TV

Vezi ca exista un non-smart Philips 55PUH4900 la care sunt sanse sa il gasesti, este non-smart, 4K si printre cele mai prietenoase cu buzunarul...

Mie nu mi-a pacut meniul de Philips dar poate gasesti unul prin magazin sa il butonezi sa vezi daca te impaci cu el.
 
O să aștept ziua reducerilor din adaosul comercial să văd ce oferte prind, deși pe online, din câte am citit, acestea dispar în secunda a doua de la startul campaniei.
 
Ăsta era de "Is this fun or...". Cică "Stoc epuizat". Ce rău îmi pare! Cred că s-au dat ca pâinea caldă. Să-l adaug în wishlist? :hihi:

stoc_epuizat.jpg
 
Fiindcă flăcăii ăștia văd că se joacă cu prețurile (ba sus, ba jos, da' mai mult în sus), azi am luat unul d-ăsta. Deci, acest 43KU6072 este 3150 lei la emag și pe la alții, cu 1999 lei l-am prins eu azi la Altex, cică la Black Friday extins. Primiseră azi 4 bucăți, pe a treia am luat-o eu și imediat după mine s-a vândut și celălalt rămas. Mă aștept să nu ajungă nici la BF-ul real la prețul la care l-am achiziționat eu.
L-am actualizat imediat ce l-am scos din cutie cu ultimul firmware...
Ca impresii inițiale, mare tată, față de bătrânul LG de 82 cm! Numai bun pentru o sufragerie vintage. Dar există și un mic dezavantaj: imaginea nu mai iartă multe, ca la ăla micu': acum se vede orice deficiență, de exemplu artefactele de compresie. Cu toate acestea upscaling-ul este al naibii de bun, posturile full HD văzându-se perfect, chiar și cele SD se văd acceptabil, nu mai prost ca pe LG-ul de 82 cm.
În schimb, rularea de conținut 4k (disponibil pe YT), deși se știe că YT recomprimă clipurile, m-a lăsat MASCĂ! Pe bune, imaginea e bestială! Sunt niște timelapse-uri care îți taie respirația.
Schimbarea canalelor este instantanee, nu ca la vechiul LG, unde exista lag semnificativ. O să-mi ia ceva timp, probabil, până mă voi obișnui cu stilul de comenzi/meniuri Samsung, dar sper să mă pot adapta din mers, fiindcă mi se pare cam aiurea acum. La asta contribuie și telecomanda, care este cu totul altfel structurată față de cea de la LG.
Sunetul este mult mai bun decât al vechiului LG. Există chiar și un egalizor. :biggrin:
Smart-ul se mișcă foarte bine, constat că va trebui să folosesc tastatura BT pentru browser. YT încarcă instant clipurile, redarea pornește și ea imediat.
Dacă îmi aduc bine aminte, pe bătrân dădusem vreo 1900 lei la vremea lui. Acum, la aproximativ aceiași bani am primit cca. 30 cm în plus la diagonală, 4k, toate kkturile de "tehnologii" noi gen HDR, Auto Motion Plus etc. etc., Smart, Wifi, BT... Not bad at all!
Aș zice că mă declar mulțumit de achiziție. :smile:

PS: musai trebe altă comodă TV. :biggrin:
 

Attachments

  • IMG_20161022_161859.jpg
    IMG_20161022_161859.jpg
    80.1 KB · Views: 25
  • IMG_20161022_162253.jpg
    IMG_20161022_162253.jpg
    77.7 KB · Views: 25
  • IMG_20161022_163024.jpg
    IMG_20161022_163024.jpg
    90.2 KB · Views: 24
  • IMG_20161022_163738.jpg
    IMG_20161022_163738.jpg
    104.2 KB · Views: 24
  • IMG_20161022_170523.jpg
    IMG_20161022_170523.jpg
    111.4 KB · Views: 26
  • IMG_20161022_193327.jpg
    IMG_20161022_193327.jpg
    66.9 KB · Views: 24
Sa-l stapanesti sanatos. Vezi sa nu te stapaneasca el pe tine.
Ca sa nu ma enervez cu telecomenzile, eu folosesc una singura, programabila, pt toate deviceurile din casa.
 
Mulțumesc. Să știi că LG-ul e "gone but not forgotten". :biggrin: L-am pus pe perete la fată în dormitor și astfel i-am eliberat și spațiu vital. Aveam vreo două gioarse pe tub defecte pe-acolo și azi le-am livrat la Remat-ul de la Carrefour. Pe 35 kg de televizor am primit 8,75 lei. :hihi: Dacă n-am avut "bulan" de vreun buy back...
Și eu mă uitam la o astfel de telecomandă de la Lidl și încă nu-s dumirit dacă va merge.:what:
 
Cauta vreun Logitech Harmony second, astea erau "the shit" pe vremuri la telecomenzile universale.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
 
As indrazni sa sugerez si securizarea teveului prin prindere de zid. Nu stiu daca asta nou poate fi prins de masa cu surub, ca LGul vechi. Sau poate nu va zgaltaie prea tare Vrancea...
 
Mai e până la ăla mare. :wink:

O chestie interesantă: TV-ul ăsta nou e mai ușor decât ăla vechi, deși e mai mare. Cred că fiarele ce mai erau prin LG, Samsung le-a înlocuit cu plastic. :hihi:
Pe mine nu neapărat o telecomandă universală mă interesează, că n-am ce controla în plus. M-ar interesa o telecomandă programabilă pe care să programez tastele mai ergonomic decât la porcărioara Samsung. Azi probez tastatura BT, dacă găsesc ceva timp. :biggrin:
 
Acu' că ursa si rezolvat problema, intru și eu in hora căutarii unui TV nou. Cerințele sunt mimime, in sensul că nu prea sunt la curent cu fenomenul și nu prea stiu ce să caut:
Vreau să fie mare mai mare și nicidecum egal cu actualul 42" (ma gandesc la un 55")
Vreau UHD/4K pt că nu-mi cumpăr un TV pe an și aș vrea ceva "future proof" măcar pt. următorii 5-8-10 ani - in plus apare acuș PS4 PRO care cică oferă "Extraordinary Entertainment With up to 4K streaming and 4K auto-upscaling for video content.***"
Vreau să dau pe el maxim 3500 lei.

Il voi folosi la jocuri și filme - partea de televiziune, TV HD oricare ar fi conținutul, meciuri, talk show, nu prea mă interesează. ( in satul in care locuiesc nici nu am vreun provider mai acătarii)
Ieri am văzut in Altex LG ul asta, care mi-a placut, iar pretul mi se pare e ok. Aveti ceva comentarii, ceva pros and cons, să iau, să nu iau LG, e IPS ul vreo mare chestie la TV uri?
 
Din ce-am aflat în perioada când căutam TV, adică din spusele altora mai informaţi ca mine, IPS are contrast şi nivel de negru mai prost decât panelurile VA. Contrabalansează prin faptul că are unghiurile de vizibilitate mai bune. Se pare că acesta din urmă nu e un argument, aşa încât mie mi s-a recomandat VA şi am renunţat la LG, care era prima opţiune. Şi nu regret deloc. Deşi nu credeam (de fapt, nu voiam să cred) Samsung stă mai bine la TV-uri, când vine vorba de preţuri asemănătoare. Altfel, LG are OLED-urile care pare-se sunt imbatabile momentan. Nici chiar de SUHD de la Samsung nu le "fac faţă".

Nişte sugestii într-o doară:
Curb: http://altex.ro/televizor-curbat-led-smart-ultra-hd-138cm-samsung-ue55ku6172u
Plat: http://altex.ro/televizor-led-smart-ultra-hd-140cm-samsung-ue55ku6072u
 
Hai, mai ursoiule, credeam ca ai absolvit cursul de panouri LED (inclusiv capitolul VA vs IPS) inca de pe vremea fototargetului .... Acu, ca intrebasesi de telecomanda din Lidl: cred ca e cea mai buna telecomanda ieeeeeeftina care stie sa invete coduri (ca sa ii zic programabila nu pot, scuze). Numai ca vezi ca e "consumabila", plozii mei halesc cite una pe an, butoanele aleia nu-s facute chiar pentru utilizare heavy-duty. Dar la banii aia ... merge unsa cu dulceata si refolosita, daca mai merge. Daca nu, alta. Deja am 2 buc in wishlist, pentru cind or mai baga la Lild. Dulceata, deh ...
 
Okay, multumesc, partea cu negrul care nu e chiar negru e o chestie importantă, tinând cont că TV ul pe care-l am acum e o plasmă. 4000 de lei pe un TV nu dau, poa' să fie ce-o fi, 8-10 mii pe OLED nici atat ! Deci ori il iau mai mic, ori nu mai iau 4K. Sau nu mai iau deloc. :biggrin:
 
4k e bun dacă iei diagonală mare. Samsung are un upscaling excelent, posturile full HD se văd cristal. Corect, te-ai gândit bine, trebuie să mai tai din inchii diagonalei ca să ajungi sub suma propusă de 3500 lei.
 
Din ce-am aflat în perioada când căutam TV, adică din spusele altora mai informaţi ca mine, IPS are contrast şi nivel de negru mai prost decât panelurile VA. Contrabalansează prin faptul că are unghiurile de vizibilitate mai bune. Se pare că acesta din urmă nu e un argument, aşa încât mie mi s-a recomandat VA şi am renunţat la LG, care era prima opţiune. Şi nu regret deloc.
Treaba de gusturi, eu am preferat culorile mai naturale si imaginile mai frumoase de pe IPS. Adevarat, romanul e obisnuit sa mareasca cotrastul si culorile pana iti dau lacrimile, ca "vede frumos", chiar daca ce vede el nu are absolut nici o legatura cu realitatea, ci de cele mai multe ori o sorcova.
 
Românul care nu știe ce-i aia o calibrare poate face ce spui tu, deși, în general, fiecare își reglează TV-ul să arate cât mai natural. :wink:
Personal, fiind posesor și de LG, am dorit să iau altul, dar nu m-a convins niciunul și am probat câteva temeinic. Nici măcar n-am putut să le aduc la imaginea bătrânului meu TV LG cu CCFL.
 
Seara asta am mai căscat gura prin magazine, nu stiu deloc teoria cu panelurile astea, dar mie tot LG urile mi-au placut cel mai mult la diagonala de 55 de inch. De ex. am comparat unul langa altul Samsung 55J5100, cu LG ul mai sus amintit (cu IPS ) și tot LG mi-a placut mai mult, (desi Samsungul e ma eftin) .
 
Back
Top