aproape intotdeauna DX12 aduce framerate in plus, nu grafica mai buna. Sigur, framerate in plus poate lasa loc de grafica mai buna, dar deocamdata nu prea se intampla asta.
 
Scurt, scurt! Păcat! Jocul e bunicel. Păcat încă o dată, fiindcă The Great War merita ceva mai mult, IMHO. Misiunile (povești eroice de război), la fel, scurte și ele. Au lăudat cam prea mult campania single player a acestui joc. Și era pe placul meu, fără tras ca la nuntă, fără număr, ca în CoD.
Pilotatul avioanelor a fost cel mai fun, dar și cam anapoda. Dar după două-trei prăbușiri, îți dai drumul. :biggrin: Poate am să-l încerc și la gamepad, dar cu taste și mouse e cam dificil. La alte chestii (tanc, mers, tras cu arme, călărie etc.) e OK cu tastatatură. Atmosfera a fost cea care mi-a plăcut cel mai mult. Sunetul foarte bun contribuie din plin la aceasta, cu explozii la care aproape că le simți unda de șoc. Muniția e puțină, dar poți împrumuta o groază de arme de la inamicii doborâți. Chiar și pe dificultatea cea mai cea, jocul e gestionabil cu ușurință, inamicii adoptând metodele clasice/statice de tragere din WW1. Oare cum ar arăta un joc cu napoleonieni sau chiar din războiul civil american? Dar nu un flecușteț d-ăla de strategie...
Una peste alta, merită jucat. Cam măricel ca spațiu pentru un weekend de joacă. Și nu e nici măcar un open world. Dimpotrivă. O fi din cauza părții de MP? O fi din cauza graficii, care e impresionantă, deși nu WOW! ?


2ldzmzn.jpg


ei4c4n.jpg


zj72fk.jpg


9rolqg.jpg
 
Battlefield - Bad Company 2
După Battlefield 1, am aruncat o privire la seria Battlefield şi am ales câteva pe care să le joc. L-am jucat săptămâna trecută şi weekend-ul. L-aş putea compara cu CoD-Advanced Warfare (descris mai sus), e destul de asemănător ca gameplay, dar tot CoD-AW e mai bun. Poate şi fiindcă e mai nou. Poveste interesantă, misiuni simpatice (parcă niţel cam scurte, ca tot jocul, dealtfel), grafică bună pentru 2010. Sunet execrabil, fără posibilitate de dibuire a adversarilor şi am încercat toate posibilităţile în setări audio, poate-poate...
Urmează Battlefield 4.
 
Acum îl instalez și eu și-mi vine în minte o chestie: cât mai oferă companiile jocuri pe medii optice? Mulți au renunțat la DVDR-uri. Ce faci, îți iei DVDR extern dacă ești gamer? Eu doar din inerție am păstrat unitatea DVDRW; dacă schimbam carcasa cu vreuna mai mică, sigur renunțam la ea.
Sau se tinde spre online?
 
Last edited:
Back
Top